Lukon vahvuus puntarissa

LIIGA / Ennakko
Villi kortti-kierros pyörähti joukkueiden osalta käyntiin lauantaina Espoossa. Pienimmällä mahdollisella erolla voittajaksi saatiin Blues. Jatkoerään venynyt kamppailu jätti varmasti jälkensä eniten kuormitettujen pelaajien lihaksistoon. Palautuminen onkin päivän sana kiekon tippuessa jäähän vain 21 tuntia edellisen ottelun päättymisen jälkeen.

Ratkaisun paikat

Kun edellinen kohtaaminen meni jatkoerään ilman ensimmäistäkään maalia, voidaan siitä löytää myös tämän ottelun ratkaisun paikka. Molemmilla oli omat hyvät paikkansa pistää peli pakettiin jo varsinaisella peliajalla, mutta maalipaikat jäivät käyttämättä.

Tasaisten joukkueiden kohdatessa pienet asiat nousevat suureen rooliin. Jokainen syöttö, laukaus, taklaus tai muu pelitilanne saattaa antaa kummalle tahansa momentumin ottelun voittamiseksi.

Tanskalaiset maalivahdit olivat ensimmäisessä kohtaamisessa todella varmoja torjunnoissaan. Mutta kun palautumisaika on lyhyt, saattaa tällä osa-alueella tulla myös ratkaisu ottelun voiton kannalta.

Lukko-vahti Simon Nielsen oli työllistetympi ensimmäisessä kohtaamisessa, mutta ei Blues-vahti Patrick Galbraith paljoakaan helpommalla päässyt.

Ensimmäisessä kohtaamisessa molemmat pääsivät yrittämään maalia myös kahden miehen ylivoimalla. Aktiiviset alivoimakolmikot tekivät kuitenkin hyvää työtä, ja ylivoimamaalia ei Espoossa nähty. Mikäli toinen joukkue saa ylivoimapelinsä vuorokaudessa parempaan kuntoon, on joukkue myös askeleen lähempänä ottelun voittoa.


Onnistuuko Blues kampeamaan Lukon kesälomalle?

Kokoonpanot

Kotijoukkue lähti ensimmäiseen kamppailuun ilman neljää runkopelaajaansa. Pois kokoonpanosta olivat puolustajat Mikko Kuukka ja Matt Generous sekä hyökkääjät Lauri Tukonen ja Jussi Pesonen.

Kukaan edellä mainituista tuskin on pelikuntoinen yhden nukutun yön jälkeen ja Lukon päävalmentaja Juha Vuoren mukaan muutoksia ei kokoonpanoon tule.

Vierasjoukkueesta sarja-avauksessa toipilaina olivat maalivahti Petri Koivisto, puolustaja Jani Hakanpää sekä hyökkääjät Tomi Sallinen, Petri Lammassaari ja Tomi Ståhlhammar.

Heistä kukaan ei palaa kokoonpanoon, mutta espoolaisilla on varamiehiä käytettävissään, joten muutoksia saatetaan nähdä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Björn Melin 3 1 4
2.Teemu Aalto 1 2 3
3.Teemu Nurmi 1 2 3
4.Otto Honkaheimo 0 3 3
5.Janne Keränen 0 2 2
Blues M S P
1.Joakim Eriksson 2 2 4
2.Ville Varakas 1 3 4
3.Camilo Miettinen 0 3 3
4.Roope Talaja 2 1 3
5.Kristian Kuusela 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle