Ässät selkeään voittoon Lukosta

Ässät esittäytyi ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotiyleisölleen, kun vastaan asettui Rauman Lukko. Kaiken kaikkiaan kotiavausta Isomäen lehtereille seuraamaan oli saapunut 2652 katsojaa. Ottelu päättyi lopulta Ässien selvään 5-1-voittoon.

Ässät esitteli kotiyleisölle lähes parhaan mahdollisen kokoonpanon, kun sekä Ryan Caldwell että Joel Armia pukivat patapaidan päälleen ensimmäistä kertaa tälla kaudella. Sivussa Ässiltä olivat Jesse Laaksonen, kuumesairas Tomas Zaborsky sekä nilkkaansa poteva Miko Malkamäki. Myös Lukko luisteli jäälle lähes parhaalla kokoonpanollaan, kun ainoastaan Eero Elo ja pitkäaikaispotilas Lauri Tukonen olivat sivussa.

Ässät terävämpi

Ottelun alku lupasi tasaista ja vauhdikasta koitosta molempien joukkueiden osalta, ja taklauksia jaettiin pelin aaltoillessa päästä päähän. Lähempänä avausmaalia oli Ässät, kun Severi Sillanpään syöttö tavoitti Radek Smolanekin puolittaiseen läpiajoon, jonka yrityksen Simon Nielsen onnistui kuitenkin torjumaan.

Ässät iski ensimmäisen maalin ylivoimalla, kun Juhani Jasu istui jäähyaitiossa koukkaamisesta. Ryan Caldwellin maalin ohitse mennyt lyöntilaukaus pomppasi maalin kulmalle, josta Aki Uusikartanolla oli helppo työ siirtää kiekko maaliin.

Ässät otti pelin haltuun heti ensimmäisen maalin jälkeen, ja Lukko-puolustuksella oli vaikeuksia Ässien kovan karvauksen alla. Ässät sai palkinnon painostuksesta, kun Joel Armia pujotteli ohi Lukko-pakkien ja antoi namusyötön Uusikartanolle, jolla oli toistamiseen helppo työ lyödä kiekko tyhjään maaliin. Myös Lukko pääsi yrittämään ylivoimaa Niko Palosen istuessa jäähypenkillä, mutta ylivoima kaatui Teemu Nurmen rumaan päähän kohdistuneeseen taklaukseen, jonka kohteena oli Sillanpää. Sekava Sillanpää talutettiin pois jäältä ja Nurmi ajettiin ulos. Ässät ei onnistunut maalinteossa Nurmen rangaistuksen aikana, joten peliä jatkettiin 2-0-tilanteessa.

Lukko pääsi toistamiseen pyörittämään ylivoimaa, kun erää oli jäljellä noin kaksi minuuttia. Maalinedushässäkän päätteeksi Lukon Janne Keränen onnistui iskemään kiekon ohi Antti Raannan. Ässät ei kuitenkaan kavennuksesta hätkähtänyt, vaan noin minuutti Lukko-maalin jälkeen Patrick Yetman karkasi läpiajoon, ja Lukko-puolustus joutui rikkomaan kanadalaista rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rangaistuslaukauksessa Yetman veivasi kiekon tyylikkäästi ohi raumalaisten maalinsuulla torjuneen Nielsenin.

Ässät kasvatti vielä johtoaan, kun erää oli jäljellä vain 48 sekuntia. Veli-Matti Savinainen teki hyvän esityön Tommi Taimelle, jonka tarkka lyöntilaukaus yllätti tanskalaisvahti Nielsenin.

Toinen erä sujui huomattavasti rauhallisimmissa merkeissä. Molempien joukkueiden maalipaikat jäivät vähiin ja joukkueiden peli oli sekaista katseltavaa. Ässät hallitsi erää paremman liikkeensä ansiosta, mutta huippupaikoille se ei Smolenakin muutamaa tilannetta lukuun ottamatta riittänyt.

Tommi Taimi esiintyi positiivisesti kotidebyytissä.

Kolmas erä muodollisuus

Ässät tuli kolmanteen erään selvästi kovemmalla sykkeellä, ja vain 39 sekuntia erän alkamisesta Tuomas Santavuoren syöttö tavoitti mainiossa vireessä olleen Armian. Armian tyylikäs rystynosto muutti lukemiksi 5-1.

Lukko oli läpi ottelun vaikeuksissa Ässien kovan liikkeen kanssa, eivätkä raumalaisten hyökkäyksiinlähdöt onnistuneet. Molemmat joukkueet pääsivät vielä ottelun lopussa kokeilemaan ylivoiman toimivuutta, mutta lisämaaleja ottelussa ei nähty. Lukko pääsi yrittämään maalintekoa myös kahden miehen ylivoimalla, mutta ratkaisut olivat liian vaikeita, ja Ässät selvisi rangaistuksista helpohkosti.

Ässät oli joukkueista selvästi valmiimpi. Viime kaudelta tuttu pelitapa oli pelaajien hallussa, ja voimakas karvaus sekä liike aiheuttivat Lukko-pelaajille vaikeuksia. Myös Ässät-luotsi Karri Kivi oli tyytyväinen näkemäänsä.

– Hyvä esitys. Pyrittiin muun muassa yritteliäisyyteen ja ratkaisuhalukkuuteen, mitä haetaan tulevalla kaudella, Kivi kommentoi.

Lukon esitys taas oli sekava. Lukon liike oli selkeästi huonompaa kuin Ässille, eikä Lukko saanut peliin juuri minkäänlaista kontrollia. Kuvaavaa Lukon pelille oli se, että joukkueella oli vaikeuksia kiekon ylöstuomisessa myös ylivoimalla.

Ottelun lopuksi järjestetyssä rangaistuslaukauskilpailussa Lukko oli Ässiä parempi. Lukolta maalinteossa onnistuivat Charles Bertrand ja Kris Beech, Ässiltä Santavuori.