Vajaamiehinen SaiPa otti ylityövoiton

LIIGA / Raportti
TPS:n puolustus aukesi ottelun alkupuoliskolla turhan helposti.
Kuva © Ilari Isotalo
SaiPa antoi otteluun lähdettäessä TPS:lle tasoitusta kokoonpanon suhteen, sillä Turun reissulle löytyi vain neljä pelikuntoista pakkia. TPS ei kuitenkaan onnistunut käyttämään SaiPan vajaamiehisyyttä tai edeltävän illan rasitusta hyödykseen. TPS pääsi kunnolla liikkeelle vasta kolmannessa erässä, eikä rutistus tuonut pistettä enempää. Väsynyt SaiPa onnistui ottamaan torjuntavoiton lopulta voittomaalikilpailussa.

TPS sai otteluun lentävän lähdön, kun joukkue pääsi ensimmäistä kertaa koko kautena pelaamaan kahden miehen ylivoimaa. Kahdeksan sekuntia myöhemmin TPS olikin jo johtoasemassa.

Kuten niin monta kertaa ennenkin tällä kaudella, ei TPS:n johto kovin kauaa pitänyt. SaiPa pääsi mukaan TPS:n karkeiden puolustusvirheiden myötä ja meni erätauolle maalin johdossa. Toisen erän puolella SaiPa karkasi jo kahden maalin johtoon, mutta lappeenrantalaisten materiaalin kapeus alkoi näkyä ja TPS sai hienoista otetta pelistä.

SaiPan peräpäätä koetteli melkoinen loukkaantumissuma, eikä vierasjoukkue saanut kokoonpanoon kuin neljä varsinaista puolustajaa. Lisäksi jaloissa alkoi painaa eilinen vierasottelu Jokereita vastaan. SaiPan pelistä katosi vauhti, eikä joukkue pystynyt paineistamaan, kuten normaalisti.

Kolmannessa erässä SaiPan vauhti hyytyi sen verran, että TPS onnistui kapuamaan tasoihin viimeisellä minuutilla. Jatkoajalla oli hilkulla että TPS olisi voiton napannut, mutta Jussi Markkasen huikeat pelastukset veivät pelin voittomalikilpailuun. TPS:n murheellinen saldo voittomaalikilpailuissa sai jatkoa, kun SaiPan kapteeni Ville Koho viimeisteli ratkaisevan maalin komealla harhautuksella.

"Välillä pitää käyttää aivojakin"

SaiPan etelän turnee sujui varsin menestyksekkäästi, sillä molemmista otteluista jäi voitto käteen. Vaikka ottelu oli SaiPalle olosuhteiltaan varsin vaikea, niin kapteeni Kohon mukaan ei harmiteltavaa juuri jäänyt.

− Nämä olivat tärkeät pisteet. Kolmeenkin oli mahdollisuudet, mutta TPS pelasi hyvän kolmannen erän ja pystyi tasoittamaan, mutta lopulta käänsimme pelin voitoksi. Täytyy olla tyytyväinen vieraskiertueen saldoon.

Koho itse urakoi normaalin sentterintonttinsa sijaan keskiviikkona puolustajana, sillä Helsingin reissun jälkeen telakalle jäi kolme puolustajaa. Varsinaiset puolustajat urakoivat kovan minuuttimäärän, mutta vastuuta riitti myös Koholle. Kapteeni suoriutui leiviskästään vähintäänkin kelvollisesti.

− Olihan se vähän hakemista. Koetin takoa päähäni, etten lähtisi hyökkäämään, joten yritin pitää pelini perusvarmana.

Ottelu alkoi SaiPan kannalta mahdollisimman murheellisesti, sillä joukkueelle tuomittiin samanaikaisesti kaksi jäähyä. TPS ei aikaillut, vaan hyödynsi tilaisuutensa salamannopeasti, kun Brian Willsie unohtui neliön keskelle täysin yksin. SaiPan päät eivät kuitenkaan menneet painuksiin, vaan joukkuesai kovalla työllä ja hyvällä karvauksella TPS:n pakkaa sekaisin sekä iski myös paikoistaan armotta.

− No, siinä ei kyllä kauaa mennyt ennen kuin oltiin tappiolla. Alku oli vähän nihkeä, emmekä olleet siinä oikein valmiina, mutta sen jälkeen pelasimme mielestäni hyvin ja pääsimme erätauolle johdossa.

SaiPa laski ottelun kuluessa karvaustaan ja vetäytyi hieman liiaksikin kuoreensa. Tämä avasi TPS:lle tilaa, jota se myös käytti etenkin kolmannessa erässä.

− En tiedä, että kuinka tietoisesti niin teimme, mutta näinhän siinä kävi, Koho pohti.

− En kuullut mitä ohjeita hyökkääjille annettiin, kun itse koetin kuunnella pakkien ohjeistusta, hän virnisti.

SaiPan aggressiivinen ja kovaan liikkeeseen perustuva pelityyli on todella kuluttava tapa pelata. SaiPa ei kuitenkaan väsyessäkään alkanut liikoja säntäilemään vaan pysyi hyvin pelin alla. Paketti aukesi kahdesti kolmannessa erässä ja TPS:n tehot olivat kohdallaan. Koho antoikin tunnutusta myös vastustajalle kolmannen erän noususta.

− Sehän on aivan selvä, ettei kukaan jaksa kuuttakymmentä minuuttia antaa painetta. Varsinkaan, kun pelaamme peräkkäisinä päivinä. Pitää välillä muistaa käyttää niitä aivojakin, että ihan joka paikkaan ei kannata mennä. Voi olla, että siinä hyytymistäkin tapahtui, mutta TPS tuli kolmannessa erässä kovaa päälle, emmekä pystyneet siihen tällä kertaa vastaamaan.

TPS lähti jatkoajalla hakemaan voittoa pelaamalla kolmella hyökkääjällä ja vain yhdellä puolustajalla. Kotijoukkue pääsikin painostamaan ja onnistui luomaan pari huippupaikkaa. Markkanen esitteli kuitenkin kovaa virettään ja nollasi TPS:n yritykset komeilla torjunnoillaan.

Ratkaisua haettiin voittomaalikilpailusta, jossa TPS oli totutun tehoton. Mitään ei toki voi ottaa pois SaiPan loistavalta viimeistelyltä. Sekä Patrick Davis että viimeisen naulan TPS:n arkkuun iskenyt Koho eivät kumpikaan jättäneet TPS-vahti Ville Hostikalle juuri mitään mahdollisuuksia.

− Näköjään kannattaa joskus laittaa pakki ampumaan, Koho lohkaisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle