Kuolinkamppailun ensimmäinen näytös

LIIGA / Ennakko
Tammikuun tasaus ei voisi käynnistyä Hämeenlinnassa jännittävämmistä lähtökohdista. Sarjan tyvipäässä kahden pisteen päässä toisistaan majailevat HPK ja SaiPa kohtaavat toisensa peräkkäisinä päivinä. Lisäpisteet olisivat molemmille elintärkeät karsintapeikkoa vältellessä.

Kuntokäyrät

Uusi vuosi ei tuonut korjausliikettä Kerhon otteisiin, päinvastoin. Yksi voitto varsinaisella peliajalla ja yksi voittolaukauskilpailussa on sinetöinyt entistä vahvemmin ritaripaidat tyvipään taistoon. Nyt alla on kolmen ottelun tappioputki, kun Jokerit, JYP ja KalPa ovat vuorollaan kaataneet hämeenlinnalaiset.Illan otteluun lähdettäessä HPK on sarjajumbona kaksi pistettä Ilvestä ja SaiPaa jäljessä.

SaiPalla sen sijaan pyyhkii kovaa. Viime keskiviikkona joukkue kellisti Ässät vieraissa, jonka seurauksena palaset loksahtivat kohdalleen. Sen jälkeen joukkue kärsi tappion Lukolle, mutta seilaa tällä hetkellä kahden ottelun voittoputkessa voitettuaan Pelicansin ja TPS:n.

Ratkaisun paikat

HPK:ssa virsi on pitkin kautta ollut sama: taistelua riittää, mutta mentaalipuolella katketaan kuin tulitikku ensimmäisistä vastoinkäymisistä. Perustekeminen on pääsääntöisesti hyvää, mutta siitä ei saada tällä hetkellä realisoitua minkäänlaista tulosta valotaululle. Ja yleensä, kun et itse tee tulosta, niin vastustaja kyllä tekee. Kerho tarvitsee tällä hetkellä onnistumisia ja mielellään hyvin laajalla rintamalla.

Yksi suurimmista möröistä on ollut pitkin kautta maalinteko. Joukkue on tehnyt sarjan toiseksi vähiten maaleja, ja kun samalla viisikkopuolustaminen on tökkinyt pahasti ei tuloskaan voi olla plusmerkkinen. SaiPaa vastaan tilanne vain korostuu, sillä kahdessa seuraavassa ottelussa omat saumat on yksinkertaisesti pakko hyödyntää. Varsinkin ylivoimapelaaminen on saatava tuottoisaksi tai ritariryhmällä on edessään erittäin kiharainen kevät.


Tulossa kaksi ottelua kiivasta taistelua.

SaiPa ja Ilves ovat molemmat kaksi pistettä Kerhoa edellä, Ilveksellä on kolme ottelua enemmän pelattuna ja kaksi seuraavaa ottelua ovat ikitaistelevaa lappeenrantalaisryhmää vastaan. Nyt jos koskaan joukkueen henkinen kantti joutuu ankaraan testiin.

SaiPa on pitkin kautta ihastuttanut peräänantamattomuudellaan. Olisi helppo ennustaa, että niin kovasti töitä tekevä joukkue ei karsi keväällä. Tällä hetkellä näyttääkin hyvältä. Lappeenrantalaiset jaksavat liikkua illasta toiseen ja toisin kuin Kerholla, vierailijat eivät katkea juuri missään tilanteessa. Viimeksi Hämeenlinnassa keltapaidat käyttivät armotta hyväkseen isäntien ylimielisyyden ja tekee sen varmasti uudelleen, jos siihen annetaan avaimet.

Viimeisimmissä otteluissa yksi SaiPan kannattelevista voimista on ollut erinomaisesti toimiva kolmosvitja. Juha Koivisto, Juha Kiilholma ja Petri Koskinen ovat olleet erinomaisessa liidossa ja varsinkin keskushyökkääjänä operoivalla Kiilholmalla on rooliinsa nähden menossa käsittämätön pisteputki. Tähän kun lisätään vielä Jere Myllyniemen loisto-otteet tolppien välissä ja tiivis joukkuepelaaminen, on SaiPa kovaa vauhtia pelaamassa itseään kuiville.

Edellisessä ottelussa SaiPa kaatoi vimmatulle liikkeellä TPS:n heti ottelun alussa ja samanlaista starttia voidaan odottaa myös perjantaina Hämeenlinnassa.

Kokoonpanot

Molemmat joukkueet pääsevät illan otteluun suhteellisen terveinä. HPK:lta ovat edelleen sivussa Marek Zagrapan ja Juuso Honka.

SaiPa saattaa saada sairastuvalta Anssi Löfmanin takaisin kokoonpanoon, mutta olkapäävammainen Roberts Jekimovs on edelleen sivussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle