Loppuhöntsyt, ja sitten saunaan

LIIGA / Ennakko
KalPa ja Ilves ovat jo sementoineet runkosarjasijoituksensa.

Kuntokäyrät

Ilves valmistautuu karsintasarjaan Mestiksen voittajaa vastaan. Peli ei ole näyttänyt vieläkään järin toimivalta, mutta hyökkäyspäässä tupsukorvat sentään pelaavat kelvollisesti. Tiistaina kaatui vailla panoksia neppaillut HPK lukemin 3-6. Edellisen kerran Ilves voitti varsinaisella peliajalla lähes kaksi kuukautta sitten. Neljästä ottelusta putkeen on tullut pisteitä, mikä herättää luottamusta ainakin kuolemanotteluita ajatellen.

KalPa on kuitenkin eri asia. Kuopiolaiset varmistivat runkosarjan ykkössijansa SaiPaa vastaan ja viiden viime matsin saldo on neljä voittoa, kaksitoista pistettä. Ilman panoksia ja harjoittelumielellä pelaavanakin kalakukkoparvi on tällä hetkellä kovaa valuuttaa, sillä takana on vaikea kevättalvi ja voittaminen maistuu taas hyvältä.

Ratkaisun paikat

Ottelu saattaa yllättää viihdyttävyydellään. KalPalle peli on lähinnä vapaaehtoinen höntsysessio ja seuramatka Tampereelle, ja varmistettu runkosarjavoitto näkyy varmasti pelaamisessa. Hyökkäyspään iloittelua ja huolimatonta puolustusta on siis odotettavissa. Päävalmentaja Tuomas Tuokkolalle torstai-ilta on tilaisuus kokeilla uusia ylivoimakuvioita ja ketjukoostumuksia tosipelejä varten.

Ilveksen kopissa keskitytään puolustuspeliin, joka olisi huonoimmillaan vaikeuksissa mestisjoukkueitakin vastaan. Tupsukorville pelillä on enemmän merkitystä, koska puolustusta on pakko saada tiiviimmäksi ennen karsintoja. Alakerran pitävyys on monen mielestä suurin ero Mestiksen ja SM-liigan välillä. Runkosarjan lopetus voittoon kotiyleisön edessä on varmasti myös jonkinmoinen motiivi, joten yhteenlaskettuna voisi olettaa Ilveksen olevan hiukan nälkäisempi osapuoli torstaina.


Ilves haluaisi lopettaa runkosarjan edes vaisuihin hymyihin.

Kokoonpanot

Ilveksestä ainoastaan Toni Rajala on sairastuvalla, mutta hänkin saattaa olla jo pelikunnossa. Puolustajien kesken on ollut pientä kierrätystä, joten Niko Peltolalla lienee torstaina huilivuoro. Arto Tukio paikannee.

Sami Kapanen sai tiistaina seuraa katsomon puolelle. Adam Masuhr sai tällin päähänsä ja on sivussa Tuokkolan mukaan ainakin loppuviikon. Koutsi antanee torstaina lepovuoron jokaiselle, joka hiukankin on viime aikoina kärsinyt minkään sortin vammoista.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Samuli Kivimäki 1 4 5
2.Joonas Rask 1 4 5
3.Nils Bäckström 2 2 4
4.Henri Tuominen 1 3 4
5.Matias Sointu 1 2 3
KalPa M S P
1.Tuomas Kiiskinen 0 5 5
2.Jukka Hentunen 3 2 5
3.Sakari Salminen 3 1 4
4.Joonas Riekkinen 2 2 4
5.Tommi Jokinen 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle