K-ketju koettaa kiusata Kerhoa

LIIGA / Ennakko
Ässien seitsemän ottelun mituinen pisteputki katkesi tiistaina, kun Tappara kävi hyödyntämässä Ässien velttoilun ja vei pisteet Tampereelle maalein 5-4. Patapaitojen ainoat onnistujat löytyivät Kristian Kuuselan, Matti Kuparisen ja Juha-Pekka Ketolan muodostamasta nelosketjusta, joka pyrkii jatkamaan omaa peliään torstaina HPK:ta vastaan.

- Meidän rooli on herätellä joukkuetta ja viedä pelin painopiste vastustajan päätyyn. Kiva että saatiin tiistaina hyökkäyspään onnistuminenkin, vaikka niitä ei varmasti joka pelissä ole luvassa, Ketola tiivisti keskiviikkona ketjunsa toimenkuvan.

Kaksi ottelua yhdessä pelannut K-ketju värkkäsi Tapparaa vastaan Ässien 3-4-kavennuksen, kun Kuusela iski Kuparisen ja Ketolan syötöistä kiekon ohi Mika Lehdon. Kuuselalle onnistuminen toi kauden ensimmäisen osuman, Kupariselle ja Ketolalle puolestaan liigauran ensimmäisen tehopisteen.

Liigapaikka aukesi Matti Kupariselle lyhyellä varoitusajalla, sillä hän sai kutsun liigajoukkueen viime perjantain aamuharjoituksiin vasta torstai-iltana. Seuraavana päivänä vuorossa olikin liigakaste Rauman Äijänsuolla.

- Fiilis on tällä hetkellä tosi hyvä. Patun ja Tipin loukkaantumiset avasivat paikan joukkueesta, joten nyt täytyy vain nauttia pelaamisesta ja yrittää tehdä parhaansa. Torstaina pyritään ketjun kanssa jatkamaan siitä, mihin Tapparaa vastaan jäätiin - ja miksei vähän parantamaankin, yhden viikon viime talvena liigaringissä harjoitellut ja koko alkukauden A-junioreissa viettänyt Kuparinen totesi.

Kuusela ja Kuparinen ovat pelanneet yhdessä Ässien A-junioreissa, mikä on edesauttanut yhteisen sävelen löytymistä myös liigan puolella. Kuparinen on heti kahden liigapelin jälkeen huomannut, että hyppäys A-junioreista SM-liigaan on suuri.

- Eroa on kuin yöllä ja päivällä. Liigassa kun saa kiekon, niin on A-junioreista poiketen heti miestä vastassa. Lisäksi pakitkin ovat isompia ja rumempia, Kuparinen sanaili.

- Yhteisymmärrys on löytynyt kentällä mukavan nopeasti. Tiistain tappion jälkeen ei kuitenkaan sovi olla kovin tyytyväisellä mielellä, Kuusela puolestaan muistutti.

Ässillä revassin paikka

Ässät ja HPK kohtasivat toisensa heti liigan toisella pelikierroksella. Rinkelinmäellä pelattu ottelu päättyi Kerhon komeaan 7-1-voittoon, jonka kapellimestarina hääri kenttää suvereeniin tapaan hallinnut Janne Laakkonen. Hieman kärjistäen HPK:lla onnistui ottelussa kaikki, Ässiltä ei mikään.

- HPK:n ei saa antaa häärätä liikaa kiekon kanssa, joten meidän pitää pyrkiä rikkomaan Kerhon pelaamista. Uskon meidän vahvuutemme olevan erikoistilanteissa, kunhan viidellä viittä vastaan vain pärjätään, Mika Toivola mietti keskiviikkona.

Seitsemän peliä kahteen viikkoon pelaava Ässät on tähän asti selvinnyt mainiosti kovasta koitoksestaan, mutta kahden ottelun voitoton putki lähtee helposti venymään kovan fyysisen rasituksen alla. Siksipä pisteet olisivat Ässille tärkeät ennen viikonlopun kahta vierasottelua, joiden jälkeen alkaa porilaisleirissä ilolla vastaanotettava maaottelutauko. Menestyminen on kuitenkin kovan työn takana, sillä viime aikoina piristynyt HPK napannut viidestä viimeisestä ottelustaan kolme voittoa ja kaksi tasuria.

- Kova rupeama alkaa pikku hiljaa olla takana, mutta vielä on jäljellä kunnon rutistus. Tiistain pelaamiseen olin erittäin pettynyt - ei kotona voida aloittaa tuolla tavalla, Mika Toivola ihmetteli vielä peliä seuraavana päivänäkin.

- Huonosta keskittymisestä se epäonnistuminen varmasti lähti liikkeelle. Vaikka joukkue ei varmasti ole tässä vaiheessa parhaassa iskussa, niin se ei oikeuta tuollaisia virheitä. Kun joukkue ei ole valmis pelaamaan, niin se menee täysin mun piikkiini.

Ässien Mikko Peltosen vuokrakeikka Vaasan Sportiin on päättynyt. Keskushyökkääjä on kuitenkin pelikelpoinen vasta sunnuntain SaiPa-ottelussa, sillä hän kärsii lauantaihin asti kahden ottelun pelikieltoa, jonka sai Mestis-väännössä Sport-KalPa.

- Mikko on kokoonpanossa sunnuntain tv-pelissä. Ilman pelikieltoa Peltonen olisi todennäköisesti pelannut jo lauantaina, Mika Toivola selvitti.

Pasi Tuomisen ja Timo Salosen loukkaantumisten rasittaman Ässien kokoonpano illan otteluun selviää vasta aamujäiden jälkeen, sillä vielä keskiviikkona muutaman pelaajan pikkuvammat loihtivat ilmoille pieniä kysymysmerkkejä. HPK:n riveistä puolestaan on sivussa polvivaivainen Janne Lahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle