Tuskainen TPS Areenan vieraaksi

LIIGA / Ennakko
Vaisuuden ja tehottomuuden vaivaama Turun Palloseura saapuu Jokereiden vieraaksi lauantai-iltapäivän otteluun Helsingin Areenalle. Isäntäjoukkueen peliesitykset ovat olleet paranemaan päin, siitä osoituksena kuusi perättäistä tappiotonta ottelua.

Jokerit tuskaili pitkään tappioiden tiellä, mutta tasuri IFK:n kanssa, sekä voitot Ilveksestä ja Ässistä osoittavat kurssin kääntyneen. Sarjajohto on hetkeksi turvattu Jokereille, mutta takana rynnivä HPK on nopeasti kiinni pisteissä, sillä se on pelannut kolme ottelua Jokereita vähemmän.

Turun Palloseuran tilanne näyttää masentavalta. Mestaruuksiin ja voittoihin tottunut turkulaisyleisö on saanut tällä kaudella nähtäväkseen aneemisimman TPS:n aikoihin. Jopa pudotuspeliviiva on päässyt karkaamaan turkulaisilta, ja joukkueen playoff-paikkaa ei tänä vuona voi pitää lähimainkaan itsestäänselvyytenä.

TPS tuskailee milloin minkäkin ongelmien kanssa. Tällä hetkellä joukkue on loukkaantumisista vapaa Mikko Koivua lukuunottamatta. Niinsanottu "rottaketju" on jälleen koossa, kun herrat Tuokko, Rautee ja Kiviharju ovat kaikki laatikossa. Viime ottelussa TPS on kuitenkin saanut vain yhden maalin aikaan, eikä peli ylipäänsä ole ollut suurta urheilujuhlaa.

Joulutauolla TPS pelasi Spengler Cupissa Sveitsissä, mutta turnaus meni joukkueelta varsin heikosti. Tauon jälkeen TPS joutui Cupin takia hieman kylmiltään IFK:ta vastaan, ja helsinkiläiset kävivät korjaamassa potin Turkuhallista.

Uudistunut Jokerit?

Tällä kaudella Jokereiden kotiotteluita on usein vaivannut pelin puuduttava tasapaksuus ja tapahtumien puute. Nyt kuitenkin kotijoukkueen pelityyliä on muutettu päävalmentaja Raimo Summasen taholta niin, että pelaajille annetaan aikaista enemmän vapauksia fyysiseen peliin. Taklaukset ja niiden aiheuttamat tilanteet kelpaavat varmasti kotifaneille.

Jokereiden maalilla jatkaa erinomaisia otteita esittänyt Markus Helanen, joka on vakuuttanut taidoillaan kaikki Kari Lehtosen poissaolosta huolestuneet. Ville Peltonen on viime peleissä ollut erittäin näkyvä kentällä, mutta maalit ovat olleet tiukassa hyvistä paikoista huolimatta. Sentteri Antti Aalto on tehnyt erinomaisen profiilinnoston ja pelaa tällä hetkellä erinomaista peliä. Samaan ovat kyenneet myös laiturit Teemu Laine ja Tomek Valtonen.

Turkulaisten maalinsuulle luistelee luultavasti pari ottelua huilannut Jason Elliott. Kenttäpelaajista katseet kannattaa kiinnittää Pasi Petriläiseen, Mika Alataloon ja Kimmo Peltoseen, jotka ovat pahiten alisuorittaneet TPS:n viime peleissä. Jälkimmäisenä mainittu pelasi erittäin heikon pelin IFK:ta vastaan.

Ottelusta voi odottaa kahdenlaista. Joko peli puuroutuu tarkaksi puolustamiseksi ja junnaamiseksi, kuten Areenalla niin monta kertaa aiemmin, tai sitten Jokerit innostuu taklaamaan ja pyrkii pelaamaan vauhdikasta peliä, jota se on väläytellyt viime aikoina. Maalipaikkojen rakentaminen on Jokereilta onnistunut varsin hyvin.

» Lähetä palautetta toimitukselle