Puolustukset tehosyynissä

LIIGA / Ennakko
Kahden edellisen kauden aikana Kärppien otteet olivat kuin vuoristoradalla. Tällä kaudella on vielä liian aikaista vetää samaa johtopäätöstä, vaikkakin vieraissa on tullut selkeästi köniin kummallakin yrittämällä. Silminnäkijöiden mukaan joukkueen asenne oli vaikuttanut Turussa löysältä. Jokereitakaan vastaan ei siihen tiettävästi ole varaa.

Kannun haltijat

Jokerit ovat aloittaneet kautensa kolmella niukalla voitolla ja yhdellä äärimmäisen niukalla tappiolla. Ei mitään uutta auringon alla siis. Kapteeni Ville Peltosen pistetahti on erinomainen ja pidetäänpä peukkuja terveen kauden puolesta. Paluumuuttajapakit Strömberg ja Niemi ovat myöskin aloittaneet kautensa tehokkaasti.

Joukkueesta sairaslistalla ovat Ruutu, Mikkola ja Sihvonen. Tähän vielä lisärasitteeksi Kankaanperän pelikielto ja Strömbergin pienehkö loukkaantuminen joka saattaa estää tai ainakin haitata pelaamista. Hyökkäyspäässä ei materiaalista tule kuitenkaan pulaa. Kokeneita kettuja kuten Banham, Turunen, Vertala, Hentunen on heittää tuleen siinä missä nuorempiakin lahjakkuuksia (Bergenheim, Laine, Voutilainen). Leukaperänsä Hämeenlinnassa lujuustestauttanut Aalto on etukäteistietojen mukaan myös riveissä torstaina.

Suomen ehkäpä kautta aikain lupaavin veskarilahjakkuus Lehtonen on pelannut kaikki Jokerien ottelut. Rasitteena on vielä samaan aikaan suoritettava asevelvollisuus. Kakkosvahti Helanen voi saada näytönpaikkansa.

Haastajatko

Kärppien valmentajalla Kari Heikkilällä on ollut vaikeuksia päättää miten peluuttaa joukkueen ulkomaalaistähtiä. Tsekit Ton ja Tenkrat eivät ole saaneet toisistaan tehoja irti samassa ketjussa ollessaan. Pelatessaan Lieversin ja Potaichukin ketjussa on Ton esitellyt paremmin maalintekotaitojaan. Palsola sai juonesta kiinni oikeaan aikaan (eli liigan alkaessa) ja on ollut joukkueen parhaita pelaajia.

Kärppien puolustusta on pidetty joukkueen akilleen kantapäänä. Jokereiden tavoin tälle tontille tulaan hakemaan aktiivisesti vahvistusta. Turussa tapahtuikin pari melkoista möhläystä, ja loistavan tulevaisuuden omaava Joni Pitkänen sai nimensä lehteen vähemmän halutuissa merkeissä. Vieraspeleissä ei ole tosin muutkaan osa-alueet päässeet loistamaan.

Bäckström vaikuttaa Kärppien ykkösvahdilta ja tullee pelaamaan ns. isot ottelut.

» Lähetä palautetta toimitukselle