Mutkistaako kärppälauma Bluesin matkaa?

LIIGA / Ennakko
Aina vaarallinen Ivan Huml pääsee taas tositoimiin.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Espoossa asettuvat vastakkain viittä vaille liigavoittonsa varmistanut Oulun Kärpät ja suorasta pudotuspelipaikasta vielä toiveita elättelevä Espoo Blues. Vierailijoilla panokset ovat pienet, kotijoukkue hakee tärkeitä pisteitä ja nousevaa käyrää suoritusten suhteen.

Kärppien hallinta kauden keskinäisissä kohtaamisissa on ollut vakuuttavaa. Kauden aikana oululaiset ovat voittaneet kaikki Blues-kohtaamiset ja päästäneet omiin kolmessa pelissä yhden ainokaisen maalin. Kärppälauma on aikaisemminkin ollut tyly vieras: Bluesin edellinen kotivoitto Kärpistä on syyskuulta 2012.

Bluesin tulokset ovat vaihdelleet kuluvan kuukauden aikana voittojen ja tappioiden välillä. Olympiatauolta palattaessa espoolaiset törmäsivät Lukko-puolustukseen ja maalisaldoksi jäi pyöreä nolla. Joukkueenjohtaja Ilari Näckel näkee tiistain pelin silti pääosin myönteisenä.

- Pelattiin ehjät 60 minuuttia, vaikka maalit jäivät tekemättä.

Pudotuspeleistä rannalle jäävät on jo ratkottu, mutta neljä joukkuetta yrittää vielä vältellä ylimääräistä villi kortti -kierrosta. Bluesin lisäksi suorasta play-off -paikasta taistelevat Ilves, Pelicans ja HIFK. Sekä Bluesilla että Ilveksellä on Jokereihin ja sitä kautta suoraan jatkopaikkaan matkaa kuuden pisteen verran.

Sivuun jääneitä ja palanneita pelaajia

Kärppä-maalilla nähtäneen varmaotteinen Jussi Rynnäs, joka piti pientä taukoa iloisen perhetapahtuman takia. Olympialaisissa loukkaantunut Juhamatti Aaltonen saattaa olla pitkään sivussa. Hyökkääjistö on vajaa myös Joonas Kemppaisen ja Toni Kähkösen osalta. Puolustajista on poissa Mikko Lehtonen. Joukkueensa pistepörssiä johtava Ivan Huml on puolestaan kärsinyt kolmen ottelun rangaistuksensa ja palaa kehiin.

Bluesin puolella yksi hyökkääjä menetettiin sairastuvalle ja toinen tuli tilalle. Jussi Makkonen nähtiin tiistaina pitkästä aikaa jäällä, vahvan nelosketjun Siim Liivik puolestaan loukkaantui. Kaikkiaan joukkue on ratkaissut pelejä laajalla rintamalla, joten yksittäisiin pelaajiin Jyrki Ahon joukkojen onnistuminen tuskin ratkeaa.

Kotijoukkueen Näckel näkee, että tilastoista huolimatta Bluesilla on hyvät mahdollisuudet viedä illan koitos. Hänen mukaansa päätavoite on, että joukkue pystyy pelaamaan omaa peliä ja tekemään ehjän 60 minuutin suorituksen.

- Jukka Rautakorpi on puhunut "jauhavasta pelistä", tätä voi varmaan lainata Bluesille myös. Jos vastustaja tekee maalin, ei ole pakko yrittää yksin tasoitusta heti seuraavassa vaihdossa,.

Seuraa Heitä

Jussi Makkonen #14 |

Keskushyökkääjä

Siim Liivik on sivussa ja toinen fyysinen hyökkääjä tullut takaisin. Miten vääntö riittää vahvaa kärppälaumaa vastaan?

Ivan Huml #71 | Pirati Chomutov

Laitahyökkääjä

Pelikieltonsa kärsinyt Huml johtaa edelleen kirkkaasti joukkueen sisäistä pistepörssiä. Kasvaako saldo hiljaisemman vaiheen jälkeen?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Miro Aaltonen 1 3 4
2.Tomi Sallinen 3 1 4
3.Eetu Pöysti 0 2 2
4.Tommi Huhtala 0 2 2
5.Arto Laatikainen 1 1 2
Kärpät M S P
1.Julius Junttila 2 1 3
2.Mika Pyörälä 2 1 3
3.Esa Pirnes 3 0 3
4.Atte Ohtamaa 0 2 2
5.Jari Viuhkola 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle