Peräpään pistejahti jatkuu

LIIGA / Ennakko
Viimeisistä kahdeksasta ottelustaan kuusi voittoa napsinut Hämeenlinnan Pallokerho saa vastaansa kolme pistettä perässään vaanivan SaiPan. Liigan häntäpään joukkueiden viime kierrosten voitot ovat tasoittaneet piste-eroja, ja molemmat mielivät voittoa karistaakseen jumbosijan peikon kauemmas taakseen.

Kuntokäyrät

Molemmilla joukkueilla on takanaan itseluottamusta kasvattaneet voitot. SaiPa päihitti kotonaan JYPin nelosketjun ja maalivahti Richard Ullbergin hyvän pelin ansiosta ja keräsi viikon kolmesta kamppailusta seitsemän sarjapistetä. HPK taisteli perjantaina Jokereista voiton fyysisesti kovassa kamppailussa, jossa viidellä pakilla pelanneen HPK:n kapteeni Marko Tuulola sai huhkia yli puolet ottelusta kentällä.

- Kausi lähti sivuraiteille Helsingissä jo alkusyksystä (6-0-tappio Jokereille), mutta vähitellen on päästy takaisin raiteille, kun kilpailu joukkueen sisällä on kasvanut. Peliin on saatu jatkumot hyökkäyksistä puolustukseen ja toisin päin kuntoon. Maalintekotilanteiden rakentaminen on helpompaa, kun ei tarvitse hyökätä valmista kenttää vastaan, Tuulola kertoo.


Tuulola saa olla tarkkana, ettei käy oho ja hups.

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet eivät vaikuta pelaajien arkeen mitenkään. Normaali harjoittelu katkeaa pariksi päiväksi vasta joulun alla, vaikka joulutauko onkin edessä jo tämän viikon perjantaina.

- Sinänsä hyvä, että tällä kaudella viimeinen peli ennen taukoa on vieraissa, mikä tekee otteluun valmistautumisesta helpompaa. Ei aleta miettiä liikaa sitä, mitä pelin jälkeen tapahtuu, nauraa Tuulola.

Ratkaisun paikat

HPK:n valmennusryhmään kuuluva Petteri Hirvonen ei pidä SaiPaa kovinkaan mukavana vastustajana.

- Tiukkoja vääntöjä on ollut, maalin pelejä siellä täällä. SaiPa on aika pirullinen vastustaja, joka pelaa sellaista epäjääkiekkoa. He pyrkivät vain lyömään kiekon keskialueelle ja menemään perään ja edelleen maalille, jossa kaksi pelaajaa on aina sohimassa, Hirvonen kuvailee.

- Maalit heillä eivät tule välttämättä mitenkään hienojen sommitelmien tuloksina vaan pelin käännöistä ja sellaisten hups ja oih -tilanteiden seurauksina. Pitää olla tarkkana annettaessa painetta, ettei päästetä heitä vastahyökkäyksiin.

Hirvonen uskoo HPK:n olevan vahvoilla, kun joukkue vain jaksaa jauhaa päämäärätietoisesti ja pysyä tarkkana SaiPan kärkimiesten kanssa.

- Koskiranta ja kumppanit ovat toki pirun vaarallisia, kun ovat saaneet onnistumisia. Näkeehän sen SaiPan tuloksistakin. He taistelevat ja osaavat pitää ottelun vähämaalisina. Meiltä vaaditaan ennen kaikkea kärsivällisyyttä, Hirvonen sanoo.

Kokoonpanot

Jokerit-ottelussa mailalla Ben Eavesia silmään huitaissut HPK-puolustaja Mathias Porseland huilaa kurinpidollisista syistä SaiPa-ottelun. Hirvosen mukaan muita kokoonpanomuutoksia tuskin nähdään.

- Hyvä puoli tilanteessa on, että nuori Alatalo on odottanut nälkäisenä pelaamaan pääsyä. Varsinaisesti loukkaantuneina pelaajista ovat vain Juuso Honka ja Marek Zagrapan.

Myös maalivahti Mikko Tolvanen potee yhä jalkaansa, joten tolppien välissä aloittaa Mika Järvinen. Katsomon puolelta ottelun seuraa lappeenrantalaisillekin tuttu hyökkääjä Scott Barney, joka ei mahdu pelaavaan kokoonpanoon.

SaiPa jatkaa samalla koostumuksella kuin millä se pelasi JYPiä vastaan. Hienosti torjunut Ullberg jatkanee maalilla. Loukkaantumiskierteessä kärsivän Antti Aarnion harjoituksissa rikkoontunut polven sivuside pitää hyökkääjän useita viikkoja sivussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle