Ohut oljenkorsi

LIIGA / Ennakko
Lauantaina Oulussa Kärpät pelaa runkosarjan viimeisen kotiottelunsa. Kausi jatkuu pudotuspeleissä. Vastaan asettuva SaiPa on puolestaan kangistunut viime metreillä ja Lappeenrannassa pudotuspelit näyttävät karkaavan liian kauas.

Parit jatkoajat

Kärppien viikon teemana on ollut jatkoaika. Molemmat pelatut ottelut ovat olleet varsinaisen peliajan jälkeen tasan ja ratkaisua on jouduttu hakemaan lisäajalta. Ensimmäisen ottelun Kärpät voitti, mutta Espoossa ei viiden minuutin ylityötkään tuoneet minkään näköistä eroa joukkueiden välille. Tuolla tasapelillä Kärpät varmisti käytännössä kolmannen sijansa perussarjan päätteeksi, yksi voitto jäljellä olevista matseista riittänee varmistamaan tuon.

Oululaisten viikon ottelut olivat kuin toistensa vastakohtia. TPS:ää vastaan joukkue puristi voiton mielikuvituksellisella hyökkäyksellä, jossa ratkaisuja haettiin riskillä. Maalintekokilpailun voiton ratkaisi Kärppien laadukkaampi hyökkäysmateriaali molempien joukkueiden puolustusten ollessa statisteina.

Bluesia vastaan maalit olivat kortilla ja Kärppien puolustus täyttä rautaa. Vaikka Kärpät johti ottelua kahteen otteeseen ei tasapeli ole vääryys, sillä niin paljon hallitsevampi vastustaja oli. Kärppien selkeäksi ykkösmaalivahdiksi noussut Niklas Bäckström pysäytti peräti 55 kiekkoa ja antoi lupauksia herättävän näytön pudotuspelejä silmällä pitäen. Menestyäkseen Kärpät tarvitsee huippukuntoisen Bäckströmin ja Niklas kiekot torjuakseen uhrautuvan puolustuksen.

Veitsi puoleksi kurkussa

SaiPan tilanne ei ole helppo. Sille ei riitä ottelusta muu kuin voitto. Muuten pienetkin mahdollisuudet pudotuspelipaikasta häviää olemattomiin. Kertaalleen jo varmaksi kesälomajoukkueeksi todettu SaiPa sai vielä yhden mahdollisuuden, kun TPS ja Lukko tyrivät omat pelinsä torstaina. Eroa viivaan on neljä pistettä ja lappeenrantalaisilla yksi rästipeli kanssakilpailijoihin nähden.

Kaikesta huolimatta SaiPa voi pelata melko vapautuneesti. Verrattuna esimerkiksi TPS:ään ja IFK:hon SaiPa pelaa ilman järkyttäviä paineita. Vaikka tippuminen jatkosta olisikin pieni pettymys ei se ole elämää suurempi asia. Toista se on edellä mainituissa suurseuroissa, joissa odotetaan menestystä ja gloriaa vuodesta toiseen. SaiPa oli pitkään mukana pudotuspelitaistossa viivan paremmalla puolella, mutta Kisapuiston niukat tappiot JYPille ja Jokereille vaikeuttivat urakkaa huomattavasti.

Kärpät ovat hallinneet tämän kauden kohtaamisia. Kärpät ovat voittaneet kohtaamisista neljä(yhden jatkoajalla) ja SaiPa yhden. Oulussa pelatuissa otteluissa Kärpät ovat olleet selvästi parempia, vaikka SaiPa ensimmäisellä reissullaan pisteen riistikin. Lukuun ottamatta TPS-ottelua on Kärpillä ollut kotikentällä suuria ongelmia maalien teossa, vaikka pisteitä on kiitettävästi tullutkin. Puolustus on muutamasta poikkeuksesta huolimatta pitänyt Raksilassa kuin muuri, mikä lupaa hyvää kevättä ajatellen. Oulun kirjoittamaton sääntö on se, että ensiksi kaksi maalia tehnyt joukkue voittaa.

SaiPalla on niin paljon pelissä, että Kärppien motivaation on oltava kohdallaan. Mikäli IFK- ja TPS-otteluiden kaltaisia lepsuiluja tulee myös huomenna on vieraat lähellä voittoa. Normaalilla tasolla pelatessaan Kärppien pitäisi katkaista se hento oljenkorsi, mika SaiPalla on.

» Lähetä palautetta toimitukselle