RD vierailee Jyväskylässä

LIIGA / Ennakko
Jyväskylän perjantaista ei puutu kihelmöintiä ainakaan kulisseissa, kun JYPistä kauden alussa käytännössä potkut saanut Risto Dufva saapuu Hippokselle Tapparan päävalmentajana.

Kuntokäyrät

JYP ei ole onnistunut nousemaan maaottelukatkon jälkeen samanlaiseen lentoon kuin ennen taukoa. Viidestä pelaamastaan ottelusta se on hävinnyt kolme. Viimeisin voitto tuli viikko sitten perjantaina, kun Jyrki Ahon suojatit löivät voittomaalikilpailun jälkeen kotonaan Jokerit.

JYPin pelimoraalissa ei ole ollut valittamista. Ongelmat löytyvät yksinkertaisesti tehottomuudesta ja luovuuden puutteesta.

Tappara onnistui katkaisemaan kahden tappion putkensa torstaina SaiPaa vastaan. Tämäkin ottelu venyi aina voittomaalikilpailuun saakka. Tapparan kaudelle on ollut kuvaavaa se, että kotona se pystyy taistelemaan pisteistä tasapäisesti, mutta vieraissa on ollut hyvin vaikeaa.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkue saa pientä etua kotietunsa lisäksi siitä, että vierailija on tahkonnut edellisenä iltana pitkän kaavan kautta. Tappara ei todellakaan saanut voittoaan helpolla, vaikka ottelu SaiPaa vastaan ei sinällään jääkiekon klassikkokirjoihin pääsekään.

JYP on ilman muuta perjantain ehdoton ennakkosuosikki, mutta erityismielenkiinnon kamppailuun tuo se, että sattuneesta syystä molemmat tuntevat toisensa hyvin. Keskinäisiä yhteenottoja kaudella ei ole ollut vasta kuin yksi. Tuon mittelön Tappara voitti Hakametsässä.


Dufva vastaan Aho, osa II.
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

Koska hurrikaanimiehistö on ollut viimeiset pelinsä poikkeuksellisen tehoton etenkin ylivoimalla, ei lievästi alavireinenkään vierasjoukkue ole mahdottoman tehtävän edessä. Jos vain kiekkojumalat edes hieman hymyilisivät kirvesrinnoille.

Ankara itsensä likoon laittaminen dufvamaiseen tapaan on tehokkainta myrkkyä dufvamaista pelityyliä edelleen hyvin pitkälle noudattavalle JYPille. Joukkue kyllä yrittää pyristellä tuosta maineestaan eroon tai saamaan siihen ainakin lisää variaatioita, mutta tällä hetkellä se näkyy lähinnä neuvottomuutena ja juonikkuuden puutteena.

Selvimmin muutosvaihe havainnollistuu ylivoimalla, missä kiekon ylöstuonti ja pakkopelikuvion aikaansaaminen tuntuu olevan miltei mahdotonta.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen sairastupa alkaa olla tyhjä, kun aivotärähdyksestä toipunut Jani Tuppurainen nähdään perjantaina tositoimissa. JYP-logiikalla maalilla aloittanee viisi nollapeliä torjunut Riku Helenius.

Tapparalta poissa ovat ainakin Kalle Kaijomaa, Aleksi Elorinne ja Aleksander Barkov jr.

Muuta

JYPin propagandaosasto vaikenee

Hauska yksityiskohta – tai pikemminkin sen puute – löytyy JYPin torstaisesta mediatiedotteesta, jossa ottelun mielenkiintoa yritetään nostattaa mainitsemalla revanssihakuisesti joukkueen lokakuinen tappio Tampereella sekä sarjataulukon kiperä tilanne. Missä on maininta Risto Dufvan paluusta "rikospaikalle"? Asia, joka oikeasti kiinnostaa lässyn lää sarjataulukoiden sijaan todennäköisesti aika monia.

Toisaalta tässähän se tuli nyt mainittua..

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle