Kalavelkojen maksun aika

LIIGA / Ennakko
Keväällä Lukko lähetti tiukan puolivälieräsarjan päätteeksi KalPan kesälomille. Kilpirinnat haluavat näyttää, että Kuopio on tällä kaudella vaikea paikka vierailla.

Kuntokäyrät

Lukko ja KalPa kävivät keväällä 2011 kiihkeän ottelusarjan pudotuspeleissä, joka päättyi lopulta raumalaisten eduksi. Pelaajien keskuudessa katseet on jo suunnattu kuluvaan kauteen.

– Onhan siinä vähän jännitettä, mutta edellisellä kaudella ei ole oikeastaan sen enempää merkitystä, tuumii kentälle palaava KalPan Kalle Kerman.

KalPa on päässyt hyvään vireeseen. Kilpirinnat ottivat täydet pistepotit Pelicansilta ja HPK:lta ennen neljän päivän pelitaukoa.

– Lepäsimme täysin pari päivää. Sitten vedimme pari hyvää treenipäivää, jotta joukkue on iskussa kuukauden mittaiseen kolmen ottelun viikkotahtiin, kertoi KalPan päävalmentaja Tuomas Tuokkola.

Lukon peli on ailahdellut illasta toiseen. Kettupaidat nollasivat nopeasti SaiPan höykytyksestä ja voittivat Raumalla Ilveksen täyden pistepotin arvoisesti. Mihin suuntaan Lukon vuoristorata on menossa Niiralan montussa?


Mika Noronen on paljon vartijana Lukon maalinsuulla.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Ratkaisun paikat

KalPa on esittänyt Tuokkolan johdolla näyttävää hyökkäyspeliä. Joukkueen peli on perustunut kiekonhallintaan, mutta paikan tullessa joukkue on kääntänyt suoraviivaisesti peliä ylöspäin. Suurimmat ongelmat ovatkin olleet pelin ailahtelussa ottelujen sisällä.

– Lähdemme pelaamaan täysin omaa peliä. Pelin täytyy pysyä kasassa täydet 60 minuuttia. Peli ei saa olla missään vaiheessa niin huonoa, kuin edellisessä ottelussa HPK:ta vastaan oli huonoimmillaan, Tukkola tuumii.

Lukon peli on ailahdellut aivan liikaa. SaiPaa vastaan raumalaiset olivat täysin pulassa, kun Sputnikit karvasivat ylhäältä ja eivät antaneet aikaa avauspeliin. Kuopiossa hyvin liikkuva KalPa tuskin päästää Lukko-puolustusta yhtään helpommalla.

Heikossa vireessä oleva Ilves kaatui raumalaisten käsittelyssä, mutta voitto ei tullut helpolla. Lukon peli on ollut kumman tahmeaa. Kuopiossa Lukkolla on hyvä mahdollisuus saada roppakaupalla lisää itseluottamusta, jos erinomaisesti kauden aloittanut KalPa kaatuisi.

Kokoonpanot

KalPan sairaslista on elänyt viimeisten viikkojen aikana. Kerman, Iiro Pakarinen ja Matti Koistinen ovat palanneet tositoimiin, mutta myös sairastuvalla on ollut tunkua. Sivussa ovat Sami Kapanen, Tommi Miettinen, Ryan Lannon ja Jussi Timonen.

KalPan ketjut pysyvät suurimmalta osalta entisinä. Kentille palaava Kerman ottaa paikkansa kokoonpanossa.

– Kerman pelaa 2.-ketjusssamme Joonas Riekkisen ja Jukka Hentusen kanssa.
Maalinsuulle KalPa luisteluttaa Juha Toivosen. Alkukaudella runsaasti peliaikaa saanut Ari Ahonen saa valmennusjohdolta lepovuoron.

– Toivonen pelaa maalilla. Ajetaan miestä sisään myös kotihallissa. Hän on treenannut hyvin ja ottelu Jokereita vastaan oli ehjä suoritus, vaikka tappio tulikin.

KalPan on joutunut myös hieman viilaamaan puolustajapareja, kun Lannon ja Timonen ovat sivussa.

– Timosen Jussi on sivussa viikon verran pikkuvammojen vuoksi. Pakkipareinamme on Marko Kauppinen ja Simo-Pekka Riikola, Mikko Kukkonen ja Adam Masuhr, sekä Henri Laurila ja Matti Koistinen.

Myös Lukolla on loukkaantumishuolia. SM-liigan pistepörssiin 2010-11 voittanut Perttu Lindgren on viikon verran sivussa jalkavamman vuoksi. Laituri Lauri Tukonen ja puolustaja Mikko Kuukka ovat myös varmuudella poissa. Tuomas Huhtanen palannee takaisin pelaavaan kokoonpanoon.

Raumalaisten katseet on suunnattu hyvin kauden aloittaneeseen BBB-ketjuun. Kris Beechin johdolla Charles Berntrand ja Mark Bomersback ovat löytäneet tehot kaukalossa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Matti Kuparinen 0 7 7
2.Tuomas Kiiskinen 2 5 7
3.Sakari Salminen 4 2 6
4.Ossi Saarinen 3 0 3
5.Tommi Jokinen 0 3 3
Lukko M S P
1.Kris Beech 3 4 7
2.Mark Bomersback 1 4 5
3.Matt Generous 0 3 3
4.Tuomas Huhtanen 0 3 3
5.Otto Honkaheimo 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle