HIFK ratkaisi pelin viiden minuutin sisällä

LIIGA / Kuvakooste
Keskiviikkoillassa Helsingin jäähallissa kohtasivat HIFK ja Tappara. Sarjataulukossa puolessa välissä peräkkäin olevien joukkueiden kamppailu ratkesi HIFK:n ensimmäisessä erässä viiden minuutin sisään iskemiin kahteen maaliin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Joukkueet olivat ennen illan ottelua sarjataulukon sijoilla seitsemän ja kahdeksan.
Tapparan Atte Mäkinen sai jäähyn kiinnipitämisestä.
Mäkinen ehti kuluttaa jäähypenkkiä vain 18 sekunnin ajan kun HIFK siirtyi 1-0 -johtoon Arttu Luttisen maalilla.
HIFK painoi päälle avausmaalinsa jälkeen ja oli kasvattaa johtoaan jo seuraavien vaihtojen aikana.
Kotijoukkueen päässä Ville Husso pysäytti kaikki Tapparan hyökkäykset.
Sairastuvalta palannut Joonas Rask pääsi taas pisteille iskemällä ottelun voittomaalin viisi minuuttia edellisen jälkeen.
Tuomarit saivat taltuttaa kuumana käyviä pelaajia muulloinkin kuin pelikatkojen aikana.
Joonas Rask pääsi kokeilemaan maalintekoa uudestaan toisen erän alussa, mutta Juha Metsola mitätöi nämä aikeet.
Vahvasti pelannut Ville Husso jatkoi samaan malliin omassa päädyssään.
Vaikka Tappara hallitsi kiekollista peliä, suurin osa maalipaikoista syntyi kuitenkin HIFK:lle.
Husso torjui milloin mistkin asennosta.
Olli Palolalla oli tilaisuus päästä iskemään kavennusosuma toisen erän lopussa, mutta HIFK:n Toni Söderholm piti Palolan irti kiekosta.
Kolmannessa erässä Tappara yritti vimmatusti kaventaa pelin.
Metsola piti maalinsa puhtaana loppupelin ajan näyttävillä torjunnoillaan.
Tapparan kavennusosuma oli jo näin lähellä.
Tappara puolusti maaliaan uhrautuen kiekkojen eteen.
Tappara hallitsi kiekollista peliä ottelun jokaisessa erässä.
Mainoskatkolla vierasjoukkueen vaihtopenkilläkin tiedostettiin ajan käyvän vähiin.
Metsola piti joukkuettaan mukana pelissä torjumalla välillä myös luistimillaan.
Tappara sai luotua painetta HIFK-päätyyn ottelun lopussa alivoimalla. Saatuaan miehensä jäähyltä ja otettuaan Metsolan pois maalilta vieraat kavensivat ottelun 2-1:een, mutta tasoitusmaalin puuttuessa pisteet jäivät Helsinkiin.