Jatkuuko Kerhon sukellus?

LIIGA / Ennakko
Hämeenlinnassa kohtaavat perjantai-iltana hienon alkukauden pelannut Rauman Lukko ja pahaan kurimukseen ajautunut HPK. Mikäli Kerho saa tästä ottelusta tililleen tappion, voidaan hyvällä syyllä puhua kriisijoukkueesta.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue HPK:n peli on kulkenut syvissä vesissä. Viikko sitten tuli kotona elintärkeä jatkoaikavoitto Kärpistä, mutta kaksi viimeisintä ottelua ovat tuoneet lähinnä harmaita hiuksia. Viime lauantaina Ässät kuritti Kerhoa Porissa maalein 6-2. Keskiviikkona Pelicans vei pisteet mukanaan Lahteen maalein 1-4. Paljon kertoo se, että HPK:n selvästi paras pelaaja Pelicans-tappiossa oli maalivahti Mikko Tolvanen. Perjantaina ritareiden on voitettava.

Vierasjoukkue Lukko on aloittanut kautensa vahvasti. Kettupaitojen rasitteena on viidestä pelatusta ottelusta vain yksi tappio, sekin vierasottelusta Kärppiä vastaan. Raumalaisten otteluohjelma ei ole ollut vaikeimmasta päästä. Joukkue on kohdannut Kärppiä ja Ässiä lukuun ottamatta sarjan vaisusti aloittaneita joukkueita. Viimeksi tiistaina Lukko otti täyden pistepotin kotonaan JYPiä vastaan maalein 4-1.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkueen pelaajista suurin osa on alisuorittanut alkukaudesta pahasti. Pelistä on puuttunut punainen lanka. Mikä pahinta, Pelicans-ottelussa joukkueen pelistä puuttui tyystin myös taisteluilme. Hyökkääjä Janne Kolehmainen on ollut joukkueen harvoja valopilkkuja. Kolehmainen onkin pelaaja, jonka tulee taistelullaan sytyttää koko joukkue.

Pelilliset ongelmat eivät ratkea nappia painamalla, joten kyse on nyt siitä, kuinka paljon joukkue haluaa voittaa. Perusasiat, kuten miehen merkkaaminen ja kaksinkamppailupelaaminen, on saatava kuntoon. Pelin alku on Kerholle elintärkeä. Tappioputkessa joukkueen selkäranka katkeaa helposti, mikäli vastustaja onnistuu tekemään avausmaalin.


HPK:n peli on ollut tuskaista.

Vierailija Lukon tilanne on huomattavasti kotijoukkuetta valoisampi. Kaikki neljä hyökkäysketjua ovat pystyneet ratkaisuihin, ja valmentaja Rauli Urama onkin jakanut vastuuta tasaisesti. Mikäli Lukko jatkaa tasaista suorittamistaan, on pisteiden lähteminen Raumalle hyvin lähellä. Toisaalta edellisestä vierasottelusta Oulussa on muistona 4-1 tappio.

Kaikki paineet ovat perjantaina kotijoukkueella. Lukon kannalta on tärkeää keskittyä omaan tekemiseen. Sarjataulukon tuijottaminen ja HPK:n tuskan miettiminen voivat johtaa vastustajan aliarviointiin. Siihen Lukolla ei ole varaa.

Kokoonpanot

HPK:n ketjukokoonpanot ovat eläneet viime aikoina paljon. Valmentaja Harri Rindellin kommenteista Pelicans-ottelun jälkeen saattoi aistia, että kokoonpanoja muutetaan edelleen. Mielenkiintoista on nähdä, joko nuoret Otto Paajanen ja Teemu Rautiainen saavat näyttöpaikan.

Lukolta ovat poissa pitkäaikaispotilaat Mikko Kuukka ja Lauri Tukonen. Puolustaja Jesse Virtanen on puolestaan lainassa Mestis-joukkue SaPKossa. Lukon viisikoihin tuskin on tulossa muutoksia.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Juhani Jasu 3 2 5
2.Teemu Aalto 1 3 4
3.Kris Beech 2 2 4
4.Perttu Lindgren 3 1 4
5.Mark Bomersback 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle