Kuuma taistelupari Espoossa

LIIGA / Ennakko
Liigan kolmannesta sijasta taistelevat Blues ja Kärpät kohtaavat torstaina. Ottelussa ratkaistaan pitkälti kolmas sija - ainakin siinä tapauksessa, että Kärpät voittaa.

Aikaisemmat kauden ottelut ovat olleet värikkäitä, eikä jälkipeleiltä ole vältytty. Tämä on hyvä muistaa kamppailuun lähdettäessä. Kaikki alkoi Marko Tuomaisen mailaniskusta joulukuun alun TV-pelissä, mikä johti Petr Tenkratin loukkaantumiseen. Tenkrat teki paluun odotusten vastaisesti jo seuraavaan kohtaamiseen. Alku olikin räväkkä, kun Tenkrat taklasi ensimmäisessä vaihdossa Tuomaista päähän.

Siirtotakarajalla Kärpät hankki riveihinsä Pasi Nielikäisen, jota fanit olivat vaatimassa jo aikaisemmin. Onkin mielenkiintoista nähdä, saako Nielikäinen erikoistehtävän. Pari vuotta sitten pelatessaan HIFK:ssa Nielikäinen provosoi alkuverryttelyssä Blues-pelaajia eikä tehnyt minkäänlaista treeniä.

Blues on hävinnyt kolme edellistä otteluaan, ensimmäisen niistä jatkoajalla Ässille. Sen jälkeen TPS ja HPK ovat olleet parempia maalinteossa. Nimenomaan siinä, sillä molemmissa otteluissa Blues teki kolme maalia. Jarmo Myllystä ei voi tappioista syyttää, mutta puolustus on ollut heikompaa juuri näissä otteluissa.

Kärpät taasen on kerännyt viidestä viime ottelustaan viisi pistettä. Mukaan mahtuu pari yllätystappiotakin, Pelicansille ja HIFK:lle. Viime ottelussa Kärpät voitti TPS:n huolimatta lopun romahduksesta. Loppulukemat 6-5 jatkoajalla.

Bluesin kuumin pelaaja on tällä hetkellä Jan Caloun. Muita viime otteluissa iskussa olleita ovat olleet Kari Kalto ja Niko Nieminen. Peter Sarnon huhuttiin jopa lähtevän joukkueesta, mutta ilmapiiri on ilmeisesti rauhoittunut silläkin saralla.

Oululaisten kuumin nimi on ehdottomasti Petr Ton. Vaisun alkukauden jälkeen hän syttyi pelaamaan, ja lähentelee jo maalipörssin kärkeä. Sen sijaan kaima Tenkrat on mennyt alaspäin, vaikka tekikin tehot 1+1 tiistaina. Myöskään Brett Lieversiä tai Jussi Jokista ei pidä unohtaa.

Blues on voittanut viidestä Espoossa pelatusta liigaottelusta neljä. Viimeistä lukuunottamatta kaikki ottelut ovat päättyneet maalin erolla. Myös Kärppien ainoa voitto tuli maalin erolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle