Voittaako Blues vihdoinkin?

LIIGA / Ennakko
Espoo Blues ei ole vielä onnistunut voittamaan IFK:ta runkosarjassa Nordenskiöldinkadun Jäähallissa.

Torstaina Nordenskiöldinkadun Jäähallissa kohtaavat liigan neljäntenä oleva Helsingin IFK ja liigassa vasta pisteen saalistanut Espoo Blues. Sarjasijoitukset eivät kerro kuitenkaan tässä ottelussa mitään, sillä Blues saa peliin mukaan pelikiellosta vapautuvan johtotähtensä, Jan Calounin. Calounin pelitaidot tunnetaan erittäin hyvin myös Helsingissä.

IFK:lla vauhti päällä, riittääkö maalivahti?

IFK:lla on sekä positiivisia, että negatiivisia ongelmia. Pisteitä on tullut neljästä ottelusta viisi ja maaleja on tehty 17. Kuitenkin maaleja on myös päästetty, peräti 16.

Kaikki neljä ketjua pystyvät maalintekoon ja kuka tahansa pystyy ratkaisemaan otteluita. Tiistaina Porissa hattutempun iskenyt Carlo Grünn on yksi niistä, joilta voidaan maaleja odottaa. Vain kolmosketju on ollut menossa eri suuntaan, kuin mitä harjoituspelit näyttivät.

Negatiivisia puolia löytyy lähinnä puolustuksesta ja maalipuiden välistä. Kahdella vanhalla ex-blues-pelaajalla on torstaina näytön paikka. Sekä Niclas Hedberg, että Tom Draper osoittivat harjoituspeleissä hyviä otteita. Kuitenkin kiekon tippuessa SM-liigan alun kunniaksi, peli muuttui sanalla sanoen surkeaksi.

Hedberg on ollut pahasti perässä puolustuspäässä ja kun miehen avuista tärkein, hyökkäyspään pelaaminen on tökkinyt, niin "Nikke" on ollut vahvasti fanien hampaissa.

Draperin pelin Tapparaa vastaan nähneet ihmettelivät varmasti, mihin miehen taidot ovat kadonneet. Tiistaina Ässiä vastaan peli näytti hyvältä kaksi erää, mutta viimeisessä erässä alkoi perinteinen imurointi. Draperin on parannettava hurjasti, jotta kannattajien usko mieheen on palautettavissa.

Lisäksi Marek Zidlicky, Riku-Petteri Lehtonen ja Pasi Saarinen ovat pelanneet alle odotetun tasonsa. Näillä miehillä on kokeneina pelaajina tärkeää esimerkin näyttäminen. Ja aiemmin nähty on väärää esimerkkiä.

Toisaalta Toni Söderholmin ja Robert Kantorin hyvät pelit ovat tasanneet muiden virheitä, mutta nyt muidenkin on ryhdistyttävä. Blues tulee varmasti taistelemaan pisteistä ja pyrkii murtamaan Nordiksen taian.

IFK:n loukkaantumistilanne näyttää edelleen erittäin hyvältä, sillä poissa on vain leikkauksesta toipuva Kimmo Salminen.

Bluesilla ongelmia maalinteossa

Bluesilla on ollut ongelmia saada kiekkoa maaliin, mutta ongelmaan on tulossa korjaus. Jan Caloun vapautuu viime kaudella saamastaan pelikiellosta juuri torstain IFK-otteluun. Calounilta odotetaankin Juha Ylösen rinnalla runsaasti maaleja.

Puolustus on Bluesilla pelannut varsin mallikkaasti, vaikka maaleja onkin mennyt enemmän selän taakse kuin niitä on tehty vastustajalle. Jiri Vykoukalin johtama puolustus on vahvistunut viime kaudesta tuntuvasti, kun Jokereista saapunut Rami Alanko ja HPK:sta siirtynyt Sebastian Sulku ovat tulleet lisänä viime vuotisiin pakkeihin. Viime kauden puolustajista varsin hyvin hyökkäyspäästä onnistunut Cory Murphy on ollut kauden alussa täysin yössä.

Maalivahtien suhteen Bluesilla on oikeastaan positiivinen ongelma. Mika Oksa on pelannut loistavasti harjoitusotteluissa ja on lähellä syrjäyttää kokeneen Jarmo Myllyksen. Myllyksellä tuleekin olemaan täysi työ ykkösmaalivahdin statuksen pitämisessä.

Ex-IFK pelurin, Marko Tuomaisen pelikunto selviää torstain aikana. Ilmarinnasta kärsivä Tuomainen oli poissa lauantain SaiPa-ottelusta.

Tunnelmaa, ehkä

Blues-fanit ovat perinteisesti välttäneet Helsingin Jäähallia, mutta torstaina tilanne voi olla toinen. Menestysodotukset ovat espoolaisleirissä korkealla ja siksi katsojia saattaa olla matkalla espoosta rajan yli joukoittain.

IFK-fanit odottavat omiltaan taklauksia ja taistelua. Jos peli alkaa samalla tavalla kuin viime lauantaina, on hallissa hiljaista. Nyt varsinkin Thomas Draperilla on näytön paikka, koska nyt eivät selitykset: "Tomilla oli kovasti stressiä, vastassa olivat vanha seura ja vielä kotihallissa" riitä. Missä mies sitten venyy parhaimpaansa, jos ei kotihallissa, entistä seuraansa vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle