Viides perättäinen voitto?

LIIGA / Ennakko
Jatkuuko Jokerien jo neljä ottelua kestänyt voittopukti Niiralan montun perjantai-illassa, vai pystyykö kotijoukkue KalPa kääntämään kelkkansa mollivoittoisen Porin vierailun jälkeen? Odotettavissa on joka tapauksessa mielenkiintoinen ja tasainen ottelu, jossa sarjataulukon kärkisijoja jaetaan uudelleen.

Kuntokäyrät

Kotijoukkueen kuntokäyrä on koko syksyn ajan osoittanut vahvasti ylöspäin, mutta nyt alla on selkeä 1-4-tappio Porista sisukkaan Ässä-lauman vieraana. Kilpirinnat eivät ole kauden aikana vielä pelanneet kahta pisteetöntä ottelua peräkkäin ja tätä varmasti pyritään välttämään myös perjantaisessa kamppailussa.

Kolikon kääntöpuolella on vierailijajoukkue Jokereiden jo neljän ottelun mittainen suorien voittojen putki. Tosin narripaitojen voitot ovat tulleet kaikki niukalla marginaalilla ja tiukkojen vaiheiden jälkeen. Löytyykö Jokereiden kopista nöyryyttä venyttää voittoputkensa jo viiteen otteluun?

Joukkueet ovat kauden kuluessa kohdanneet kerran aiemmin ja silloin Ilmalan isännät ottivat runsasmaalisen 4-0 voiton, joka tosin ei täysin vastannut pelin kulkua. KalPalla onkin edellisen kohtaamisen epäonnen takia varmasti halua revanssiin.


Mahtaako Adam Masuhria hymyilyttää Jokeri-hyökkäjien paineen alla?

Ratkaisun paikat

Ottelun ratkaisut saatetaan jo nähdä ennen ensimmäistäkään kiekon pudotusta maalivahtivalintojen muodossa. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa kilpipaitojen maalia vartioinut Juha Toivonen ei ollut parhaimmillaan, eikä antanut joukkueelleen voiton avaimia. Toisessa päässä sen sijaan Eero Kilpeläinen torjui kaiken mahdollisen. Jokereilla onkin laaja kalusto mistä valita varmasti voiton mahdollistava kassari. Kotijoukkueella taasen on vain yksi todellinen, mutta samalla jo kahdessa ottelussa viikon aikana väsytetty vaihtoehto.

Mielenkiinto illan ottelussa kohdistuu myös siihen kuinka KalPan puolustuspelaaminen ujuttautuu uomiinsa Porin sekoilujen jälkeen, kun vastaan asettuu Jokereiden varsin tulivoimainen hyökkäyskalusto Jani Ridan ja Teemu Pulkkisen johdolla. Kun soppaan lisätään vielä kovista otteistaan tunnettu Jarkko Ruutu antamaan painetta pienikokoiselle kilpiryhmälle, ei iltapuhde tule olemaan helppo.

Kokoonpanot

Maalivahtiosasto asettuu avainasemaan ottelun kulkua määriteltäessa ja niinpä oletettavaan onkin, että KalPan maalissa sinkoilee loistavaa syksyä pelaava Ari Ahonen. Jokereiden päässä sen sijaan löytyy tälle osastolle laajuutta ja aloittavaa maalivahtia on vaikea arvailla.

Kotijoukkueen sairaslistaa ylläpitävät Jyri Junnila, Marko Kauppinen ja Tommi Jokinen. Vierailijan listalle on itsensä kirjauttanut yhtä monta peluria, muodostuen seuraavanlaiseksi: Janne Lahti, Ben Eaves sekä Semir Ben-Amor.

Molemmilla joukkueilla on myös odotettavissa kova nimi palaamaan takaisin sairastuvalta. KalPan ylikunnosta kärsivän kapteenin Sami Kapasen odotetaan palaava pikkuhiljaa kokoonpanoon. Jokeri-leirissä sen sijaan odotellaan innolla uutisia Antti-Jussi Niemen tilanteesta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Jarkko Ruutu 3 2 5
2.Riku Hahl 2 3 5
3.Nichlas Hardt 1 2 3
4.Teemu Eronen 2 1 3
5.Jani Rita 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle