Verta, hikeä ja kyyneleitä - Tappara neljän parhaan joukkoon

LIIGA / Kuvakooste
HIFK:n taival päättyi tämän kevään osalta Tapparan viedessä ottelusarjan nimiinsä voitoin 4-2. Illan ottelu noudatti samaa kaavaa kuin HIFK:n kuluvan kauden runkosarja. Kotijoukkue aloitti vahvasti ja oli pitkään voitossa kiinni johtaen ottelua jo 3-1, mutta se ei kyennyt säilyttämään johtoasemaansa vaan päästi Tapparan ensin tasoihin synkän puoliminuuttisen aikana ja hävisi lopulta jatkoajalla lukemin 3-4.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Entinen HIFK-juniori Alexander Stubb sai kunnian pudottaa ottelun avauskiekon.
Pudotuspelisarjan kuudetta ottelua oli saapunut katsomaan lähes 7500 maksanutta katsojaa.
Ottelu alkoi tuttuun tapaan ryminällä ja HIFK oli jäädä jalkoihin.
HIFK ei edellisestä lannistunut vaan iski ottelun avausosuman ensimmäisen erän puolenvälin jälkeen.
Osuman iski Joonas Rask.
Pekka Jormakka pääsi HIFK:n avausmaalin jälkeen kasvokkain Ville Husson kanssa, mutta Husso veti tällä kertaa pidemmän korren.
Olli Palola iski Tapparan tasoitusmaalin ensimmäisen erän viimeisellä sekunnilla.
Toisessa erässä Tappara sortui jäähyilyyn. Vaihtopenkillä ei kaikkia tuomioita sulatettu.
Joonas Rask koki kovia saatuaan Pekka Saravon mailan kasvoihinsa.
HIFK pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla ja iski kaksi maalia.
Osumista vastasivat Lauri Taipalus ja Juuso Puustinen.
Tapparan selvittyä jäähyistä se tasoitti ottelun iskemällä puoleen minuuttiin kaksi osumaa. Ensimmäisestä vastasi Elmeri Kaksonen.
Tasoitusosuman iski Pekka Jormakka.
Kolmas erä oli varovaista peliä puolin jos toisin. HIFK:n paras paikka syntyi Nikolai Goldobinille mutta Juha Metsola oli valppaana.
Ottelu siirtyi tasatilanteessa jatkoajalle. HIFK vaihtoi maalinsa suulle kolmannessa erässä Kevin Lankisen Ville Husson vamman alettua oireilla jälleen.
Tappara oli jatkoerässä selkeästi kuskin paikalla, mutta kiekkoa ei saatu rautojen sisään.
Antti Erkinjuntin laukaus kävi jo tolpassa.
Tästä sisuuntuneena Erkinjuntti iski hetkeä myöhemmin viimeisen niitin HIFK:n verkkoon.
Tappara jatkaa neljän parhaan joukossa päihitettyään HIFK:n otteluvoitoin 4-2.
HIFK:n kausi päättyi jälleen pettymykseen.