Lehkosen tulikaste

LIIGA / Ennakko
Hämeenlinnan Pallokerhon tuore päävalmentaja Timo Lehkonen pääsee johtamaan ryhmäänsä hetimiten tositoimiin, kun Pallokerho kohtaa alemman pudotuspelirajan tuntumaan nousseen Tapparan.

Kuntokäyrät

HPK:n seurajohto piti lauantain SaiPa-tappion jälkeen palaverin, jonka päätteeksi Harri Rindellin valmentajan pesti Hämeenlinnassa päättyi. Tammikuun tasauksesta jäi Kerholle vain kaksi pistettä, ja joukkue putosi sarjassa viimeiseksi tosin kaksi peliä Ilvestä vähemmän pelanneena.

Tapparan ja Ilveksen väliset tasauskierroksen mittelöt päättyivät pistejakoon molempien voittaessa yhden ottelun, jälkimmäisen päättyessä Tapparan voittoon. Vierasjoukkueen tammikuuta ovat värittäneet maalin-kahden erolla päättyneet kamppailut. Kun joukkueet vielä joulutauolle mentäessä taistelivat tasapistein, on Tappara voitoillaan repäissyt selvän eron HPK:hon taistellen liigan kymppipaikasta heti Lukon perässä.


Teemu Rautiainen on ollut harvoja Kerhon kauden valopilkkuja.

Ratkaisun paikat

Vajaassa vuorokaudessa ei valmentaja paljon pysty tekemään. Timo Lehkonen on luvannut HPK:n pelitavan muuttuvan täysin siitä, mitä Rindellin aikana on nähty. Miten nopeasti uudistusten läpivienti onnistuu, jää nähtäväksi. Suurin huomio kotijoukkueen pelaamisessa kiinnittyy mahdollisiin näkyviin muutoksiin, jotka tässä ajassa on ehditty tehdä.

Toinen merkittävä tekijä Kerhon pelaamisessa on tunnepuolella. Pystyykö Lehkonen vaikuttamaan joukkuetta vaivanneeseen henkiseen lukoon ja turhautumiseen? Tuoko uusi valmentaja intoa Janne Laakkosen, Arsi Piispasen ja Marko Luomalan otteisiin?

Ainakin odotukset ovat kovat, ja hallilla koettaneen pitkästä aikaa kunnon tunnelmaa. Miten joukkue odotuksia pystyy käsittelemään, jää nähtäväksi. Ylilataus ja siitä seuraava pelin sekoaminen ovat Tapparan paras iskun paikka.

Kokoonpanot

HPK joutuu pärjäämään ilman loukkaantuneita Tuukka Mäkelää, Niko Niemistä ja Marek Zagrapania. Mahdolliset ketjumuutokset nähdään vasta pelipäivänä.

Kerhon hyökkääjä Kari Sihvonen kiekkoilee 400. liigaottelunsa.

Tappara on kärsinyt loukkaantumisista läpi kauden. Ilves-pelistä sivusa olleita Juha Leimua, Joonas Liimataista, Tommi Kovasta ja Brett Skinneriä odotetaan sairastuvalta kehiin. Varmuudella sivussa on loppukauden toipuva Tuomas Vänttinen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle