JYP saapuu IFK:n vieraaksi

LIIGA / Ennakko
IFK ja JYP kohtaavat Helsingin Jäähallissa sunnuntaina.

JYPin viimeisin tappioton putki alkoi voitosta IFK:sta ja samaa joukkue yrittää sunnuntainakin saapuessaan Helsinkiin IFK:n vieraaksi.

Kotijoukkue IFK

IFK:lla on allaan viimeisestä viidestä ottelusta yksi tasapeli ja yksi voitto. Muuten on tullut lunta pahasti tupaan. Luokkaantumishuolet ovat vähentyneet, tosin useat pelaajat ovat vielä keskenkuntoisia. Myös Tuomo Ruudun poissaolo on syönyt pahasti ykkösketjun tehoja. Pärssinen ei ole onnistunut maalinteossa kuin kerran Ruudun poissaollessa ja Kimmo Kuhta on myös vaipunut melkoiseen koomaan.

SaiPa-ottelun perusteella IFK:n olisi syytä peluuttaa lähes jokaisessa ottelussaan Dave Stathosta. Myös muissa Timo Laaksoharjun pelaamissa otteluissa tuntuu olevan se ongelma, ettei mies ole varsinaisesti mikään voittava maalivahti. SaiPaa vastaan maalit eivät yhtä lukuunottamatta menneet Laaksoharjun piikkiin, mutta puolustuksen luottamus on miehen torjuessa pahasti kateissa. Stathoksen maalissa olo on siis JYPiä vastaan ehdotonta.

Vierailija JYP

JYP on esittänyt loistavia otteita tämän kauden liigassa ja tuntuukin, että varsinaisia romahduskausia joukkueelle ei vielä ole sattunut. Nuori joukkue on pärjännyt melkoisen tuntemattoman valmentajansa johdolla esittänyt loisto-otteita ja onkin sarjassa tällä hetkellä viidentenä.

Joukkueen kaikki kaikessa on ollut pistepörssiä johtava Eric Perrin. Pienikokoinen hyökkääjä on iskenyt 34 ottelussa tehot 14 + 21 = 35.

Miten käy?

IFK:lla tulee olemaan paljon tekemistä, jos se aikoo tosissaan haastaa JYPin. Maalinteossa on onnistuttava ja ottelun aikana pitää onnistua pitämään puolustuspää kunnossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle