Tammikuun taisteluparin ensimmäinen erä

LIIGA / Ennakko
Oulun Kärpät ja Espoon Blues tutustuvat toisiinsa tammikuun aikana tositarkoituksella kohdaten kolmen viikon aikana neljään kertaan. Ensimmäiset treffit ovat tiistaina Raksilassa.

Kuntokäyrät

Mistään sokkotreffeistä ei kuitenkaan ole kyse, sillä joukkueet ovat pariin otteeseen toistensa tason jo tällä kaudella mitanneet. Syyskuussa Blues aiheutti Kärpille kauden ensimmäisen tappion ja kuukautta myöhemmin Espoosta Kärpille irtosi vain yksi piste voittomaalikisan jälkeen tulleen tappion myötä.

Kotijoukkue on palannut joulutauolta vahvasti. Sarjajohtaja KalPa kaatui heti joulun jälkeen kotona ja torstaina oli Tapparan vuoro taipua oululaisten käsittelyssä.

Kärppien pelaajamateriaali on kaventunut kolmen pelaajan edustaessa Suomea nuorten MM-kisoissa Kanadassa. Etenkin Joonas Donskoin ja Miikka Salomäen puuttumisella odotettiin olevan nähtyä suurempi vaikutus joukkueen peliin. Kakkosketjuun junnujen tilalle sijoitetut Jakub Sindel ja Juho Keränen ovat suoriutuneet tehtävästään Joonas Komulaisen rinnalla varsin kohtuullisesti.

Viime peleistä Kärpiltä on puuttunut myös ykkösmaalivahti Ville Hostikka, jonka nilkkavamma on osoittautunut alkuperäistä ennustetta pitkäkestoisemmaksi. Tomi Karhunen on kantanut torjuntavastuun varsin miehekäästi antaen joukkueelle mahdollisuuden voittoon illasta toiseen.

Blues on palannut joulutauolta Kärppien tapaan erittäin vahvasti kaatamalla TPSn ja Jokerit. Joukkue on päästänyt näissä otteluissa vain kaksi maalia, joten ennen joulua hankittu tanskalaisvahti Patrick Galbraith on saanut lentävän lähdön liigauralleen.

Kärppien tapaan myös Blues on menettänyt pelaajiaan nuorten MM-kisoihin. Jani Hakanpään ja Miro Aaltosen puuttuminen varmasti tuntuu, varsinkin kun Blues kärsii pahoista loukkaantumisista.

Ratkaisun paikat

Joukkueiden kohdatessa kolmen viikon aikana peräti neljästi, haetaan tiistai-iltana varmasti myös henkistä niskalenkkiä vastustajasta. Vaikkä Kärpät on vuosien saatossa ollut kuskin paikalla pudotuspeleissä, ovat runkosarjakohtaamiset läpi 2000-luvun olleet tasaisia vääntöjä voittojen ollessa melkolailla tasan.

Bluesin loukkaantumistilanne on aika karmea. Varsinkin hyökkäysosastoa koetellaan rankasti. Poissa ovat Mika Hannula, Petri Lammassaari, Tommi Huhtala, Teemu Ramstedt, Petri Koivisto sekä Matti Järvinen. Tähän kun lisätään nuorten kisoissa olevat Hakanpää ja Aaltonen, niin lista on ällistyttävän pitkä. Poissaolot eivät voi olla näkymättä joukkueen pelissä.


Kärpät ja Blues taistelevat tammikuussa neljään otteeseen.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Blues kuitenkin taistelee hyvin. Joulutauon jälkeen joukkue on lähtenyt molemmissa otteluissa kolmanteen erään tappioasemassa nousten lopulta voittoon. Tämä kertoo omaa kieltään joukkueen sitkeydestä.

Camilo Miettisen, Joakim Erikssonin ja Roope Talajan muodostaman kentällisen tulee onnistua tiistaina nappiin, sillä heidän harteillaan lepää pitkälti joukkueen maalintekovastuu. Viime peleissä ketju on toiminut hyvin, joten tulosta on lupa odottaa myös tiistaina.

Myös tanskalaismaalivahdin tulee jatkaa hyviä esityksiä, mikäli Blues mielii pisteitä kerätä mukaan Oulusta.

Viime viikon hyvistä tuloksista huolimatta Kärppien hyökkäyspelaaminen ei täysin vakuuttanut. Myös ylivoimapelaaminen oli varsin heikkoa sekä KalPaa että Tapparaa vastaan. Joukkueen on pakko saada melkein koko kauden tökkinyt pakkopeli toimimaan jossain vaiheessa.

Kotijoukkueen kentällisiin ei ole tulossa mitään muutoksia. Kentälliset ovat muutenkin jo vakiintuneet ja pakon edessä kakkosketjuun tehdyt muutokset ovat onnistuneet.

Maalivahtiosasto on toiminut kotijoukkueella hyvin, vaikka ykkösmaalivahti Hostikka on ollut sivussa. Tomi Karhunen on hoitanut tonttinsa mallikelpoisesti ja jatkanee maalilla myös tiistaina.

Kokoonpanot

Kärpiltä on sivussa Joonas Donskoi, Miika Salomäki sekä Ville Pokka. Ville Hostikan pelikunto on vielä arvoitus. Hostikalla ei ole nilkassa mitään vakavaa vammaa, mutta kivun takia pelaaminen oli vielä viime viikolla mahdotonta. Hostikalla on pelilupa heti, kun kipu nilkasta hellittää.

Bluesin poissaololista on järkyttävän pitkä. Käytännössä poissa on melkein puoli joukkuetta kun Lammassaari, Huhtala, Hannula, Ramstedt, Koivisto ja Järvinen ovat sairastuvalla sekä Aaltonen ja Hakanpää Leijona-paidassa.

Pelaajapula hyökkäyspäässä saattaa pakottaa Lauri Marjamäen siirtämään puolustuksesta Mikael Kurjen kokeilemaan jälleen hyökkääjän tonttia.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Roope Talaja 3 3 6
2.Toni Kähkönen 2 3 5
3.Kristian Kuusela 2 2 4
4.Ville Varakas 2 2 4
5.Joakim Eriksson 0 4 4

» Lähetä palautetta toimitukselle