Onko mikään muuttunut?

LIIGA / Ennakko
Liigan palatessa tiistaina tauolta nähdään Helsingissä kaksi alkukaudesta kontannutta joukkuetta, kun HIFK saa vieraita Raumalta. Molemmat joukkueet lähtivät liigatauolle heikoin esitysten saattelemana, joten illan suurin kysymys lieneekin, kumpi on saanut viikossa enemmän aikaiseksi.

Kuntokäyrät

Kotijoukkueen alkukausi on ollut vaikea, ja joukkue majaileekin sarjataulukossa vasta kymmenentenä. Viimeinen viikko ennen maajoukkuetaukoa oli vaikea ja HIFK koki selvät tappiot Ässille ja JYPille. Onkin mielenkiintoista nähdä, mitä Petri Matikainen on keksinyt maajoukkuetauon aikana, kun suurimmat tähdet ovat olleen maajoukkueen mukana päävalmentajan ohella.

Lukko lähtee samankaltaisista lähtökohdista, eikä yhdeksäs sija sarjataulukossa varmasti tyydytä raumalaisia. Lukon viimeiset pelit ennen taukoa olivat vaikeita, ja varsinkin vieraissa peli on ollut takkuista koko syksyn. Viimeisestä vierasvoitosta onkin kulunut jo puolitoista kuukautta. Maajoukkuetauko tuli loukkaantumisista kärsineille vierailijoille tärkeään paikkaan, ja joukkue on pysynyt hyvin kasassa tauon aikana ja vain Charles Bertrand on käynyt hoitamassa maajoukkuevelvollisuuksia.


Kim Hirschovits on ollut alkukauden pettymyksiä.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen Raumalla, jolloin Lukko oli selkeästi paremmalla liikkeellä ja voitti pelin lopulta lukemin 3-1.

Ratkaisun paikat

Maajoukkuetauko tuli molemmille joukkueille erinomaiseen saumaan, kun sekä HIFK että Lukko kyntivät marraskuun alussa. Kysymys kuuluukin, miten tauko on onnistuttu käyttämään ja onko viikossa löydetty ne avaimet, jotka olivat vielä viikko sitten kateissa.

Kotijoukkueen pelissä on näkynyt jo pitemmän aikaa ahdistus, eikä joukkue tunnu luottavan Matikaisen pelisapluunaan sataprosenttisesti. Tähän kun lisätään muutaman tähtipelaajan floppaaminen, on tulos ollut nähdyn kaltaista.

HIFK menetti maajoukkuetauon ajaksi sekä päävalmentaja Matikaisen, että suurimmat tähtensä Leijonien matkaan, joten joukkue ei ole saanut hiottua kuvioitaan haluamalla tavallaan kuntoon. Maalinteko vaivasi ennen taukoa varsinkin monia huippupelaajia, ja esimerkiksi Janne Pesonen on ollut syksyn suurimpia pettymyksiä. Se, sytyttivätkö onnistumiset maajoukkuepaidassa miestä, vai tuleeko liigakentille entistä väsyneempi pelaaja, on tärkeä seikka HIFK:n pelin kannalta. Joka tapauksessa tehokkuus ja kurittomuus ovat olleet helsinkiläisten murheenkryyni alkukaudesta ja siihen odotetaan nopeaa muutosta. Kärsivällisyys alkaa käydä vähiin, jos tulosta ei tule.

Vierailijat ovat alkukaudesta kärsineet saman ongelman kanssa, maalinteko on tökkinyt ja varsinkin ylivoimapeli on ollut heikkoa. Maajoukkuetauko tulikin siinä suhteessa oikeaan aikaan, ja tiistaina Lukko saa monta tärkeää palasta takaisin ylivoimalle, kun sekä Perttu Lindgren että Lauri Tukonen palaavat kokoonpanoon. Onkin mielenkiintoista nähdä, mikä vaikutus pitkäaikaispotilaiden paluulla on joukkueen ylivoimalle. Varsinkaan koko alkukauden huilanneen Tukosen pelivire on melkoinen mysteeri.


Lauri Tukonen tekee odotetun paluun kettupaitoihin.

Vieraspelaamisen heikkous on ollut Lukon alkukauden suurimpia mysteereitä, eikä Lukko ole ollut vieraskaukalossa edes lähellä voittoa viime peleissä. Rauli Uramalla on tauolla ollutkin siinä suhteessa työnsarkaa, kuinka saada sama lataus ja intensiteetti kuin kotona myös vieraskaukaloon. Viikon aikana Lukolla on tilanne ollut, hyvä, kun joukkue on pysynyt hyvin kasassa, ja Uraman mukaan sekä ylivoimaa että 5-5-peliä on pystytty harjoittelemaan täyspainoisesti.

Kokoonpanot

HIFK:lla ovat poissa kokoonpanosta edelleen Markus Kankaanperä, Erkki Rajamäki, ja Christian Silfver. Sen sijaan Mikko Kousa ja Juuso Salmi tekevät paluun pelaajavahvuuteen. Ilari Melartin pelaaminen on vielä epävarmaa, samoin Ruotsin maajoukkuekomennuksen yhteydessä kolhun saanut Daniel Fernholm.

Lukolla tilanne on hyvä, kun kokoonpanoon palaavat Lindgren, Tukonen, Otto Honkaheimo ja Teemu Aalto, jotka kaikki ovat tärkeitä palasia erityisesti joukkueen ylivoimapeliin. Poissa ovat yhä Mikko Kuukka sekä Samuli Kivimäki.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Janne Pesonen 2 2 4
2.Mikael Granlund 0 4 4
3.Markus Granlund 2 1 3
4.Toni Söderholm 0 3 3
5.Eero Somervuori 3 0 3
Lukko M S P
1.Jussi Pesonen 2 0 2
2.Perttu Lindgren 0 1 1
3.Otto Honkaheimo 0 1 1
4.Kris Beech 0 1 1
5.Lauri Tukonen 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle