Revanssin perässä

LIIGA / Ennakko
Perjantaina SM-liigassa nähdään toisinto kolmen viikon takaa, kun TPS matkustaa HIFK:n vieraaksi. Viime kerralla kolme pistettä Helsingistä taistellut turkulaisryhmä onkin mielenkiintoisen haasteen edessä, kun vastaan asettuu pelinsä pikku hiljaa löytänyt hallitseva mestari.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue on saanut viime aikoina juonenpäästä paremmin ja paremmin kiinni. Alla on maanantailta komea Jokerit-voitto, jossa joukkue esitti venymiskykyä iskemällä voittomaalin vasta pelin viimeisellä minuutilla. Viime aikoina peli onkin mennyt oikeaan suuntaan ja viimeisestä seitsemästä pelistä taskussa on kuusi kolmen pisteen voittoa.

TPS otteet ovat viime aikoina heitelleet. Varsinkin kotona joukkueen peli on ollut tuskaisen oloista, mutta vieraissa Pekka Virran suojatit ovat onnistuneet jättämään ylimääräisen mailan puristuksen pois ja pisteitä onkin tarttunut kiitettävästi mukaan. Joukkue kävi hakemassa keskiviikkona tärkeän voiton Porista, kun Ässät kaatui lopulta lukemin 3-4.

Kolme viikon takaa löytynyt edellinen kohtaaminen päättyi TPS:n niukkaan 3-4-voittoon, jossa HIFK tuhri mahdollisuutensa tehottomuuteen.


HIFK:lla on viime aikoina ollut syytä myös riemuun.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Ratkaisun paikat

Kotijoukkue on vaisun alkukauden jälkeen alkanut löytää peliään ja kadonnutta itseluottamusta, mikä on onnistumisten myötä ruokkinut itseään. Varsinkin omassa päässä peli on tiivistynyt, ja alkukauden lukuisat henkilökohtaiset virheet ovat alkaneet vähetä. Parantunut puolustus on näkynyt myös hyökkäyspäässä positiivisesti.

Kun kiekonriistot onnistuvat aikaisempaa nopeammin, pystyy HIFK kääntämään peliä nopeasti ylös. Tämä onkin jo näkynyt parantuneena viisikkopelaamisena ja parempana pelin avaamisena. Tässä suhteessa Petri Matikaisen suojateille löytyy myös parannettavaa. Keskialueen ylitys on välillä vaikeaa ja viisikko ehtii välillä venymään liiankin paljon, mikäli puolustusalueelta ei päästä nopeasti pois.

Yksi alakerran suurimpia rauhoittajia on mallikkaasti helsinkiläisten maalilla aloittanut Dennis Endras. Saksalainen tulo maalinsuulle on tuonut puolustuspeliin uuden vaihteen ja mies on onnistunut pelaamissaan peleissään erinomaisesti. Maanantaina mies oli varsinkin kolmannessa erässä tärkeässä roolissa ja torjuikin monta tärkeää torjuntaa, mitkä pitivät vierailijat mukana pelissä.

Turkulaisten alkukausi on ollut melko hapuileva ja peli on aaltoillut viime aikoina melkoisesti. Vieraissa joukkue on esiintynyt kuitenkin tehokkaasti ja joukkue kuuluukin liigan parhaimpiin reissaajiin. Porissa joukkue nukahti kolmannessa erässä, mutta onnistui silti hakea tärkeät kolme pistettä kahden vahvan kaksikymppisen turvin.

Kokoonpanot

HIFK:lta puuttuvat loukkaantuneina olevat Juuso Riksman, Markus Kankaanperä sekä Turo Järvinen.

TPS joutuu pärjäämään Helsingissä ilman Miika Huczkowskia sekä Joni Tuomista, jotka ovat vammojen myötä todennäköisesti sivussa. Sen sijaan Jakub Cerny palaa todennäköisesti pelaavaan kokoonpanoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Mikael Granlund 4 2 6
2.Petteri Wirtanen 1 3 4
3.Kimmo Kuhta 1 3 4
4.Markus Granlund 1 3 4
5.Ville Peltonen 2 2 4
TPS M S P
1.Ville Vahalahti 4 3 7
2.Tomas Plihal 1 5 6
3.Michal Birner 1 3 4
4.Mario Scalzo 2 1 3
5.Tuomas Suominen 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle