TPS metsästää voittoa Tampereelta

LIIGA / Ennakko
Tampereen Hakametsässä pelataan perjantai-iltana tärkeistä pisteistä. Vierailija TPS yrittää sitkeästi vältellä takapeilistä pilkottavaa pudotuspeliviivaa, kun taas kotijoukkue Ilves jatkaa valitettavan myöhään alkanutta loppukiriään kohti kympin sakkia. Voittaessaan Ilves kaventaisi joukkueiden välisen eron kahdeksaan pisteeseen.

Kuntokäyrät

Ilveksen alkuvuosi on ollut ristiriitainen. Joukkue palasi joulutauolta erinomaisen peli-ilmeen kera, mutta hyvistä esityksistä ja pelillisestä hallinnasta huolimatta niin Tappara, KalPa, Ässät, kuin HPK:kin korjasivat talteen enimmät pisteet. Kahdesta viime ottelusta loukkaantumissumasta kärsivä tupsukorvalauma on sen sijaan onnistunut kaapimaan arvokkaat voitot, vaikka esitykset kentällä eivät ole häikäisseet.

Tiistaina Espoosta haetut kaksi pistettä antoivat osviittaa joukkueen mahdollisesta henkisestä kasvusta. Ilves tuli tasoihin viimeisessä erässä ensin 2-0 ja sitten 3-2 tilanteista, punnertaen lopulta Masi Marjamäen johdolla voittoon rangaistuslaukauskilpailussa. Perjantaina nuori kissapetolauma punnitaan uudemman kerran, kun se on käytännössä pakkovoiton edessä turkulaista vierailijaansa vastaan.

TPS:n tammikuu on alkanut kolmella kirvelevällä tappiolla. Todellisen lumipesun Pekka Virran suojatit saivat tiistaina kotihallissaan, kun HIFK ryösti pisteet viime sekuntien johtomaalillaan. Viidestä viimeisestä ottelustaan vain kaksi pistettä haalinut turkulaisryhmä on vääjämättä luisumassa kamppailuun kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa aikaisemmin, molemmilla saldona yksi voitto. Kumpikin taisto on päättynyt vierailijan juhliin. Mikäli Ilves mielii pitää playoff-haaveensa hengissä on taian murruttava perjantaina.


Toni Rajala pelaa uransa parasta kautta

Ratkaisun paikat

Ilveksen pelillinen trendi on tuloksista huolimatta ollut viime otteluissa laskeva. Läpi kauden riivanneet loukkaantumiset aiheuttavat jatkuvaa kuormitusta nuorille pelaajille ja ratkaisevaa onkin, kuinka junnupainotteinen Ilves-nippu onnistuu säilyttämään tasaisuutensa ottelusta toiseen.

Vuodenvaihteessa jälleen murheenkryyniksi kohonnut maalinteko-ongelma on viime otteluissa hieman helpottanut, ja kolmen edellisen koitoksen yhteissaldo on komeat 13 maalia. Hyökkäyksen profiilipelaajien loistaessa poissaolollaan on yllättäville ratkaisijoille jälleen tilausta.

Turkulaisten maalinteko ei sen sijaan ole viime aikoina luistanut, ja tiistainakin voittohaaveet kariutuivat kolmesta tehdystä maalista huolimatta huippupaikkojen tuhlailuun. Pelaajisto ei ole vielä täysin omaksunut Pekka Virran vaativaa pelitapaa, mikä näkyy turhan tiuhaan toistuvina räikeinä oman pään virheinä. Mikäli Ilves tapansa mukaan liikkuu hyvin, joutuu turkulaispakisto kovaan paineeseen puolustuspäässä.

Kokoonpanot

Molemmat joukkueet kärsivät loukkaantumisista. Ilvekseltä uupuu pitkäaikaispotilas Teemu Kesän lisäksi Jesse Niinimäki, Kai Kantola, Joonas Rask, Matias Sointu ja Konsta Mäkinen. Nivusvammastaan toipumaan päin oleva veteraanivahti Vesa Toskala palasi kokoonpanoon Espoossa, ja perjantaina mies nähdään mahdollisesti jo tolppien välissä. Myös Matias Myttynen palaa vahvistamaan sentteriosastoa.

TPS sai heti vuoden alkupäivinä ronskinpuoleista jobinpostia, kun sekä Janne Hauhtosen että Joni Tuomisen vammat osoittautuivat loppukauden mittaista toipumisjaksoa vaativiksi. Myös Miika Huczkowski on edelleen sivussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Masi Marjamäki 3 3 6
2.Jyrki Jokipakka 2 3 5
3.Toni Rajala 2 3 5
4.Michael Keränen 1 2 3
5.Nils Bäckström 0 2 2
TPS M S P
1.Ville Vahalahti 1 3 4
2.Marko Anttila 1 3 4
3.Tomas Mojzis 2 2 4
4.Tomas Plihal 1 1 2
5.Marko Virtala 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle