Henkiin herännyt haastaa verivihollisensa

LIIGA / Ennakko
HPK päihitettiin tällä viikolla kahdesti länsirannikolla. Kerhon kukistivat niin Ässät kuin Lukkokin. Porilaiset löylyttivät Kerhon rumasti, mutta Lukkoa vastaan joukkue oli kuin uudestisyntynyt. Lauantaina virkistyneille hämeenlinnalaisille siunaantuu paikka palata voittojen tielle verivihollisensa Tapparan kustannuksella.

Kuntokäyrät

HPK tahkosi murheellisen arkiviikon. Hämeenlinnalaiset saivat vieraspeleissään köniinsä niin Ässiltä kuin Lukoltakin. Raumalaisia vastaan Kerho kiekkoili upean koitoksen, mutta se ei kuitenkaan riittänyt kuin jatkoaikatappioon.

Viimeksi Kerho voitti viikko sitten lauantaina, jolloin joukkue nujersi Ilveksen Rinkelinmäellä. Sitä ennen Pallokerho hävisi neljä kotimatsiaan putkeen ja HPK onkin sarjan toiseksi surkein kotijoukkue. Lauantaina oranssinutuilla on mahdollisuus napata ensimmäisen kerran tällä kaudella pisteitä kahdesta peräkkäisestä pelistään.

Tappara päihitti perjantaina kotonaan JYPin lukemin 3-2 ja katkaisi samalla kahden ottelun pituiseksi venyneen tappioputkensa. Vierasjoukkueena Tappara on liigan toiseksi heikoin ja kuudesta tahkoamastaan vierastaistosta se ei ole voittanut kuin yhden. Neljässä edellisessä vierasottelussaan kirvesrinnat ovat saanneet turpiinsa.

Paikallisvastustajat miehittävät sarjataulukon häntäpäässä peräkkäisiä sijoja. Tappara on kahdestoista ja HPK kolmastoista. Tamperelaiset kukistivat Kerhon joukkueiden avauspelissä numeroin 5-3.

Ratkaisun paikat

Riitapukarit lukeutuvat liigan huonoimmin viimeistellyihin joukkueisiin. Molempien ongelmana hyökkäyksessä on terävimmän kärjen puuttuminen. Kummaltakaan ei esimerkiksi löydy takuuvarmoja maalinsylkijöitä. Ylivoimiaankin joukkueet pyörittelevät surkeasti.

HPK koki tiistaisessa Ässät-pelissään kovia, mikä entisestään heikentää joukkueen tehokuutta. Oranssinuttujen neljä hyökkääjää (Janne Kolehmainen, Arsi Piispanen, Jaakko Turtiainen ja Marek Zagrapan) loukkaantuivat porilaisia vastaan. Tilalle Pallokerho hankki tukun hätäapuja (Ville Hämäläisen, Jan-Mikael Juutilaisen ja Henri Tuomisen), mutta raumalaisia vastaan kolmikko ei tehomerkintöjä ainakaan saalistanut.


Juhliiko HPK paikallispelissään?

Kerhon verkkoon on sarjassa ladottu selvästi eniten osumia. Oranssipaitaisten puolustajat tekevät jatkuvasti virheitä. Hämeenlinnalaisten täytyisi tiivistää etenkin oman pään pelaamistaan, sillä viisikkopuolustaminen on usein levällään. Vihollisleirissä asiat ovat paremmin. Tapparan puolustaminen on tarkentunut Risto Dufvan napattua tamperelaisten luotsin ohjaimet kouraansa.

Kiinnostavaa on nähdä, minkälaisen latauksen joukkueet saavat perjantaina tahkoamistaan peleistään. HPK hävisi Lukolle, mutta esiintyi energisesti. Varsinkin joukkueen asenne oli pitkästä aikaa taisteleva. Isäntien maalivahti Mikko Tolvanen torjui lisäksi mainiosti. Tappara puolestaan katkaisi orastaneen tappioputkensa ja se saattaa piristää kirvesrintojen pelaamista.

Kokoonpanot

Joukkueiden sairastuvilla riittää tungosta. Oranssinuttujen toipilaita ovat Ossi-Petteri Grönholm, Juuso Honka, Kolehmainen, Piispanen, Turtiainen ja Zagrapan. Kirvesrintojen rivistöstä uupuvat puolestaan Aleksi Elorinne, Jukka Peltola, Tuomas Vänttinen, Antti Erkinjuntti ja Olli Palola sekä Pekka Saravo. Tamperelaisten maalilla torjuu kaksi edellistä kauttaan isäntien riveissä pääosin vaihtoaition luukkua availlut Juha Metsola.

Kerhon kapteeni Marko Tuulola pelaa lauantaina 800. liigaottelunsa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Tappara M S P
1.Kim Strömberg 0 2 2
2.Jussi Makkonen 0 2 2
3.Olli Palola 1 1 2
4.Aleksander Barkov 0 2 2
5.Tomi Pekkala 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle