Pelicans iskee Espooseen

LIIGA / Ennakko
Liigakärki Pelicans tekee ensimmäisen vierailunsa Espooseen. Kumpikin joukkue lähti maaottelutauolle pisteputkessa.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Blues liihotti viiden ottelun voittoputkessa tauolle. Espoolaisten peli on ollut nousujohteista. Kiekollisesti aiempia vuosia rohkeammin pelaava joukkue on edelleen tuttuun tapaan niin vähiten maaleja tekevien kuin päästävienkin ryhmien joukossa.

Blues aiheutti harjoituskaudella Pelicansin ainoan tappion, ja myös kauden avausottelu Lahdessa päättyi espoolaisten niukkaan voittoon.

Bluesia laajemmalla materiaalilla operoiva Pelicans on pelannut erinomaista jääkiekkoa. Se on pelannut jopa kovia odotuksia väkevämmän alkukauden, ja pelikaanit ovat lentäneet läpi syyskauden korkealla. Pelicans on liigan piikkipaikalla.

Ratkaisun paikat

SM-liigan kärkitorjujiin kuuluva Niko Hovinen on Pelicansin selkäranka. Myös Bluesin Petri Koivisto on torjunut erinomaisesti. Maalivahtipeli on luonnollisesti iso tekijä pelin lopputuloksen kannalta.


Viime vuosien kohtaamiset ovat olleet kiihkeitä.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Bluesin hyökkäysarsenaali on Pelicansin voimakasta ryhmää ohuempi. Petri Lammassaaren paha loukkaantuminen oli kova isku espoolaisille. Lammassaari ei ole taidoistaan huolimatta kotijoukkueen näkyvimpiä pelaajia, mutta iskee takuuvarmaan tahtiin maaleja. Pelicansilla on neljä yli kuusi maalia iskenyttä pelaajaa. Lammassaari on Bluesin ainoa. Se on yksi asia, joka asettaa ennakkosuosikin viitan sarjakärki Pelicansin harteille.

Bluesin ja Pelicansin kohtaamiset ovat olleet vuosien varrella usein kiihkeitäkin. Pieni rivalry-henkikin on nostanut päätään.

Kokoonpanot

Bluesin Ville Lajunen ja Pelicansin Niko Hovinen olivat A-maajoukkueen mukana Helsingin euroturnauksessa.

Espoolaiset hankkivat kaivattua syvyyttä puolustuspäähän Harri Ilvosen muodossa, ja Ilvonen debytoinee Bluesin takalinjoilla. Mikael Kurki on yhä sivussa puolustuksesta, mutta Ari Vallin palannee takalinjoille. Pitkäaikaispotilaat Matti Järvinen ja Petri Lammassaari ovat katsomossa.

Pelicansin potilastilanne on hyvällä mallilla. Kai Suikkasella ja kumppaneilla on varaa rakentaa kokoonpano vaihtoehtorikkaista palikoista.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Joakim Eriksson 4 1 5
2.Camilo Miettinen 1 3 4
3.Toni Kähkönen 3 1 4
4.Teemu Ramstedt 0 3 3
5.Ville Varakas 0 3 3
Pelicans M S P
1.Arttu Luttinen 4 2 6
2.Ryan Lasch 0 5 5
3.Tero Koskiranta 0 4 4
4.Markus Seikola 3 1 4
5.Aaron Brocklehurst 2 2 4

» Lähetä palautetta toimitukselle