IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Tapparalle ensimmäinen vierasvoitto

LIIGA / Raportti
Vain vajaa 4000 katsojaa todisti tiistaina Turussa Tapparan kauden ensimmäistä vierasvoittoa. Kumpikaan joukkue ei ollut lähelläkään parasta suoritustasoaan. Vieraat rankaisivat tehokkaasti TPS:n virheistä. Kun taas kotijoukkue ei omista hyvistäkään paikoistaan onnistunut, lisääntyi turkulaisten tuska sarjan hännillä entisestään.

- Ei ollut kyllä lainkaan parasta pelaamista meiltä. Aika tunteetonta menoa varsinkin ensimmäinen ja toinen erä. Ei se kaunista ollut, mutta kauden ensimmäistä vierasvoittoa pitää kyllä arvostaa, summasi Tappara-luotsi Mikko Saarinen ottelun jälkeen.

Vaikka myös TPS:n joukkuepelaaminen oli jonkin verran hukassa, ensisijaisesti Palloseura sortui tiistaina karkeisiin henkilökohtaisiin virheisiin.

- Ei me tänäänkään viisikkopeliin kaaduttu, mutta taas tuli yksilövirheitä. Harhasyöttöjä ja ylivoimakin on pitkälti yksilötaitoa ja yksilön ratkaisuja, tuumi alakuloinen Hannu Virta.

Tiistaina Tappara otti seitsemän kaksiminuuttista, mutta TPS:n ylivoimapelaaminen oli jälleen täysin takalukossa. Pelaajien ratkaisuista paistoi tuska ja yliyrittäminen toiselle puolelle kaupunkia. Palloseuran ylivoiman aikana lähempänä maalintekoa oli Tappara, joka pääsi pariinkin otteeseen 2-1-ylivoimahyökkäykseen.

- Saatiin taas tänään koittaa, mutta kyllä se nyt on niin tuskaista kuin ikinä olla voi. Ei vaan tunnu aukeavan millään. Jos saataisiin pari onnistumista, niin auttaisi varmasti, mutta nyt on kyllä todella vaikeaa, myönsi TPS:n kultakypärä Aki Uusikartano.

Hermostunut alku

Avauserässä nähtiin hermostunutta peliä, jossa peliväline pomppi ajoittain hyvinkin sattumanvaraisesti. Kumpikin joukkue sai reilusti maalipaikkoja pääasiassa vastustajan virheistä.

- Kyllä sen näki, että tänään jäällä oli kaksi tuskaista joukkuetta, tuumi TPS-päävalmentaja Hannu Virta.

Kotijoukkue käytti avauserässä ainoan maalipaikkansa tehokkaasti. Vajaan 15 minuutin kohdalla Tomas Sinisalo antoi vauhtiin Kyle Klubertanzille. Tapparan puolustus antoi jenkkipakin tulla keskeltä vapaasti Tappara alueelle. Siniviivan jälkeen Klubertanz täräytti kovalla laukauksella kiekon ylänurkkaan ohi hölmistyneen Mika Lehdon.

Tapparan sai luotua pari hässäkkää TPS:n maalille, mutta maalin asti kirvesrinnat eivät kiekkoa saaneet. Vieraiden ensimmäisen erän paras maalipaikka aukesi hetki TPS:n johtomaalin jälkeen Ville Niemiselle. Tämä tuli vahvasti TPS:n maalille, mutta ei saanut laukausta koskaan lähtemään. Näin erätauolle siirryttiin kenttätapahtumien vastaisesti kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Tappara tarjosi voittoa

Alkukauden trendiä seuraten TPS tuli jälleen toiseen erään ensimmäistä vahvemmin. Tappara otti erässä neljä kakkosta antaen Palloseuralle mahdollisuuden karata kahden maalin päähän. Valmista kotijoukkue ei kuitenkaan saanut. Kiekko saatiin ajoittain kulkemaan hyvin mieheltä toiselle, mutta jälleen kerran itseluottamuksessa pätki ja peli meni loputtomaksi paremman paikan hakemiseksi.

- Toiseen erään saatiin hyvää Tepsiä. Tehtiin työtä ja päästiin maalipaikoille. Saatiin ylivoimaa, mutta ei pystytty käyttämään tarjottua tilaisuutta, manasi Hannu Virta.

TPS:n painostuksesta huolimatta erän ainoan maalin teki Tappara. Puolinopean vastahyökkäyksen jälkeen David Schneider toimitti kiekon laidasta maalille ja Kim Strömberg pääsi maalille mennessään ohjaamaan SM-liigauransa ensimmäisen osuman.

Tapparan tasoituksen jälkeenkin TPS:lla oli mahdollisuus ratkaista ottelu. Paras paikka avautui Tuomas Suomiselle, joka pääsi läpiajoon Kyle Klubertanzin hyvän syötön jälkeen. Suomisen kädet kuitenkin jäätyivät ratkaisevalla hetkellä ja ratkaisuyritys jäi kovin ponnettomaksi.

TPS:n kypsyys ei riittänyt

Kotijoukkue aloitti myös päätöserän vahvasti, kun 57 sekunnin jälkeen Markus Nordlund ampui TPS:n johtoon. Aki Uusikartano vei hyökkäyspään aloituksen, Antti Erkinjuntti siirsi siniviivalle Nordlundille, jonka kova kuti yllätti Mika Lehdon.

TPS ei kuitenkaan saanut iloita johdostaan kauaa. Vain 37 sekuntia myöhemmin Tappara tasoitti. Jukka Peltola ja Steve Saviano pelasivat paikan hyvin maalille nousseelle Jussi Halmeelle, joka pääsi iskemään tasoituksen hyvästä poikittaissyötöstä.

- Päästiin 2-1-johtoon hyvässä paikassa, mutta kypsyys ei sitten riittänyt. Annettiin Tapparalle neljä ylivoimahyökkäystä. Ei sellaisella pelillä voiteta, analysoi Hannu Virta.

Tasoituksen jälkeen ote siirtyi Tapparalle. Alexander Salak TPS:n maalilla taisteli urhoollisesti. Hieman ennen erän puolta väliä Salakin oli kuitenkin antauduttava. Lasse Korhonen ampui ja Peltola pääsi ohjaamaan Tapparan ensimmäistä kertaa johtoon.

- Hyviä suorituksia tänään Peltolalta ja Halmeelta alusta asti. Hienosti ottivat vastuuta päätöserässä, kehui Mikko Saarinen kaksikkoa.

TPS rimpuili viimeisen kymmenminuuttisen mukana, mutta kunnon kirivaihdetta se ei löytänyt. Lopullinen ratkaisu nähtiin pari minuuttia ennen loppua, kun Tommi Hannus antoi omalla siniviivalla karmean harhasyötön suoraan Jori Lehterän lapaan. Lehterä harhautti Salakin jäihin ja nosti kauniisti vieraiden neljännen osuman.

Tappion myötä TPS:n asema liigan jumbona synkkeni. Lähimpänä olevat HPK ja Jokerit ovat pelanneet kolme ottelua turkulaisia vähemmän. HPK on toistaiseksi vain pisteen päässä, mutta Jokereihin kurottavaa on jo neljä pistettä. Toimitusjohtaja Seppo Sutelan mukaan TPS-johto sekä -valmennus kokoontuvat keskiviikkona puimaan seuran tilaa. Löytyykö vastauksia perjantaiksi, jolloin TPS kohtaa Jyväskylässä JYPin?

» Lähetä palautetta toimitukselle