Viimeinen näytös ennen taukoa

LIIGA / Ennakko
Pian reiluksi viikoksi maajoukkuetauolle vetäytyvää SM-liigaa pelataan sunnuntaina vielä ottelun verran Espoossa, kun Blues saa vieraakseen Jokerit. Molemmat joukkueet ovat napsineet viime otteluistaan niukkoja voittoja, mutta vielä ennen taukoa toisen voittoputki katkeaa väistämättä.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Blues on voittanut neljä edellistä otteluaan, vierailija Jokerit sen sijaan pyyhältää viiden ottelun voittoputkessa. Keskenään joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kerran Helsingissä, silloin Jokerit vei pelin selvästi lukemin 3-0.

Alkukaudesta huikeassa voittoputkessa viilettänyt helsinkiläisjoukkue taantui hieman lokakuussa ja otti useampia tappioita. Nyt suunta on kuitenkin taas kääntynyt nousuun ja voittoja on napsunut kiitettävästi. Blues sen sijaan on koko kauden voittanut ja hävinnyt tasaisempaan tahtiin: Pitkiä voittoputkia ei ole tullut, mutta joukkue ei myöskään ole hävinnyt yli kolmea ottelua peräkkäin.


Koivisto on torjunut Bluesille viime otteluissa paljon pisteitä.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Jokerit pelasi edellisen ottelunsa perjantaina, kun joukkue vieraili Kuopiossa. Tuomisina pelireissulta helsinkiläisillä oli voittomaalikilpailun jälkeen kaksi pistettä. Blues isännöi torstaina Kärppiä ja otti myös itselleen voittomaalikilpailun jälkeen kaksi sarjapistettä.

Ratkaisun paikat

Molemmat joukkueet ovat ottaneet edellisotteluistaan melko niukkoja voittoja. Jokerit on etenkin vierasotteluissaan alkanut tinkiä kiekollisesta pelistä ja peli on painottunut vastustajan maalien estämiseen. Blues sen sijaan taistelee edelleen maalinteon vaikeuden kanssa, joten runsasmaalista ottelusta ei voi etukäteen ennustaa.

Bluesille on vihelletty viime otteluissa todella vähän rangaistuksia. Syynä lienee se, että joukkueella on hyvä moraali ja espoolaisten viisikkopuolustus toimii mukavasti. Rangaistuksia alkaa tulla siinä vaiheessa, kun etäisyydet kasvavat liian suuriksi.

Etenkin Jokerien ylivoimassa tuttujen koostumusten puute näkyy sekavuutena, alivoima taas on parantunut alkukauteen verrattuna. Vierasjoukkueesta Riku Hahlin johtama ketju on ollut hyvässä vireessä - espoolaisista taas piristyneen Tommi Huhtalan lisäksi jatkuvasti töitä tekevä Jari Sailion, Joni Töykkälän ja Roope Talajan muodostama neloskenttä on pelannut hyvin.

Maalivahtipeli näyttelee jälleen kerran tärkeää roolia. Koko ajan otteitaan parantanut Petri Koivisto on ollut espoolaisten edellisotteluissa yksi ratkaiseva tekijä. Jokerien maalilla taas Kilpeläistä tuurannut Frans Tuohimaa on hänkin ollut hyvä, mutta ei ihan vielä yllä virkaveli Kilpeläisen tasolle.

Kokoonpanot

Bluesilta varmuudella sivussa ovat puolustaja Mikael Kurki sekä hyökkääjät Valtteri Virkkunen ja Matti Järvinen. Torstaisen Kärppiä vastaan pelatun ottelun kuumeen takia huilanneen Petri Lammassaaren pelikunto selviää viikonlopun aikana.

Jokereilta maalivahti Eero Kilpeläinen on mahdollisesti poissa vielä sunnuntain ottelusta. Helsinkiläisten muut poissaolijat ovat hyökkääjät Janne Lahti, Ben Eaves ja Semir Ben-Amor.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Tommi Huhtala 3 1 4
2.Joakim Eriksson 2 2 4
3.Ville Lajunen 1 2 3
4.Toni Kähkönen 2 1 3
5.Tomi Sallinen 1 1 2
Jokerit M S P
1.Jarkko Ruutu 3 2 5
2.Teemu Pulkkinen 3 1 4
3.Ilari Filppula 0 3 3
4.Riku Hahl 1 2 3
5.Nichlas Hardt 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle