Rökittääkö HPK taas JYPin?

LIIGA / Ennakko
Hurjassa vireessä porskuttava JYP vierailee Hämeenlinnassa. Hurrikaanipaidat ovat voittaneet kolme peliään peräkkäin. Voittoputkensa pidentäminen vaatii vierailijoilta kuitenkin hikisen iltapuhteen. Vaikka HPK joutui perjantaina Jokereiden runtelemaksi, niin on Kerho tällä kaudella ollut katala vastus JYPille.

Kuntokäyrät

HPK sai tapansa mukaisesti turpaansa perjantaina Jokereilta Hartwall Areenalla. Helsinkiläiset riepottelivat Kerhoa lukemin 7-0. Viikkonsa Pallokerho sentään käynnisti voitolla, kun se kuritti tiistaina Kärppiä kotonaan numeroin 5-2.

Rinkelinmäellä hämeenlinnalaisilla sujuu ottelunsa kelvollisemmin kuin vieraskentillä. HPK on voittanut kaksi peräkkäistä kotipeliään. Kotitilastoista pistää etenkin silmiin se, että kaikista liigajoukkueista Kerho jauhaa tehokkainta ylivoimaa kotikentällä. Tosin Kärppiä vastaan isännät hukkasivat viiden minuutin ylivoimansa.

JYP loistaa kuntopuntarin (huomioitu kymmenen edellistä ottelua) kärjessä. Joukkue on napannut voitot kolmessa viime pelissään. Perjantaina hurrikaanipaidat kukistivat HIFK:n. Syksyllä vieraissa enimmäkseen heikosti tarponut JYP on ruvennut pärjäämään myös vieraskaukaloissa. Kolmesta edellisestä matkaottelustaan JYP voitti kaksi.

Kerhoa vastaan jyväskyläläiset eivät ole tällä kaudella vielä menestyneet. Kumppanukset kohtasivat marraskuun puolivälissä kahdesti peräkkäisinä päivinä ja HPK voitti molemmat koitokset.

JYPin lähihistoria oranssinuttuja vastaan ei muutenkaan hirveästi mairittele. Edellisen kerran JYP päihitti Kerhon vieraissa 6.3.2010 lukemin 3-2. Viime kaudella joukkue ei kukistanut Rinkelinmäellä kertaakaan Pallokerhoa.

Ratkaisun paikat

Kerhon pelitaso saattaa jopa yksittäisen ottelun sisällä vaihdella kuin murkkuikäisen mieliala. Edellinen kotimatsi Kärppiä vastaan osoitti tämän taas todeksi. Kärpät hallitsi mittelöä mielin määrin ensimmäisen puolituntisen, mutta sitten HPK heräsi. Iski päätöserässä neljä osumaa ja nousi 1-2 tappioasemastaan 5-2 voittoon.

Pallokerhoa vaivaa usein se ettei joukkue ole hereillä oitis pelin alusta lähtien. Kolmesti vastustajat ovat iskeneetkin hämeenlinnalaisten verkkoon avausmaalinsa jo kamppailun ensiminuutilla.

Oranssinuttujen kärkipelaajilta vaaditaan tason nostamista. Profiilipelaajiksi Hämeenlinnaan täksi kaudeksi värvätyt Janne Laakkonen ja Marko Luomala huitelevat varjojen mailla. Laitureiden tilastot näyttävät karuilta. Miehet muodostavat Kerhon ykkösvitjan yhdessä Arsi Piispasen kanssa. Ketjun, joka ei ole onnistunut viimeistelyssään kolmessa edellisessä pelissään.


HPK riemuitsi marraskuussa kahdesti JYPin kustannuksella.

Hämeenlinnalaisten puolustajat ovat tehneet järkyttäviä virheitä viime peleissä. Näihin ovat sortuneet etenkin luottopuolustajat Marko Tuulola ja Mathias Porseland. Tuulola antoi viikko sitten lauantaina Lukkoa vastaan virhesyötön, minkä johdosta raumalaiset ratkaisivat kyseisen kamppailun.

Kärppiäkin vastaan oranssipaidat jakelivat järkyttävän määrän virhesyöttöjä. Näistä yhteen sortui Porseland ja sen johdosta Kärpät sivalsi melkein häkin. Jokereita vastaan koko joukkue esiintyi luokattomasti. Viisi osumaa upposi omiin jo puolessa tunnissa. JYPiä vastaan Kerhon täytyisi puolustaa tarkemmin.

JYPillä puolustuspelaaminen on aivan eri tasolla kuin isännillä. Oman pään pelaaminen on hurrikaanipaitaisten selkeä vahvuus ja jyväskyläläiset ovatkin päästäneet liigassa toiseksi vähiten maaleja.

Pallokerhon pelaaminen näyttää varsin sekavalta. Selkeä pelisysteemi uupuu ja kiekkoa viskotaan sinne ja tänne. Vastustajat pitävät usein peleissä kiekkohallinnan itsellään. JYPille Kerhon ei kannattaisi antaa liikaa tilaa, sillä jyväskyläläisten Juha-Pekka Hytösellä ja Eric Perrinillä tähditetyt kärkivitjat osaavat rakennella vaarallisia tilanteita, mikäli heille aukeaa siihen mahdollisuus.

Pallokerhon puolustajat saattavat saada hieman helpotusta siitä, että JYP ei ole kovin tehokas joukkue. Se pelaa usein niukkamaalisia otteluita ja voittaa tiiviin viisikkopuolustamisensa turvin. Hyökkäämiseensä vierailijat kaipaavat lisää huolellisuutta ja laadukkaampia laukauksia.

Kokoonpanot

HPK luopui viikolla pop cornin syöjistään. Joukkue irtisanoi sopimuksen pitkään viltissä istuneen Scott Barneyn kanssa ja toisen ulkomaalaisen Marek Zagrapanin seura passitti Kiekko-Vantaaseen hakemaan pelituntumaa. Hämeenlinnalaisten rivistöstä uupuu yhä myös Juuso Honka.

JYPin sairastuvalla majailee varmuudella vain Sami Vatanen. Muut lienevät pelikuntoisia.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Arsi Piispanen 1 3 4
2.Antti Roppo 3 1 4
3.Teemu Rautiainen 1 2 3
4.Marko Luomala 1 1 2
5.Mathias Porseland 1 1 2
JYP M S P
1.Juha-Pekka Hytönen 2 3 5
2.Éric Perrin 1 3 4
3.Jani Tuppurainen 2 2 4
4.Ossi Louhivaara 3 1 4
5.Petr Hubacek 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle