Satakunnan herruus ratkesi Ässien voittoon

LIIGA / Raportti
Lauantai toi tullessaan kiivaan jääkiekkoillan, kun Porin Ässät isännöi paikallisottelussa Rauman Lukkoa. Isonmäen jäähalli repesi liitoksistaan kettupaitojen jäädessä porilaisjyrän alle lukemin 5-1 (3-0, 1-0, 1-1).

Kiekonnälkäisten mattimyöhästen ei kannattanut hakea autopaikkaa jäähallin lähettyviltä, kun Porissa taisteltiin Satakunnan herruudesta Lukon luistellessa vieraskaukaloon Ässiä vastaan. Vieraspelireissun rasitus ei näkynyt kotijoukkueen ilmeessä, kun täydet kolme pistettä jäivät Poriin raumalaisten lähdettyä tyhjin käsin kotimatkalle. Ässät-luotsi Karri Kivi oli sanomattakin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Meille tämä oli taas tärkeä peli, kun on ollut tahmea viikko tulosten suhteen. En ollut tyytyväinen tapaan, jolla pelasimme alkuviikosta. SaiPa-pelin jälkeen kopissa oli hiljaista. Nyt saimme simppelin pelin toimimaan. Nostan hattua pelaajille, kun saivat reissusta paluun jälkeen ladattua itsensä, Kivi kommentoi.

Lukon kahden ottelun voittoputki katkesi joukkueen hävittyä patapaidoille 5-1. Ässät luisteli raumalaisten yli kymmenen minuutin aikana, ja sen jälkeen ottelu oli tasainen. Kumpikin joukkue pääsi painostamaan vuorottain, mutta kotijoukkue hyödynsi maalipaikat ja nousi takaisin kolmannelle sijalle sarjataulukossa.

– Vahva esitys naapurilta. Me aiheutimme myös itse Ässille vahvuutta, kun kaveri pääsee yksin kävelemään maalille. Meillä oli kyllä mahdollisuus nousta takaisin, mutta teimme raskaita virheitä. Meidän täytyy kasvaa joukkueena. Seuraava peli tulee nopeasti, siihen täytyy parantaa, Lukon päävalmentaja Juha Vuori kertoi näkemyksensä.

Ässien avain rentouteen ilmeni ensimmäisen maalin synnyttyä. Slovakkipakki Kristian Kudroc ei laukonut uutta reikää kaukalon laitaan, vaan harhautti kärkikarvaajan taitavasti ja kiekko päätyi Veli-Matti Savinaisen ohjauksen kautta maalin perukoille.

Ottelun alussa muistettiin myös juhlistaa entistä ässäpuolustajaa ja pitkäaikaista kapteenia, Pasi Peltosta, syntymäpäivän johdosta. 40-vuotias pakki saikin joukkueelta mukavan lahjan voiton myötä.


Lukko oli aseeton Ässien päästessä maalipaikoille.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Mäkilä tainnoksissa

Ässien Joel Armia teki illan aikana kauden viidennentoista maalinsa nostaessaan kiekon maalivahti Mika Norosen selän taakse. Porilaisjoukkue sai juhlia hetken kuluttua uudelleen, kun Severi Sillanpää onnistui maalinedussähellyksen siivittämänä pistämään Ässät kolmen maalin johtoon.

Lukko paineisti ässäpäätyä ensimmäisen erän viime sekunneille asti, kun kotijoukkue oli alivoimalla. Ässät ei saanut purettua kiekkoa aluksi lainkaan Teemu Aallon pitäessä siniviivan hallussaan useampaankin otteeseen. Eero Elolle tarjoutui paikka kaventaa tilannetta saatuaan ässäpelaajan syötön suoraan lapaansa, mutta laukaus oli ponneton ja Juha Järvenpää hyppäsi kiekon päälle viime hetkessä.

Nopea ja kiivas ottelu näkyi myös katsomossa. Porilaisfanit saivat huutaa ja tuulettaa sydämensä kyllyydestä, kun lukemat tulostaululla olivat kotijoukkueen eduksi. Lukon kannattajat eivät olleet tyytyväisiä tulokseen, mutta jaksoivat silti esimerkillisesti näyttää tukensa ja kannustaa joukkuettaan. Lähes joka taklauksesta vaadittiin jäähyä, kuten esimerkiksi Tommi Taimen kolattua puolustuspään kulmassa Charles Bertrandin.

Jäähalli kuitenkin hiljeni hetkeksi, kun hieman yli puolen välin ottelun kotijoukkueen Antti Mäkilä luhistui jään pintaan. Tultuaan Matt Generousin taklaamaksi hyökkääjä osui vaihtoaition kulmauksen tolppaan ja pelaaja talutettiin pois kaukalosta. Kivi kertoi Mäkilän tilanteen selviävän seuraavalla viikolla.

Järvenpää iskussa, Noronen laskussa

Yksi kotijoukkueen mielenkiintoisista hahmoista oli kaksi maalia tehnyt Tomas Zaborsky. Kultakypärä tuntui olevan ottelun aikana varjoissa, mutta paikan tullen slovakialainen kampesi itsensä hyökkäysalueelle ja maalasi lukemat 4-0. Toinen ottelun kultakypäristä, vieraiden Perttu Lindgren, luisteli myös pimennossa, muttei noussut missään vaiheessa kunnolla esille.

Vaikka porilaisjoukkue voittikin ottelun, otti se vieraitaan enemmän pelikatkoja, sillä ässävahti Järvenpää torjui kiekon yhteensä 33 kertaa virkaveli Norosen pysäytettyä pikkumustan 12 torjuntaa vähemmän.

Ihmetorjuntojakin illan aikana suorittanut Järvenpää menetti nollapelinsä noin kymmenisen minuuttia ennen ottelun loppua, kun vierasjoukkueen parhaimmistoon lukeutunut Janne Keränen tarjoili Björn Melinille loistopaikan kavennukseen röyhkeän maalille nousun päätteeksi. Maalitilanne oli nopea ja Järvenpää aseeton. Ottelun kuuluttaja sai huomauttaa yleisöä pitämään tavaransa katsomon puolella, sillä Lukon maalin jälkeen vaihtoaitioiden eteen ilmestyi sinistä pilkottua sähköteippiä.

Lauantaisen paikallisottelun jälkeen sarjataulukko on molempien joukkueiden sijoituksen kannalta tasainen, sillä Ässien ohella myös Pelicansilla ja HIFK:lla on kasassa 91 pistettä, ja TPS on Lukon kanssa samoissa pisteissä, 66. Ässien seuraavana vastuksena on TPS, kun porilaiset matkaavat Turkuun tiistaina. Samana iltana Lukko isännöi Kärppiä kotihallissaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle