Sirkus saapuu Jyväskylään

LIIGA / Ennakko
Suomen kultapojan <strong>Mikael Granlundin</strong> johdolla saapuva sirkus nimeltä HIFK saapuu Jyväskylään ottamaan mittaa kovakuntoisesta JYPistä.

Kuntokäyrät

Muutaman lepopäivän jälkeen HIFK saapuu Synergia-areenalle testaamaan nousukuntoista jyväskyläläisryhmää, jolla on ollut alle 24 tuntia aikaa toipua edellisestä kohtaamisestaan Pelicansia vastaan.

HIFK kärsi viimeksi maanantaina tappion Porin Ässille kotonaan. Petopaitojen puolustus oli pahasti sekaisin, eikä uuden ruotsalaispuolustaja Daniel Fernholmin HIFK-pesti alkanut kovin hyvin. Yhden pelin jälkeen tilastot näyttävät tylyjä lukemia 0+0 ja -2.

Helsinkiläisille maalintekokin on tuottanut ongelmia kahdessa viimeisimmässä ottelussa. Maalintekopaikkoja joukkue on pystynyt luomaan hyvin, mutta viimeistely on ollut usein toivottua heikompi.

JYP puolestaan lähtee otteluun neljän ottelun voittoputkessa, viimeisimmässä koitoksessa kaatui sarjakärki Pelicans. Tiukassa taistossa JYPille tehtiin maalit vain ylivoimalla, mikä osoittaa osaltaan jyväskyläläisten puolustuksen kovuutta: JYP-verkkoon on isketty ainoastaan yksi maali tasakenttällisin viidessä edellisessä ottelussa.


Mikael Granlund johdattaa joukkonsa Synergia-areenalle
Daniel Cfir Levi - http://daniellevi.fi/

Ratkaisun paikat

Hallitsevia Suomen mestareita odottaa hikinen iltapuhde syksyisessä Jyväskylän illassa. Kaikki tietävät, että JYP on yksi liigan kovimmista kotijoukkueista. Kotijoukkueen aggressiivinen pelityyli ja raudanluja puolustus ovat olleet murhaavia aseita viime vuosina.

Hurrikaanipaidat säntäilivät ja ryntäilivät turhaan koko alkukauden, mutta paranemisen merkkejä on ollut ilmassa ja viime aikoina luisteluvoimaa on osattu käyttää hyvin ja tietty seesteisyys pelaamiseen on löytynyt. Tällä kertaa vastaan asettuu levännyt HIFK, ja JYPin edellisestä ottelusta on alle 24 tuntia. Pelin loppupuolella hurrikaaninutuilla voi tehdä tiukkaa pysyä HIFK-pelaajien perässä.

Helsinkiläisryhmää on vaivannut viime peleissä tehottomuus. Maalipaikkoja syntyy, mutta harvasta saadaan kiekkoa maaliviivan yli. Helppoa ei tule maalinteko lauantai-iltanakaan tule olemaan, sillä JYP puolustaa hanakasti omaa maalinedustaansa, eikä maalivahteja ole helppo ohittaa mistään paikasta.

Jäähyily on riivannut HIFK:ta koko kauden ja joukkue onkin ottanut SM-liigassa kaiken kaikkiaan toiseksi eniten jäähyjä. Petri Matikaisen pitää kitkeä kurittomuus pois, mikäli joukkue mielii täyden pistepotin Jyväskylästä hakea.

Varaa ei tosin JYPilläkään ole ottaa jäähyjä: vierasjoukkueen ylivoima on liigan parhaimmistoa.

Kokoonpanot

HIFK:n sairastupalista on pitkä. Puolustajista poissa ovat Markus Kankaanperä, Mikko Kousa, Ilari Melart, Juuso Salmi ja Christian Silfver. Myös hyökkääjä Erkki Rajamäki on poissa vahvuudesta.

JYPillä pois on sen sijaan vain puolustaja Arto Laatikainen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Jani Tuppurainen 3 4 7
2.Éric Perrin 1 5 6
3.Sami Vatanen 1 4 5
4.Juha-Pekka Hytönen 2 3 5
5.Miika Lahti 1 2 3
HIFK M S P
1.Janne Pesonen 2 2 4
2.Mikael Granlund 0 3 3
3.Toni Söderholm 0 3 3
4.Petteri Wirtanen 2 1 3
5.Eero Somervuori 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle