Hallitsevan mestarin pelivire löytymässä?

LIIGA / Ennakko
Paikallispelistä makeat kolme pistettä saalistanut HIFK lähtee lauantai-illan kamppailuun selkeänä ennakkosuosikkina, kun se kohtaa kahdessa ottelussa puolustuspelinsä kanssa painineen ja 12 maalia päästäneen SaiPan.

Kuntokäyrät

HIFK:n viikko on sujunut varsin mallikkaasti. Tasaisessa sarjataulukossa seitsemäntenä majaileva helsinkiläisryhmä toipui viime viikon kahdesta tappiosta nopeasti ja nappasi viikon kahdesta ottelusta täydet pisteet mukaansa. Oulussa HIFK sai hyökkäyspäässä tärkeitä onnistumisia, kun joukkue latoi kuusi maalia Kärppien verkkoon. Torstain ottelussa joukkue esitti kypsää puolustuspeliä ja otti tärkeän voiton Jokereista päätöserän maaleilla.

Kautensa suhteellisen pirteästi aloittaneen vierailijoiden viikko on ollut vaikea. 14 pelistä yhtä monta pistettä saalistanut SaiPa kärsi tiistaina liigakärki Pelicansin vieraana tylyn tappion, eikä vastus torstaina ollut yhtään helpompi. Kuuman ja tapahtumarikkaan kamppailun päätteeksi joukkue joutui nöyrtymään, kun Ässät nappasi selkeän 6-3-voiton.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkue sai kuluneella viikolla tärkeitä onnistumisia hyökkäyspäässä, mutta ennen kaikkea puolustuspelissä joukkue otti tärkeitä harppauksia. Varsinkin Jokerit-ottelussa joukkue esitti kypsiä esityksiä ja piti vierailijat poissa aivan huippupaikoilta. Kun puolustuspää on kunnossa, lähtevät myös hyökkäyksiinlähdöt nopeammin ja organisoidummin, mikä näkyi varsinkin torstai-iltana henkilökohtaisten virheiden vähenemisenä. Se miten torstain kurinalainen ilme ja sitä kautta organisoidumpi hyökkäyspeli saadaan siirrettyä SaiPa-otteluun, nousee kotijoukkueen tärkeimmäksi teemaksi.

– Meidän hyökkäyspeli menee pienin askelin eteenpäin, mutta varsinkin maltin kanssa joukkueella on vielä tekemistä, Petri Matikainen kommentoi joukkueen parantunutta ilmettä.


Alkaako Petri Matikaisen opit tuottaa tulosta?
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

SaiPa koki viikon kahdessa ottelussa kovia, ja varsinkin puolustuspäässä joukkueen pelaaminen on ollut lepsua. Lukuisat henkilökohtaiset virheet ovat olleet vierailijoiden kiusana. Tähän kun lisätään ykköspuolustaja Richard Lintnerin kahden ottelun pelikielto, lauantai-iltana vierailijoiden puolustus joutuu todelliseen testiin, kun se kohtaa liigan yhden monipuolisimmista hyökkäyksistä.

Alkukaudesta tuttu tehottomuus on myös vaivannut joukkueen peliä ja Ässät-pelissä joukkueella oli tekopaikkojen puolesta myös voiton avaimet käsissään. Maalipaikat jäivät kuitenkin hyödyntämättä, ja mikäli joukkue haluaa HIFK:n vieraana taistella voitosta, on joukkueen onnistuttava lauantai-iltana huomattavasti tehokkaammin, ja iskettävä niistä harvoista paikoista, mitä Helsingissä joukkue pääsee luomaan.

Kokoonpanot

Kotijoukkue saa otteluun tärkeän lenkin takaisin, kun Mikko Jokela vapautuu kahden ottelun pelikiellosta. Sairastuvalla on kuitenkin melkoinen ruuhka, ja joukkueesta puuttuvat puolustuksesta Mikko Kurvinen, Ilari Melart, Juuso Salmen ja Kristian Silfver. Jokelan paluu tarkoittaa Ilkka Vaarasuon paluuta takaisin Mikkeliin, mutta toinen vuokratyöläinen Juho Mielonen jatkanee toistaiseksi joukkueen mukana.

Hyökkäyspäästä kotijoukkueelta puuttuvat Kimmo Kuhta, Robert Nyholm, Erkki Rajamäki sekä Niko Piiparinen.

SaiPa joutuu pärjäämään ilman ykköspuolustaja Lintneriä, mutta joukkue saa sairasosastolta tärkeän lenkin takaisin, kun Brian Salcido palaa joukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Hyökkäyksestä poissa ovat Antti Aarnio sekä Jere Pulli.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Petteri Wirtanen 5 2 7
2.Eero Somervuori 3 1 4
3.Mikael Granlund 0 3 3
4.Mikko Kousa 1 1 2
5.Juho Mielonen 0 2 2
SaiPa M S P
1.Roberts Jekimovs 2 5 7
2.Anssi Löfman 4 2 6
3.Ville Koho 2 3 5
4.Juha Koivisto 1 1 2
5.Simon Backman 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle