Ilves tahtoo sammuttaa Rinkelinmäen valot − vain voitto kelpaa HPK:lle

LIIGA / Ennakko
Eero Somervuori on iskenyt maalin kahdessa peräkkäisessä ottelussa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK:n haave pudotuspelipaikasta koki valtavan kolauksen tiistaina, jolloin Kerho taipui viivan yläpuolella olevalle Ässille. Perjantaina veitsi on kurkulla ottelussa Ilvestä vastaan, ja vain voitto pitää HPK:n pienet saumat hengissä.

Pudotuspeliviivan alapuolella 11. sijalla oleva HPK lähtee perjantain otteluunsa Ilvestä vastaan pakkovoitto mielessään. Kun otteluita on jäljellä neljä, vain voitto pitää HPK:n pudotuspelimahdollisuudet käytännön tasolla hengissä. Kolmen pisteen nappaamiseksi joukkueen on kuitenkin löydettävä peliinsä rentoutta, jota ei HPK:lta ole viime otteluissa löytynyt tarpeeksi.

Tiistaina Ässiä vastaan HPK tuli otteluun sähäkästi ja vauhdikkaasti, mutta pelaaminen meni ylilatautumisen puolelle. Hyökkäykset puuroutuivat yksinyrittämiseksi ja alivoimalla HPK:n pelaajat ylipelasivat itsensä pahasti ohi tilanteista. Lukemat olivat ennen erän lopun kavennusta Ässille jo 3-0, eikä HPK toipunut tulituksesta missään vaiheessa taistelemaan täysillä voitosta.

Ilves vahva tiistaina

Tampereen Ilves oli KalPaa vastaan iskussa. Joukkue horjutti taklauspelillään kuopiolaisten kiekkokontrollia ja nappasi täydet kolme pistettä. Päävalmentaja Tuomas Tuokkolan mukaan joukkue harjoitteli keskiviikkona ylivoimapelaamista ja torstaina viisikkopelaamista.

Yksilöistä Antti Tyrväinen ja Steven Zalewski ovat olleet näkyvimmin esillä. Zalewski on pelannut huomattavasti alkukautta pirteämmin. Joonas Korpisalo Ilveksen maalilla pääsi tiistaina pienellä urakalla. Ainoa maali tosin lipsahti lupaavalle maalivahdille helponnäköisesti.

HPK huilasi keskiviikkona

Torstaina harjoitellut HPK latasi akkujaan keskiviikon lepopäivällä.

− Tiistain tappio otti varmasti henkisesti koville. Varmaan jokainen pelaaja pystyy oppimaan tuosta tiistain pelistä, että mitä asioita teki oikein ja mitä väärin, arvioi Kerho-valmentaja Vesa Viitakoski mediatilaisuudessa torstaina.

Kapteeni Joonas Vihkon mukaan pelaamiseen pitää löytää juuri oikea rentous. 

− Jos ajattelee liikaa niin helposti jännittää liikaa. Kun löytää oikean fiiliksen, ei tule ylipelaamista ja kaikki rullaa mukavasti eteenpäin, kuvailee Vihko.

− Vuosi sitten meillä oli sitä oikeaa rentoutta. Kaikki ehtivät ajatella, ettei meillä ole enää saumoja. Pelaaminen muuttui helpontuntuiseksi.

Tuolloin Kerhon pelaaminen oli näyttävää ja kaukalossa nähtiin komeita syöttöketjuja. Nyt pelaamista vaivaa etenkin hyökkäyspäässä liika puristaminen.

− Eihän meillä mitään hävittävää ole. Olemme pelanneet hyviä pelejä Kärppiä ja Tapparaa vastaan, mutta niistä ei tullut voittoja. Nyt vain kaikki kentälle, tsemppaa Viitakoski.

Seuraa Heitä

Joonas Vihko #20 |

Laitahyökkääjä

HPK:n kapteenin kevät ei ole ollut täysosuma. Löytääkö laituri nyt oikean vaihteen ja johtajuuden tehoillaan?

Steven Zalewski #51 |

Keskushyökkääjä

Viime aikoina piristynyt vahvistus on onnistunut myös maalinteossa. Nyt hänellä on mahdollisuus sammuttaa valot Rinkelimäeltä.

» Lähetä palautetta toimitukselle