Paluu juhlapaikalle

LIIGA / Ennakko
Blues tavoittelee seitsemättä voittoaan putkeen, kun vieraaksi saapuu hallitseva mestari HIFK. Viime kausi päättyi helsinkiläisjuhliin nimenomaan Espoossa.

Kuntokäyrät

Blues sai pelinsä hyviin kuosiin ennen taukoa voittamalla viisi ottelua peräkkäin. Hyvä vire jatkui myös tiistaina, kun sarjaa vielä siinä vaiheessa johtanut Pelicans kaatui maalein 5-3. Muutenkin Blues on kaatanut kovia joukkueita, sillä koko sarjan kärkinelikko on hävinnyt Bluesille putken aikana.

HIFK palasi tauolta voitokkaasti kotihallissaan Lukkoa vastaan. Erityisesti Granlundin veljekset olivat joukkueen syömähampaita, sillä Markus teki kaksi osumaa Mikaelin syöttäessä molemmat.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin syyskuun puolivälissä, ja HIFK voitti sen kotonaan 6-3.

Ratkaisun paikat

Blues on löytänyt hyvän maalivireen, sillä kahdessa edellisessä ottelussa joukkue on onnistunut ohittamaan vastustajan maalivahdin neljästi, kun aikaisemmin kaudella se oli onnistunut vain kerran.


Markus Granlund pelaa veljensä ketjukaverina

HIFK pelasi hyvin viisikkona Lukkoa vastaan: otteissa oli selvä parannus ennen maaottelutaukoa nähtyihin peleihin. Helsinkiläisryhmä on ollut hyvä ylivoimalla, mikä onkin ollut sen ilonaiheita muuten alavireisesti sujuneella kaudella.

Viime kausien aikana HIFK:lla oli selkeä henkinen yliote, mutta nyt valmentajien vaihduttua tilanne voi helposti muuttua. Joka tapauksessa pudotuspelit mukaan lukien Blues on voittanut 20 edellisestä kohtaamisesta vain yhden.

Kokoonpanot

Bluesin riveistä sivussa ovat Petri Lammassaari, Matti Järvinen, Mikael Kurki ja Ari Vallin. Kolme ensinmainittua ovat pois vähintään kuukauden, Vallinin poissaoloaika on epämääräinen.

HIFK:n riveistä poissa ovat puolustajat Markus Kankaanperä ja Christian Silfver. Entisen Bluesin kapteenin Erkki Rajamäen pelaaminen on epävarmaa.

Molemmat joukkueet saivat tiistaina mukaan yhden pitkään sivussa olleen pelaajan. Bluesin Valtteri Virkkunen pelasi kauden kolmannen, HIFK:n Ilari Melart ensimmäisen liigapelinsä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Joakim Eriksson 4 1 5
2.Toni Kähkönen 3 1 4
3.Roope Talaja 2 1 3
4.Camilo Miettinen 1 2 3
5.Teemu Ramstedt 0 3 3
HIFK M S P
1.Mikael Granlund 0 4 4
2.Markus Granlund 3 1 4
3.Janne Pesonen 1 2 3
4.Toni Söderholm 0 2 2
5.Kimmo Kuhta 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle