TPS kellisti Malmön

LIIGA / Raportti
Turun Palloseuran kenraaliharjoitus viikon päästä alkavaan liigaan sujui suotuisissa merkeissä. Torstai-iltana turkulaisyhdistelmä kaatoi viimeisessä harjoitusottelussaan Malmön onnistuneen ylivoiman siivittämänä.

Ottelu oli hieman kaksijakoinen. Ajoittain peli oli varsin mukavan oloista kiekkoa, mutta välillä tempo putosi puolihuolimattomaksi kaarteluksi. Malmön otteista lisäksi terävin puhti oli poissa eilisen Rauman vierailun seurauksena, eikä joukkue pystynyt haastamaan Palloseuraa aivan täysipainoisesti.

- Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä. Toisessa tempo putosi ja siitä tuli sitten sellaista pelailua. Kolmanteen sitten sytyttiin taas vähän. Ylivoima oli taas hyvää meiltä, kertasi Hannu Jortikka pelinkulkua.

Ensimmäinen erä oli illan tasokkainta kiekkoa. Kotijoukkue sai otteluun hyvän lähdön siirryttyään runsaassa kuudessa minuutissa kahden maalin johtoon. Illan turkulainen hahmo oli kolme osumaa viimeistellyt Jussi Makkonen. Ensimmäisen maalinsa Makkonen teki jo vajaan viiden minuutin kohdalla, kun hän ylivoimalla siirsi paluukiekon Malmöön maaliin. Toinen osuma nähtiin vain hetkeä myöhemmin, kun Joni Yli-Torkko pääsi maalaamaan maalin edestä Mikko Rauteen taisteltua vakuuttavasti kulmassa. Kyseessä oli TPS:n illan ainoa tasakentällisin tekemä maali.

Malmö pääsi kaventamaan ennen erän puolta väliä, mutta hetkeä myöhemmin Makkonen onnistui toistamiseen. Tällä kertaa alivoimalla Kai Nurmisen jäähyn aikana. Makkonen katkaisi Malmön ylivoimarakentelut keskialueella, käytti hyväkseen hänelle annetun tilan ja ampui b-pisteeltä tarkasti toisen osumansa.

Tempo putoaa

Malmö pääsi kaventamaan toisen erän alussa Nurmisen illan toisen kakkosen aikana. Kahdesti onnistunut Fredrik Eriksson siirsi paluukiekon Tomas Duban vartioimaan maalin TPS-puolustuksen ihastellessa vieressä.

Kavennuksen jälkeen pelikatkot ja jäähyt rikkoivat peliä, eikä kunnon tilanteita päässyt syntymään kumpaakaan päätyyn. Erän puolessa välissä turkulaiskatsojat saivat ylimääräisiä sydämentykytyksiä, kun Juho Jokinen sai iskun käteensä, eikä häntä nähty enää ottelussa. Hannu Jortikan mukaan Jokisen käsi kuvataan.

- Kuvataan se käsi ja mietitään sitten. Toivottavasti ei ole mitään vakavampaa, mutta ei se kauhean pahalta vaikuttanut, totesi Jortikka.

Toisen erän loppupuolella molemmat joukkueet onnistuivat vielä kertaalleen. Tuomas Suominen teki kotijoukkueen maalin ja Eriksson yllätti kavensi heti perään Duban nukahdettua maalillaan.

Viikon odotusaika

Päätöserässä TPS pääsi ylivoimalla kaunistelemaan numeroita leppoisan pelailun lomassa. Erän puolen välin jälkeen Jussi Makkonen täydensi kypärätemppunsa. Muutama minuutti ennen päätössummeria TPS pääsi pelaamaan vielä kahden miehen ylivoimalla, jonka aikana Marko Kiprusoff latasi komealla lämärillä puoli tusinaa täyteen.

Harjoitusottelut on nyt pelattu ja liigan alkuun on viikko. Miltä TPS:n tilanne näyttää päävalmentajan silmin?

- Paljon tässä on hyvää ja paljon on vielä korjattavaa. Ei näistä harjoituspeleistä kauhean suuria johtopäätöksiä kannata vetää, mietti Jortikka.

- Oli hyvä ratkaisu pelata näitä kovia pelejä. Jos ajatellaan viime vuotta, niin meillähän oli tosi hyviä tuloksia ennen kauden alkua. Nyt ollaan pelattu vähän vaisummin tuloksin, mutta vastustajat on ollut ihan eri luokkaa kuin viime vuonna. Viikon päästä se todellinen taso sitten nähdään, päätti Jortikka.

» Lähetä palautetta toimitukselle