Jatkuuko HIFK:n nousukausi?

LIIGA / Ennakko
Helsingin IFK ja Porin Ässät lähtevät tiistai-iltana Helsingin jäähallin kaukaloon päinvastaisista asetelmista. Siinä missä nimekäs HIFK on saanut peliään kuntoon ja voittanut kaksi ottelua perättäin, on Ässät ajautunut kolmen ottelun tappioputkeen.

Kuntokäyrät

Vaikean alkukauden pelannut HIFK otti arvokkaat vierasvoitot niin Tampereelta (25.10) kuin Hämeenlinnastakin (27.10). Tappara kaatui maalein 4-1 ja HPK niukasti 2-1. Kahta vierasvoittoa edelsi suorastaan häpeällinen esitys kotihallissa SaiPaa vastaan, kun lappeenrantalaiset pilasivat punapaitojen juhlaottelun 4-2-vierasvoitolla.

Ässien lokakuun puolivälin tienoilta alkanut viiden ottelun voittoputki katkesi 25.10 Bluesin isäntänä. Lisää lunta tuli tupaan niin arkkiviholliselta Lukolta kuin myös lauantaina JYPiltä. Edellisen kolmen ottelun saldo on porilaisten kannalta heikko, sillä se on kerännyt niistä tililleen yhden vaivaisen sarjapisteen.

Ratkaisun paikat

Tiistain isäntä HIFK:n alkukausi on ollut vaikea. Joukkueen otteet ovat aaltoilleet erinomaisen ja luokattoman välillä, eikä sitä toivottua punaista lankaa ole löytynyt joukkueen pelaamisessa. Kahden voittoisan vierasottelun jälkeen on tunnelin päässä taas valoa, sillä paitsi, että Hämeen kiertue lihotti helsinkiläisten pistepussia kuudella sarjapisteellä, oli joukkueen peliesitys myös lupauksia antava.


HIFK:n vieraskiertue oli onnistunut.
Daniel Cfir Levi - http://daniellevi.fi/

HIFK:n kannalta mieluisa uutinen on Janne Pesosen maalijyvän löytyminen. Vanhan maalintekijöiden sananlaskun mukaan onnistumiset poikivat lisää onnistumisia. Vaikka yhteispeli supersentteri Mikael Granlundin kanssa ei vielä olekaan ollut täysin saumatonta, on hyviä merkkejä paljon ilmassa. Kimmo Kuhdan paluu sairastuvalta vahvistaa joukkueen hyökkäysarsenaalia tuntuvasti, siitä saatiin heti osoitus HPK-ottelussa, kun kokenut laituri onnistui heti paluuottelussaan maalinteossa.

Ässien tilanteen tiivistää parhaiten se, että viime viikon kolmessa ottelussa joukkue onnistui maalinteossa ainoastaan kaksi kertaa. Vastaavasti sitä edellisen viikon saldo oli 26 täysosumaa. Ero on kuin yöllä ja päivällä. Tappiolliset Blues- ja Lukko-pelit olivat luvattoman heikkoja, mutta lauantain JYP-ottelussa oli nähtävissä jo viitteitä paremmasta – tappiosta huolimatta.

Heikko viikko ajoi valmennusjohdon muutosten tielle, sillä alkukaudesta muuttumattomana säilyneet ketjut laitettiin kertaheitolla remonttiin. Tämä tarkoitti mm. superlupaus Joel Armialle katsomokomennusta JYP-otteluun.

Porilaisten plussamerkkiseen puoleen kuuluu illasta toiseen erinomaisesti toimiva alivoimapeli. Vastaavasti ylivoima on ollut tahmeaa.

Kokoonpanot

HIFK:n sairaslista on pitkä etenkin puolustuksen osalta. Markus Kankaanperä on uusin tulokas, eikä tilannetta helpota se, että pois ovat entuudestaan Ilari Melart, Juuso Salmi sekä Christian Silfver. Mikko Kurvinen palannee kokoonpanoon tiistaina. Tuore ruotsalaisvahvistus Daniel Fernholm tekee debyyttinsä.

Hyökkäyksestä uupuvat Robert Nyholm ja Erkki Rajamäki.

Ässillä tilanne on huomattavasti isäntiä valoisampi, sillä joukkue on täysin terve. Muutoksia kokoonpanoon on varmasti silti tulossa heikkojen peliesitysten vuoksi.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle