Ilves tiukassa testissä

LIIGA / Ennakko
Pikku hiljaa peliänsä parantanut Ilves on pahan paikan edessä, vierailu hirmuisessa kunnossa olevan HPK:n kotihallissa Rinkelinmäellä ei ole kenellekään herkkua. Edellisen kerran Kerho on jäänyt pisteittä kotijäällään lähes kolme kuukautta sitten, sarjajumbon tehtävä näyttää etukäteen lähes mahdottomalta.

Aivan ilman mahdollisuuksia ei Ilves kuitenkaan ole, sen verran nousujohteisia tamperelaisten viimeaikaiset suoritukset ovat olleet. Joulutauon jälkeisistä neljästä ottelusta Ilves on saalistanut peräti viisi pistettä. Pistemetsästystä on johtanut Ville Hirvosen johtama kakkosketju, jonka laidoilla Marko Luomala ja Timo Peltomaa ovat saaneet myös omat pistesaldonsa auki.

Ilveksen voitto vaatisi kuitenkin paljon muutakin kuin pelkästään hämeenlinnalaisten entisen suursuosikin Tinke Peltomaan huippusuoritusta. HPK on päässyt viimeisen kuukauden aikana sellaiseen iskuun, että haastajat on sivuutettu kuin ohi mennen ja samalla rytinällä noustu tappituntumaan runkosarjaan yhä johtavan Jokereiden kanssa. Illan kotijoukkueen peli toimii jokaisella osa-alueella eivätkä edes useiden tärkeiden pelaajien poissaolot ole vaikuttaneet Kerhon otteisiin.

HPK:n riveistä ovat sivussa nuorten MM-kisoissa Suomea edustanut Tuomas Immonen, ranteensa murtanut Erkki Rajamäki sekä poskeansa poteva Tomas Kucharcik. Kauan kaivattu pakkivahvistus Martin Strbak saattaa debytoida ritaripaidassa jo Ilvestä vastaan, mikäli slovakille saadaan pelilupa päivän aikana.

Ilveksen riveistä puuttuvat myös Halifaxissa pronssimitalit kaulaansa saanut kolmikko Tuomas Nissinen, Teemu Jääskeläinen ja Jesse Niinimäki. Kaukalossa ei nähdä myöskään pitkäaikaispotilaita Tomi Källarssonia tai Ville Koistista. Sen sijaan pitkällisestä nivusvaivastaan toipunut Bruce Racine on pelivuorossa. Mielenkiintoinen nimi tamperelaisten pakkikalustossa on ruotsalaisjärkäle David Printz, joka floppasi HPK:n rivistössä totaalisesti, mutta on ollut Ilveksen nutussa aivan eri mies kuin Hämeenlinnassa pelatessaan.

Asenne koetuksella molemmilla joukkueilla

Jos ennakkoasetelmat pitävät kutinsa, niin luvassa on kovin yksipuolista pommitusta. Ex-HPK Teijo Räsänen saa piiskata kissapetolaumansa todella hurjaan vauhtiin, jos Ilves mielii saada kotimatkalle muutakin mukaan kuin Tiiriön hampurilaisravintolan antimia. HPK jyrää loistavan hyökkäyskalustonsa myötä vastustajan kuin vastustajan syvälle suohon ja tehoja on löytynyt myös pienemmissä rooleissa olevilta pelimiehiltä.

Ilveksen mahdollisuudet piilevät Kerhon mahdollisessa heikossa motivaatiossa. Tiistain hämäläiskohtaaminen on HPK:n kolmas ottelu neljän päivän sisään ja etukäteen ajatellen ns. varma nakki. Lisäksi hämeenlinnalaisten takaraivossa saattaa painaa vielä joukkueiden edellinen kohtaaminen. HPK vei Ilvestä Tampereella puhtaasti 6-0, kun tamperelaiset uivat todellisessa aallonpohjassa. Enää Ilves ei kuitenkaan ole se joukkue, jonka voittaminen ei vaatinut kuin paikalle saapumista. Ilves on liikkuva ja ennen kaikkea taisteleva ryhmä, sekään ei kuitenkaan saa Ipa-pakkien luistimia liikkumaan yhtään ripeämmin kuin pohkeista irtoaa – ja se ei välttämättä riitä Kerhon vauhtihirmuja vastaan.

HPK ei ole tällä kaudella tarjonnut aivan viime kauden tapaisia maalijuhlia kotiotteluissaan. Tuolloin heikompia vastustajia vastaan mätettiin maaleja ensin puolentusinaa ja sitten ryhdyttiin katselemaan kenelle ryhdytään petaamaan hattutemppua. Jos Ilves ei täysillä usko mahdollisuuksiinsa, niin nyt tuollaiset maalikarkelot saattavat olla luvassa.

Kerhon maalivahtivalinta on myös seurannan alla. Joni Puurula sai yli kuukauden tauon jälkeen näytönpaikkansa ja nuori vahti kukisti Kärpät ja Lukon näyttävästi. Pelivuorossa on kuitenkin Hannu Toivonen, joka puolestaan ei halua luopua aiemmin saamastaan ykkösvahdin vastuusta. Myös maalitilinsä liigassa Raumalla sunnuntaina avannut Juhamatti Yli-Junnila kiinnittää huomion muullakin kuin pelkällä koollaan, nelosketjun sentteri pelaa erinomaista kautta.

» Lähetä palautetta toimitukselle