Alavireinen isännöi ylävireistä

LIIGA / Ennakko
Hämeenlinnassa kohtaavat tappioiden tielle takaisin ajautunut HPK ja vahvassa vireessä oleva Espoo Blues. Kotijoukkueella on pelissä iso panos, koska tappio tietäisi pudotuspeliunelman karkaamista taas askeleen kauemmaksi. Espoolaiset saapuvat otteluun huomattavasti turvallisemmissa asemissa. Joukkue on orastavassa voittoputkessa ja pudotuspelipaikka alkaa varmistua.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue HPK aloitti helmikuun vahvasti uuden päävalmentajansa Timo Lehkosen johdolla. Kolmen ottelun voittoputki nosti optimismia Kerho-kannattajissa. Viimeiset kaksi ottelua ovat kuitenkin kartuttaneet pistepussia vain yhdellä pisteellä. Niinpä pudotuspeliviiva on jälleen karkaamassa turhan kauas. Voitto Bluesista nostaisi jälleen toiveita Play-off -keväästä, varsinkin mikäli TPS ja SaiPa häviävät omat torstai-illan ottelunsa.

Bluesin helmikuu on ollut täysin päinvastainen verrattuna kotijoukkueeseen. Kuukauden alkuun tuli kolme tappiota, mutta sen jälkeen on kahdesta ottelusta herunut täysi pistepotti. Huippuvireisen Kristian Kuuselan johdolla espoolaisryhmä nappasi täydet pisteet liigan kärkijoukkueilta Pelicansilta ja KalPalta. Sinipaidat ovatkin tukevoittamassa asemaansa liigan kahdeksannella sijalla ennen pudotuspelejä.


Kristian Kuuselan ruuti on ollut kuivaa.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Ratkaisun paikat

Ritarinutut tulevat taatusti täynnä tarmoa torstai-illan kamppailuun. Kotijoukkueen kannalta on ratkaisevaa, ettei se veitsi kurkulla pelatessaan sorru yliyrittämiseen. Vaikka kyseessä on pakkovoitto, ei se saa näkyä joukkueen otteissa. Timo Lehkosen sisään ajamassa pelitavassa kiekollinen peli on avainasemassa, eikä se toimi, mikäli otteista puuttuu rentous.

HPK:lle on elintärkeää, että puolustuspeli toimii. Maalintekovoimaa joukkueessa ei liiemmälti ole, joten voitot tulevat yleensä varsin vähämaalisissa kamppailuissa. Tärkeä osa kotijoukkueen puolustusta on omalle tasolleen vihdoin noussut maalivahti Mika Järvinen.

Vierasjoukkue Bluesin tilanne on kotijoukkuetta huomattavasti turvallisempi. Juuri pudotuspeliviivan alapuolella oleva TPS on kuuden pisteen päässä, samoin ovat SaiPa ja Lukkokin. Toisaalta kuuden parhaan joukkoon espoolaisilla on jo toivottoman pitkä matka.

Bluesin kannalta onkin ratkaisevaa, kuinka se syttyy, kun pelin panos ei ole kovin mahdollinen. Toisaalta viime aikojen otteet kielivät siitä, että espoolaisryhmässä on hyvä draivi päällä. Erityisesti Kristian Kuuselan johtama ketju on ollut viime aikoina ilmiliekeissä. Jatkuuko sentteriksi siirretyn Kuuselan huppuvire myös Hämeenlinnassa?

Kokoonpanot

Kotijoukkueelta sairastuvalla on edelleen Juuso Honka. Tuukka Mäkelä palaa sen sijaan torstaina vihdoin kaukaloon. Mika Järvinen jatkanee isäntien maalin suulla.

Bluesilta sivussa ovat maalivahti Petri Koivisto, sentteri Matti Järvinen ja laituri Petri Lammassaari. Tomi Sallisen toipumista aivotärähdyksestä seurataan päivittäin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Janne Laakkonen 1 1 2
2.Arsi Piispanen 0 2 2
3.Marko Luomala 1 1 2
4.Jere Sallinen 1 1 2
5.Niko Nieminen 2 0 2
Blues M S P
1.Kristian Kuusela 5 1 6
2.Joakim Eriksson 0 5 5
3.Mika Hannula 0 4 4
4.Camilo Miettinen 0 3 3
5.Toni Kähkönen 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle