Tampereen opein Tapiolassa

LIIGA / Ennakko
Blues avaa oman kauden Espoossa. Kun vieraaksi saapuu Ilves, molempien valmennus on tamperelaisten hallussa.

Kuntokäyrät

Bluesille ottelu on kauden ensimmäinen.

Ilves oli mukana Suomi-kiekon kauden 2011-2012 avanneessa turnauksessa Raumalla. Siellä se väänsi TPS:n kanssa 1-1-lukemat ja hävisi koko päivän voittaneelle Pelicansille selvin 3-0-lukemin.

Keskiviikkona Ilves voitti kotonaan Ässät maalein 4-2. Arto Tukio osui kahdesti (avaus- ja voittomaali), Kai Kantola ja Masi Marjamäki kerran. Ilveksen maalilla seisoi Miika Wiikman.

Ratkaisun paikat

Tässä vaiheessa kautta tuloksen arvo on lähellä nollaa. Ketään ei varsinaisesti kiinnosta, kumpi voittaa, vaan se, miten yksilöt suoriutuvat ja miltä joukkueiden yleinen ilme näyttää.

Ilves on päässyt kauteen kiinni ja Blues-ottelu on sille toinen kamppailu kahden päivän sisällä, kun espoolaisilla ottelu on kauden ensimmäinen. Siten Ilveksellä on tulosta ajatellen parempi asema.

Kokoonpanot

Bluesin kokoonpano ei ole vielä tiedossa. Yleensä Blues on esiintynyt kauden avaavassa ottelussa hyvin nuorella ryhmällä ja kokeneemmat miehet ovat saaneet vielä seurata otteita kaukalon ulkopuolelta. Kiinnostavinta on se, ovatko Bluesin hankinnat eli maalivahdit Petri Koivisto ja Mika Norja sekä hyökkääjät Teemu Ramstedt, Kristian Kuusela ja Tommi Huhtala mukana.

Ilveksellä ei ollut Ässät-ottelussa mukana sen hankintoja eli maalivahti Vesa Toskalaa tai puolustukseen palanneita Martti Järventietä ja Ville Koistista. Ilveksen kokoonpano Ässät-ottelussa on luettavissa otteluraportissa.

Muuta

Bluesilla uusi valmennus

Edellisvuosien apuvalmentaja Lauri Marjamäki nähdään ensimmäisen kerran Bluesin päävalmentajana. Apunaan hänellä on Mikko Saarinen, Timo Hirvonen ja Marko Torenius. Huomionarvoista on, että Hirvosta lukuun ottamatta he kaikki ovat Tampereelta.

Ilvestä luotsaa Juha Pajuoja, joka on myös tamperelainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle