Riisutaanko KalPa aseistaan myös Kuopiossa?

LIIGA / Ennakko
Lukko juhli puolivälieräsarjan ensimmäisessä ottelussa.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
Lukko otti Rauman perjantai-illassa ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Joukkue pelasi kurinalaisesti, eikä KalPa pystynyt pelaamaan vahvuuksillaan. Kuopiolaisten täytyy pystyä luomaan parempia maalipaikkoja ja saada ne hyödynnettyä.

Edellisen ottelun ratkaisu

Lukko otti puolivälieräparin ensimmäisestä kohtaamisesta selvän 3−0 -kotivoiton. Raumalaiset käyttivät maalipaikat hyväkseen ja kotijoukkueen maalinsuuta vartioinut Ryan Zapolski hoiti hommansa hienosti. Lukko onnistui tukkimaan keskialueen ja KalPalla oli vaikeuksia päästä siitä läpi. Kilpipaidat joutuivat heittämään paljon päätykiekkoa ja parhaimmille maalipaikoille pääsy oli vaikeaa.

Raumalaiset pelasivat taktisesti onnistuneen ja kurinalaisen ottelun. KalPalla oli vaikeuksia saada toteutettua omaa kiekollista pelitapaansa parhaimmalla tavalla.

Pääpointit toiseen otteluun

KalPan täytyy löytää lääkkeet maalinteko-ongelmiin. Lukko-vahti Zapolskilla oli perjantain ottelussa 28 torjuntaa, mutta todelliset maalipaikat olivat kuopiolaisilla vähissä. Niiden hyödyntämisen tärkeys korostuu, jos Lukko pystyy puolustamaan Kuopiossa yhtä tiiviisti, kuin Raumalla. KalPan päävalmentaja Pekka Virta korosti myös, että maalille pitää mennä hakemaan irtokiekkoja.

Kuopion isolla ja tutulla jäällä kotijoukkueella on paremmat mahdollisuudet pyörittää omaa kiekollista peliään. Jos Lukko pystyy jatkamaan samaa kurinalaista puolustamista, saattaa KalPa olla vaikeuksissa myös Niiralan montussa.

Tilastopoiminta

Lukon Olavi Vauhkonen iski ottelun ensimmäisessä erässä kaksi maalia aivan peräjälkeen. Maalien välillä aikaa kului vain reilu minuutti. Tätä ennen Vauhkonen oli urallaan onnistunut tekemään vain yhden maalin pudotuspeleissä: SaiPan paidassa viime kaudella.

Seuraa Heitä

Jonne Tammela #74 |

Laitahyökkääjä

17-vuotias nuorukainen on ollut viime aikoina joukkueen parhaimpia hyökkääjiä. Niin myös perjantaina Lukkoa vastaan. Palkinto tulee varmasti maalin muodossa vielä jossain ottelussa.

Olavi Vauhkonen #42 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Vauhkonen on rakentamassa itselleen kulttimainetta Raumalla. Sarjan ensimmäisessä ottelussa syntyi kaksi maalia 64 sekunnin erotuksella. Sama meno jatkuu Kuopiossa?

» Lähetä palautetta toimitukselle