Paikallispelin siivittämänä Stadin sisäiseen sarjaan?

LIIGA / Ennakko
Helsingin Jokereilla on torstaina suuri ottelu Espoossa. Sillä on suora pudotuspelipaikka omissa käsissään. Se tietäisi todennäköisesti viime kevään puolivälieräuusintaa. Bluesilla pelissä on mahdollisuus kotietuun ns. säälipleijareissa.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Bluesin kevätkausi on ollut tuloksellisesti heikko. Pelillisesti meno on ollut aaltoilevaa. Seitsemästä viime ottelustaan espoolaiset ovat kyenneet poimimaan kolme pistettä vain kertaalleen. Tuloskunto on siis samassa linjassa viime kevään kanssa ennen ennennäkemättömiä pudotuspelejä.

Jokereiden tulosluettelossa silmiinpistävää on jatkoaikapelien määrä. 20 viime ottelussaan narripakka on pelannut yli 60 minuuttia peräti 12 kertaa. Näistä jatkoaikapeleistä se on voittanut puolet. Rekordi jatkoajoilla ja voittolaukauksilla on kohentunut selvästi alkukauden tragikomediasta.

Espoon Areenasta on muotoutunut jokerijoukkueelle todella vaikea paikka. Suora voitto irtosi viimeksi syyskuussa 2008, kun se onnistui katkaisemaan viiden ottelun voittokululla kautensa aloittaneen Bluesin putken.

Blues on voittanut kauden neljästä aiemmasta kohtaamisesta kolme.


Blues-kipparin taklaus kuumensi viimeksi tunteet.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Ratkaisun paikat

Tolppien välissä nähdään mielenkiintoinen taisto. Bluesin aiemmat voitot keskinäisissä ovat olleet pitkälti myös paremman maalivahtipelin seurausta. Varsinkin Eero Kilpeläinen on ollut jopa huono. Blues-maalilla Antti Ore debytoi tammikuussa voitokkaasti. Patrick Galbraithin ja Zoltán Hetényin välinen taistelu oli tiukka joulukuussa, kun Blues voitti niukasti jatkoajalla 2–1.

Galbraith on sementoinut ykkösvahdin paikan pudotuspelien alla, mutta on myös mahdollista että Blues antaa Antti Orelle pelituntumaa. Jokerit laittaa oletettavasti Kilpeläisen tolppien väliin. Tämä taisto ratkaisee.

Jokerit lähtee otteluun ykkösketjulla Nichlas HardtIlari FilppulaBen Eaves. Viime ottelussa JYPin saatua oman paine- ja kulmapelinsä kulkemaan pystyi vain Eavesin johtama, nyt siis rikottu, ykkösketju rakentamaan toimivia hyökkäyksiä. Jokerit toivoo muutoksilla saavansa hyökkäyspelin uomiinsa laajemmalla rintamalla.

Bluesin syömähampaista Mika Hannula on saanut maalihanansa auki. On mielenkiintoista nähdä miten vaakunapaitojen hyökkäyspalikat rakentuvat, jos kovasti kaivattu sentteritaituri Teemu Ramstedt pystyy taas pelaamaan. Hän toisi rutkasti lisää variaatioita ja Blues pystyisi myös rakentamaan kolme hyökkäysorientoitunutta vitjaa.

Kokoonpanot

Koko viime kohtaamisen nahistelleet Jari Sailio ja Jarkko Ruutu, sekä narrikapteeni Ossi Väänänen ovat sellaisia pelaajia, joiden kymppitili täyttyisi käytösrangaistuksesta.

Loukkaantumisten takia sivussa ovat ainakin Jani Hakanpää, Petri Lammassaari, Tomi Sallinen, Tomi Ståhlhammar, Antti-Jussi Niemi ja Semir Ben-Amor.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Camilo Miettinen 2 3 5
2.Joakim Eriksson 2 3 5
3.Ville Varakas 1 3 4
4.Kristian Kuusela 1 3 4
5.Roope Talaja 2 1 3
Jokerit M S P
1.Nichlas Hardt 4 6 10
2.Markus Nordlund 1 3 4
3.Ben Eaves 2 2 4
4.Ilari Filppula 3 1 4
5.Teuvo Teräväinen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle