Kurssia kääntämässä

LIIGA / Ennakko
Tiistaina Espoossa kohtaavat kaksi alkukauden onnistujaa, joiden viimeisimmät kamppailut eivät ole menneet aivan toivotulla tavalla. Kotijoukkue Blues on hävinnyt neljä edellistä otteluaan, vierailija Pelicans taas on poistunut häviäjänä kolmesta edellisestä ottelustaan.

Kuntokäyrät

Bluesin marraskuun alku oli suorastaan huikea, kun joukkue voitti seitsemän ottelua peräkkäin. Voittoputkea on kuitenkin nyt seurannut neljän hävityn ottelun putki, jonka katkaiseminen olisi espoolaisille tärkeää. Lukolta joukkue nappasi kotikentällään edellisviikolla pisteen, mutta hävisi sen jälkeen varsinaisella peliajalla TPS:lle Turussa.

Pelicans ei ole myöskään voitoilla viime otteluissaan juhlinut, sillä lahtelaisryhmä on hävinnyt kolme edellistä otteluaan - kaksi viimeisintä HIFK:lle. Viimeisin ottelu nousi otsikoihin loppuhetkien tappeluiden ja jäähyennätyksen takia, joten huomio itse pelistä on jäänyt vähäisemmälle. Pelicans tarvitsee kuitenkin Bluesin tavoin suunnalleen muutosta eikä halua kasvattaa tappioputkeaan neljään otteluun.


Blues on kaatanut Pelicansin kuluvalla kaudella jo kahdesti.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Kuluvalla kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti. Molemmilla kerroilla Blues on poistunut kentältä voittajana, viimeisimpänä vain pari viikkoa sitten Espoossa. Lähtökohdat tiistain kamppailuun ovat kuitenkin erilaiset kuin kaksi viikkoa sitten - molemmat joukkueet yrittävät tällä kertaa katkaista tappioputkeaan.

Ratkaisun paikat

Bluesin otteisiin on viime aikoina varmasti vaikuttanut ykkösmaalivahti Petri Koiviston poissaolo sekä muut pelaajamuutokset. Ville Lajusen poistuttua joukkueen vahvuudesta ei espoolaisryhmä ole onnistunut voittamaan otteluakaan. Puolustukseen on kuitenkin saatu tilalle muun muassa Dale Clarke, joka hoitaa oman tonttinsa mallikkaasti, vaikka miehelle ajoittain melko pahoja virheitä saattaakin tapahtua.

Pelicansin suorittaminen tuntui ainakin hieman romahtavan Niko Hovisen loukkaantumisen myötä. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Espoossa tuomaritoiminta keräsi kritiikkiä, vaikkei se heikosta tasostaan huolimatta ratkaissutkaan ottelua mihinkään suuntaan. Ratkaisevaan asemaan nousee tiistaina varmastikin se, miten lahtelaisjoukkue on toipunut HIFK-ottelun loppukahinoista.

Bluesin on kiinnitettävä huomiota erikoistilannepelaamiseen. Joukkueen ylivoima ei ole ollut tehokasta eikä alivoimakaan viime peleissä ole häikäissyt. Helppoja virheitä pelaajille sattuu myös ajoittain luvattoman paljon, mutta tiistaiseen otteluun lähdettäessä kyseisiin asioihin kiinnitetään varmasti erityistä huomiota.

Kokoonpanot

Bluesilta jo viime otteluistakin sivussa ovat olleet maalivahti Petri Koivisto, puolustajat Mikael Kurki ja Ari Vallin sekä hyökkääjät Petri Lammassaari ja Matti Järvinen.

Pelicansilta sivussa on ollut selvä ykkösmaalivahti Niko Hovinen, joka potee lonkkavaivaa. Arttu Luttinen sai jo HIFK-ottelussa loppuhetkien tapahtumien takia ottelurangaistuksen, Justin Hodgman huilaa Blues-pelin myös. Tiistaisen kurinpitopäätöksen perusteella pelikieltoa napsahti lisäksi Jyri Marttiselle, Aaron Brocklehurstille, Max Wärnille ja Joonas Järviselle. Valmentaja Kai Suikkanen on toimitsijakiellossa.

Puolustusta paikkaamaan Pelicans hankki yhden ottelun ajaksi Mestiksen sarjakärki KooKoosta Anssi Virkin ja Toni Niemen lainaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Mika Hannula 0 5 5
2.Tommi Huhtala 3 2 5
3.Joakim Eriksson 2 3 5
4.Dale Clarke 1 3 4
5.Teemu Ramstedt 0 4 4
Pelicans M S P
1.Ryan Lasch 4 5 9
2.Tero Koskiranta 0 3 3
3.Jan Latvala 1 2 3
4.Arttu Luttinen 1 2 3
5.Matias Loppi 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle