Tappara terävämpi maalikarkeloissa

LIIGA / Raportti
Camilo Miettinen ja kumppanit joutuivat jälleen tyytymään yhteen pisteeseen.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Lauantai-ilta Turkuhallissa ei jättänyt ketään kylmäksi. Tilanteita riitti molemmissa päissä ja maaleja syntyi roppakaupalla.

Ensimmäistä erää leimasi vahvasti puolin ja toisin huolimattomuus. Molemmat joukkueet hukkasivat jatkuvasti kiekkoja ja harhasyöttöjä nähtiin reilusti. Tapparan pelillinen itsevarmuus ja korkea rutiinitaso piti kuitenkin hallinnan pääasiallisesti vierailla. TPS:n peli oli hetkellisesti uomillaan, eritoten ylivoimalla. Molemmat turkulaisten ensimmäisen erän maaleista syntyivätkin Tapparan istuessa jäähypenkillä.

− Vähän muutettiin ylivoimakoostumuksia tähän otteluun. Ne toimivat hyvin varsinkin kaksi ensimmäistä erää. Toinen maali oli hyvä esimerkki siitä, ettei aina tarvitse lämätä täysillä. Hyviä rannelaukauksia kun pääsee ohjaamaan maskista, niin se on usein maalivahdille hankalaa, tuumi maalin makuun päässyt Camilo Miettinen.

Toisen erän alussa Tappara näytti jo menevän menojaan. Nopea tasoitusmaali, sekä ylivoimalla syntynyt johtomaali veivät vieraat 2-3-johtoon. Johdon saavutettuaan Tappara kuitenkin passivoitui. Vieraiden innokas luistelu loisti poissaolollaan, joka puolestaan johti TPS:n tasoitukseen ja lopulta myös 4-3-johtomaaliin.

Varsinainen sirkus nähtiin kolmannessa erässä. Se piti sisällään Tapio Laakson epäonnistuneen rangaistuslaukauksen, Tapparan hylätyn tasoitusmaalin, Dan Sextonin ylärimaa kolistellen laukauksen sekä Pekka Jormakan viime minuuttien tasoitusmaalin ynnä muita herkkuja. Ottelun ratkaisua jouduttiin lopulta hakemaan jatkoajan kautta voittolaukauskilpailusta.

Tyytymättömiä TPS-faneja

TPS-fanit osoittivat näkyvästi mieltään oman joukkueensa hallituksen toimia vastaan. Fanikatsomo poistui heti ensimmäisessä erässä paikoiltaan jättäen peräänsä lakanan, jossa luki "EROA HALLITUS". Pistepörssin kärkinimiin kuuluva Francis Paré kaupattiin menneellä viikolla Metallurg Magnitogorskiin. Tämä ei selvästikään TPS-faneja miellyttänyt. Parén poissaololla ei kuitenkaan ollut tässä ottelussa näkyvää merkitystä.

TPS ei kuluvalla kaudella ole juuri maalinteko-ongelmien kanssa kamppaillut. Eikä kamppaillut Tapparaakaan vastaan sillä maalintekijöitä löytyi laajalta rintamalta. Ongelmana on lähinnä ollut erittäin huolimaton puolustaminen. Tämä koko kauden jatkunut ongelma oli myös teemana Tapparaa vastaan.

Tapparan ensimmäinen osuma kuvastaa hyvin TPS:n puolustuksen tämänhetkistä tilaa. Shaone Morrissonn ja Steven Seigo lähtivät molemmat nousemaan pois oman maalinsa tuntumasta jättäen Henrik Haapalan kaksistaan Fredrik Norrenan kanssa. Haapalalla oli helppo työ siirtää Norrenasta kimmonnut paluukiekko verkkoon, koska TPS-puolustus oli tilanteesta täysin ulkona. Tämänkaltaiset virheet ovat kauden aikana tulleet TPS:lle jo liiankin tutuiksi. Pudotuspeliunelma elää kuitenkin yhä.

− Ei tässä vielä luovuteta, muuten tulee kyllä pitkät kolme kuukautta. Täytyy vain päästä eroon tyhmistä virheistä. On se vähän koomistakin, että emme saa niitä voittoja kaivettua, vaikka pelaamme hyvin. Henkilökohtaisella tasolla syntyvät isot virheet maksavat paljon pisteitä, kiteytti Miettinen pettyneenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle