Liigajumbo saapuu kiusaamaan JYPiä

LIIGA / Ennakko
Anssi Löfman on ollut JYPin johtavia pelaajia.
Kuva © Timo Savela
Tiistaina Jyväskylässä toisistaan mittaa ottavat JYP ja TPS. Isännät lähtevät otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta myös vierailijoilta löytyy omat iskun paikkansa.

JYPin juna on puksuttanut viime aikoina totutun vahvasti. Kotijoukkue lähtee kamppailuun neljän ottelun voittoputkessa. Viimeisimpänä JYP nappasi Tapparan päänahan 2-4-lukemin.

TPS:n otteet ovat olleet ailahtelevia. Edellistä turkulaisten vierasvoittoa saa hakea yli kuukauden takaa, kun TPS kaatoi HPK:n Hämeenlinnassa voittomaalikilpailun jälkeen. Toisaalta vierailijat näyttivät iskukykynsä kaatamalla Kärpät kotonaan jatkoajalla.

Joukkueet ovat kohdanneet kolmesti aiemmin tällä kaudella. Vaikka TPS voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen, ovat jyväskyläläiset olleet niskan päällä keräten kolmesta kohtaamisesta viisi pistettä.

Pysyykö vetoketju kiinni?

Kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran, TPS yllätti JYPin housut kintuissa. Kolmanteen erään asenneongelmaisena saapunut JYP lopetti pelaamisen, ja TPS kiitti korjaten pisteet mukaansa lukemin 4-2. JYPillä on ollut myös tämän jälkeen suuria ongelmia, jos otteluun on lähdetty selvänä ennakkosuosikkina.

JYPin pelaaminen on kuitenkin edellisissä otteluissa alkanut napsahtaa kohdalleen. Anssi Löfmanin ja Eric Perrinin johdolla isännät ovat käyttäneet maalipaikat hyväksi kiitettävällä prosentilla, ja puolustuspelaaminen on tiivistynyt selvästi. Myös maalivahti Tuomas Tarkki on esiintynyt tasolla, joka takaa hurrikaaninutuille eväät aina mestaruuteen saakka.

Turkulaiset lähtevät otteluun nojaten puolustuspelaamiseensa. TPS pyrkii tukkimaan keskialueen mahdollisimman tiivisti ja saamaan sitä kautta kiekonriistoja, joiden kautta haetaan teräviä vastahyökkäyksiä.

Maalinteko on ollut vierailijoille hankalaa. Vähäiset maalimäärät ovatkin estäneet sarjajumbon realistisen kamppailun elintärkeistä sarjapisteistä. Brian Willsien paluu kokoonpanoon helpotti ongelmaa ja saman miehen harteilla onnistumispaineet kannetaan myös JYPin vieraana.

Kokoonpanot

Yohann Auvitu pelaa toisen pelinsä JYPin paidassa nilkkavamman jälkeen. Mikko Luoman tilannetta seurataan päivä päivältä, mutta hänen pelaamisensa on epätodennäköistä. Tappara-ottelusta sivussa oli myös Jonne Virtanen vatsataudin vuoksi ja hänenkin pelaamisensa on epävarmaa.

TPS ei saa otteluun uusia apuja sairastuvalta. Turkulaiset saapuvatkin Jyväskylään jälleen nuorisopainotteisella joukkueella.

Seuraa Heitä

Yohann Auvitu #81 |

Puolustaja

Ranskalainen puolustaja teki onnistuneen paluun JYPin miehistöön. JYP kaipaa hänen jalkanopeuttaan kiekon tuonnissa keskialueen yli.

Markus Palmroth #26 |

Puolustaja

Teki kauden kolmesta tehopisteestään kaksi edellisellä kierroksella. Harvinaislaatuisemmat onnistumiset ovat varmasti ruokkineet puolustajan itseluottamusta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Éric Perrin 1 5 6
2.Brian Salcido 1 4 5
3.Anssi Löfman 4 1 5
4.Ossi Louhivaara 3 1 4
5.Max Wärn 2 2 4
TPS M S P
1.Marko Virtala 3 2 5
2.Niclas Lucenius 0 4 4
3.Tero Koskiranta 0 3 3
4.Matias Sointu 3 0 3
5.Krister Mähönen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle