Oskari Setänen nollasi Tapparan - Teemu Lämsälle liigauran avausmaali

LIIGA / Raportti
Teemu Lämsä tuuletti liigauransa ensimmäistä osumaa tähän tyyliin.
Kuva © Timo Savela
TPS ja Tappara pelasivat keskiviikkona todella tasaisen ottelun. Lopulta kirjaimellisesti maalin peliksi muotoutuneen väännön vei nimiinsä Palloseura Teemu Lämsän liigauran avausmaalilla.

TPS otti jo kauden kolmannen voittonsa Tapparasta. Aiempien tapaan turkulaiset ottivat voiton maalin erolla, kun tällä kertaa Teemu Lämsä teki voittomaalin, joka oli samalla hyökkääjän liigauran avausosuma.

Ensimmäisessä erässä parhaat paikat siunaantuivat Tapparan Jani Lajuselle ja TPS:n Francis Parélle, mutta kummankaan ei onnistunut rikkoa kuparista. Erän ainut tilastomerkintä tuli kolme minuuttia ennen avauserän loppua, kun kotijoukkueen Jerry Ahtola sai rangaistuksen. Tappara ei kuitenkaan onnistunut ylivoimalla.

Toisessa erässä erityisesti TPS:n nelosketju otti näkyvää roolia. Jonne Virtanen paukutti laitoja mojovilla taklauksillaan ja ottelun ehkä paras maalintekopaikka osui Patrik Moision kohdalle. Mies kuitenkin epäonnistui avopaikassa, kun Tomi Karhusen venytys ylsi kiekon tielle viime hetkellä.

Lämsälle liigauran esikoisosuma

Ottelun puolivälin jälkeen vuorostaan TPS pääsi ylivoimalle, kun tamperelaisten tuore hankinta Juhani Jasu passitettiin jäähylle. Mustapaidat eivät saaneet maalia tehdyksi erikoistilanteen aikana, mutta pian ylivoiman jälkeen helähti: Lämsä sai syötön Elias Karvoselta, ja 20-vuotias hyökkääjä pääsi kahdella yhtä vastaan Virtasen kanssa. Lämsä päätti laukoa ja uran esikoismaali näki päivänvalonsa.

Virtanen oli Lämsän tavoin hyvässä paikassa, mutta maalintekijä teki tilanteessa hyväksi osoittautuneen päätöksen.

− Tuli semmoinen fiilis, että voisin laukoa. En tiedä, ehkä se vain tuli selkärangasta.

− Vähän oli sellainen sekava fiilis, mutta heti sen jälkeen tuli huikea olo, kun tajusin tehneeni sen uran ensimmäisen maalin, kertoi Lämsä tuntemuksistaan ottelun jälkeen.

Kiekko ei välttämättä kuitenkaan tullut talteen.

− En tiedä, että ottiko joku. En yhtään tajunnut siinä itsekään.

Setänen piti maalinsa puhtaana

Kolmannessa erässä Tappara jatkoi kiekon kontrollointia, mutta hallinta jäi vain näennäiseksi. TPS riisui vierailijansa aseista, eikä Tappara oikein parhaalle maalintekosektorille päässyt. Ja kun lopulta pääsi, otti Oskari Setänen nollapeliin vaaditut torjunnat. Yhteensä Setänen oli 18 kiekon edessä, kun virkaveli Karhunen torjui 25 kertaa.

TPS pääsi päätöserän puolivälissä ylivoimalle, muttei onnistunut maalinteossa Nick Plastinon rangaistuksen aikana. Isännät saivat ylivoimansa jälkeen hyvän painostuksen Tapparan päätyyn, mutta johto ei kasvanut.

Kaksi minuuttia ennen loppua Tappara sai hyökkäyspään aloituksen. Kirvesrintojen päävalmentaja Jussi Tapola käytti aikalisän ja otti maalivahdin pois, mutta Lämsän maali jäi vieraiden yrityksestä huolimatta ottelun ainoaksi. Näin ollen TPS piti kolme pistettä Turussa tiukalla 1−0-voitolla.

− Kaikki olivat mukana ja tekivät yhdessä hommia. Olimme yhtenäinen joukkue. Oma roolini on pelata varmaa peliä, ja että saisin puolustettua hyvin ja samalla hyökättyäkin. Sellaista ihan peruspeliä, tiivisti Lämsä lopuksi oman ja joukkueensa esityksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo