Uusi mahdollisuus?

LIIGA / Ennakko
Perjantaina kauden neljännen keskinäisen ottelun Kärppiä vastaan pelaava Blues kärsi ennen keskiviikkoista voittomaalikilpailussa Jokereista otettua voittoa rökäletappion juurikin Kärpille. Kärpillä puolestaan oli kovia haasteita JYPiä vastaan erityisesti omassa päässä. Jatkuvatko ongelmat myös perjantaina?

Kuntokäyrät

Kahden tappion jälkeen Kärpät palasi voittokantaan Bluesia vastaan Espoossa, kun joukkue nappasi rökälemäisen vierasvoiton lukemin 1-6. Keskiviikkona JYPiä vastaan oululaisryhmä oli vaikeuksissa viidestä tehdystä maalista huolimatta. Maalilla debytoineen ruotsalaismaalivahdin Johan Backlundin ilta sisälsi hyvien torjuntojen lisäksi muutaman selvän virheen.

‒ Pari helpon näköistä maalia, mutta vastapainoksi myös tukku loistavia torjuntoja. Arvosanaksi annan hyvä miinus, Aravirta totesi JYP-ottelun jälkeen.

Viimeisen kahden ottelun tehdyt maalit (5 ja 6) osoittavat Kärppien hyökkäystehojen olevan tällä hetkellä hyvällä tasolla. Suurimpia onnistujia isojen maalimäärien takana ovat olleet Jari Viuhkolan johtama ykkösketju ja Joonas Kemppaisen johtama kolmosketju.

Blues sai keskiviikon Jokerit-ottelussa tappioputkensa poikki voittomaalikisan jälkeen. Ratkaisijan viittaa kantoivat kolmesta päästetystä maalista huolimatta debyytin espoolaisten maalilla tehnyt Antti Ore ja ratkaisevan yrityksen sisään laittanut joukkueen kapteeni Toni Kähkönen. Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki näki voitosta huolimatta joukkueensa otteissa paljon tappioputkessa tutuksi tulleita kehitystä vaativia osa-alueita.

– Meidän pelaamisessa kyllä näkyy, että on tullut tappioita ja muita. Hyökkäyspelaaminen ja syöttöpelaaminen on vähän sinne sun tänne, mutta ei kai ne tule kuin kokemalla ja pelaamalla, totesi Marjamäki Jokerit-ottelun jälkeen.


Backlundin debyytti Kärppä-paidassa ei mennyt täysin nappiin.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Ratkaisun paikat

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa tasoerot eivät olleet niin suuret kuin mitä lukemat osoittavat. Espoolaisten suurimpana ongelmana oli maalivahtipelaaminen.

Norjalaismaalivahdille Lars Voldenille ei sattunut paras ilta ja lähinnä Mestiksen puolella tällä kaudella aiemmin pelannut Jonathan Iilahti vaihdettiin kesken ottelun maalille. Bluesin maalivahtitilanne on muuttunut kovasti kauden mittaan loukkaantumisten takia.

Ykkösmaalivahdin Petri Koiviston pelit ovat varmasti pelattu tämän kauden osalta ja tanskalaismaalivahti Patrick Galbraith kärsii vielä loukkaantumisesta. Jokerit-ottelussa maalilla esiintynyt Antti Ore aloittikin hyvin lainapestinsä ja mies jatkaa suurella todennäköisyydellä espoolaisten maalinsuulla perjantain Kärpät-ottelussa. Maalivahtipelaaminen onkin iso asia viikonlopun tasauskierroksen pelien ratkaisupaikkojen kannalta.

Kärppien osalta alkukauden ongelma maalinteko-ongelma on jäänyt vain muistoksi joulutauon jälkeen. Maalimäärät ovat olleet selkeästi paremmalla tasolla, mutta kaiken hyvän keskellä on tullut ongelmia toisessa päässä.

Voittoputken aikana Kärpät pelasi pelillisesti korkealla tasolla, mutta erityisesti HPK- ja Tappara-tappioiden yhteyteen mahtui pahoja nukahduksia puolustuspäässä. Hyvin joulukuun lopun ja tammikuun alun voittoputken aikana torjunut Tomi Karhunen sai tehdä tilaa loukkaantumisesta toipuneelle Ville Hostikalle, jonka pelaaminen ei kuitenkaan noussut korkealle tasolle. Ouluun saapuneen ruotsalaismaalivahdin Backlundin debyytti ei mennyt aivan toiveiden mukaisesti, mutta perjantaina vuorossa on uusi mahdollisuus.

Kärpät kärsii tällä hetkellä puolustuspään loukkaantumisista, mikä on aiemmin tällä kaudella näkynyt kovasti pelillisessä tasossa. Virheherkempi puolustus on näkynyt nopeasti myös hyökkäyspelaamisessa, kun joukkue on pyrkinyt pelaamaan varovaisemmalla tavalla. Avainpelaajien ollessa poissa, on esimerkiksi nuorella Ville Pokalla mahdollisuus antaa kovia näyttöjä loppukauden pelipaikkaa ajatellen.

Haavoittuneessa Kärppien puolustuksessa ja hieman epävarmassa maalivahtitilanteessa on iskun mahdollisuuksia Bluesille. Takaiskut ottelun alkuun eivät tee hyvää oululaisryhmän peräpään itseluottamukselle.

Kokoonpanot

Kärppien kokoonpanosta loukkaantumisten takia poissa ovat pitkäaikaispotilaan Juho Jokisen lisäksi puolustaja Mikko Lehtonen, sekä hyökkääjä Miikka Salomäki. Hyökkääjä Juho Keränen ja puolustaja Oscar Eklund palaavat perjantaina Kärppien kokoonpanoon.

Bluesin osalta poissa ovat maalivahtien Koiviston ja Galbraithin lisäksi puolustajat Harri Ilvonen ja Joonas Valkonen sekä hyökkääjät Mika Hannula, Teemu Ramstedt, Petri Lammassaari ja Matti Järvinen. Myös hyökkääjä Jari Sailio on poissa viikonlopun Kärpät-otteluista pelikiellon takia.

Loukkaantuneiden listalta paluuta tekemässä on ruotsalaishyökkääjä Hannula, joka saatetaan nähdä tositoimissa jo tämän viikonlopun Kärpät-otteluiden yhteydessä. Loukkaantumisia Bluesin kokoonpanossa paikkaa myös perjantaina 17-vuotias Juuso Ikonen, jolle keskiviikon liigapeli oli uran ensimmäinen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ivan Huml 1 6 7
2.Juha-Pekka Haataja 5 1 6
3.Julius Junttila 2 2 4
4.Joonas Donskoi 1 2 3
5.Jari Viuhkola 2 1 3
Blues M S P
1.Tommi Huhtala 1 2 3
2.Oskari Korpikari 0 3 3
3.Joakim Eriksson 1 2 3
4.Toni Kähkönen 3 0 3
5.Miro Aaltonen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle