Ääripäiden kohtaaminen

LIIGA / Ennakko
Niiralan montussa sarjakärki KalPa saa vastaan tyveen juuttuneen SaiPan. Lappeenrantalaisilla on Kuopiossa miltei mahdoton tehtävä pisteiden metsästyksessä.

Kuntokäyrät

SM-liigan kärjessä porskuttava KalPa on esiintynyt vakuuttavasti kaukalossa. Edes sairauslomalla olevan päävalmentaja Tuomas Tuokkolan poissaolo ei ole näkynyt kuopiolaisten otteissa. Edellisessä kamppailussa KalPa teurasti TPS:n vieraskaukalossa puhtaasti 5-0. Sitä ennen Kilpirinnat ovat napanneet täydet pistepotit Bluesilta ja Tapparalta.

Tasapisteisiin sarjan jumbopaikalle Ilveksen kanssa romahtanut SaiPa ei ole saanut yli kuukauteen täyttä pistepottia. Viimeisintä kolmen pisteen iltaa joukkue on viettänyt 22.10. HIFK:n vieraana Helsingissä. Edellisen kamppailun SaiPa hävisi niukasti 1-0 HIFK:lle, vaikka enemmänkin olisi ollut tarjolla.

Ratkaisun paikat

SaiPan murheenkryyninä on ollut maalinteon vaikeus. Jos otetaan 6-5-numeroihin päättynyt Ilves tappio pois, niin SaiPa on vain kertaalleen onnistunut viimeistelemään yli neljä maalia yhdessä ottelussa.

Heikko viimeistely on näkynyt ennen kaikkea tasakentällisin. Ylivoimalla SaiPa on ollut yksi parhaista joukkueista läpi kauden. Yllätysvoittoon SaiPan täytyy pystyä iskemään myös tasakentällisin kapuloita rattaisiin väkivahvalle isännälle.


Naamaansa uutta muotoa saanut Marko Kauppinen palaa kokoonpanoon.
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

KalPan syömähammas läpi kauden on ollut loistava ykköskenttä, jossa Tuomas Kiiskinen, Matti Kuparinen ja Sakari Salminen ovat löytäneet toisensa. Kolmikko onkin takonut hurjat tehot ja kaikki mahtuvat SM-liigan pistepörssin kärkikymmenikköön.

Myös Jukka Hentunen on viime peleissä äitynyt hyvään maalivireeseen. Pappaosastolta juuri Hentunen saakin ainoana puhtaat paperi, kun Tommi Miettisen ja Kalle Kermanin otteet ovat heitelleet aivan liikaa kaukalossa. Yllättäjäksi onkin noussut monipuolinen keskushyökkääjä Joonas Riekkinen, joka pelaa uransa parasta kautta.

Kuopiolaisille riittää täyteen pistepottiin peruspelaaminen. Asenteen ollessa kunnossa on SaiPan mahdollisuudet pisteisiin lähes olemattomat. Siitä pitää huolen KalPan tehokas hyökkäyspeli.

Kokoonpanot

KalPalta sivussa on varmuudella laitahyökkääjä Jyri Junnila. Puolustaja Marko Kauppinen palaa kokoonpanoon loukkaantumisensa jäljiltä.

SaiPalta sivussa on Elmeri Kaksonen. Muuten Sputnikit pääsevät terveellä kokoonpanolla pistejahtiin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Sakari Salminen 3 3 6
2.Jukka Hentunen 4 2 6
3.Matti Kuparinen 1 3 4
4.Joonas Riekkinen 1 3 4
5.Mikko Kukkonen 1 1 2
SaiPa M S P
1.Brian Salcido 0 3 3
2.Jesse Saarinen 1 2 3
3.Jesse Mankinen 2 1 3
4.Jarno Koskiranta 1 2 3
5.Richard Lintner 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle