Linköping pitkän kaavan kautta lohkovoittoon

LIIGA, CHL / Raportti
Mattias Sjögren viimeistelemässä Linköpingin kolmatta maalia.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
TPS ja Linköping hakivat ratkaisua pitkän kaavan kautta. Kummallakin oli kovat piipussa ja lohkovoitto mielessä, mutta TPS hukkasi omat tilaisuutensa ja Linköping varmisti voittolaukauskisassa itselleen suoran jatkopaikan CHL:n seuraavalle kierrokselle.

Ottelun alusta asti oli selvää, että lohkovoiton mukanaan tuoma suora jatkopaikka kiinnosti molempia joukkueita, eikä tempoa puuttunut. Ottelun lähti käyntiin tasaisissa merkeissä, kunnes TPS onnistui omasta hallintajaksostaan tekaisemaan avausmaalin.

Maalista vastasi 17-vuotias Mikko Rantanen, joka osoitti kylmänviileää malttia viimeistelyssään.

Rantanen ei kaukalossa kaukaa viihtynyt, sillä TPS-lupauksen iltapuhde päättyi nelisen minuuttia myöhemmin. Rantanen työnsi Linköpingin Jonas Junlandin selästä laitaa päin vieraiden vaihtoaition edessä. Ottelun suomalaispäätuomari Mikko Kaukokari ei epäröinyt tuomionsa suhteen hetkeäkään, vaan passitti Rantasen suihkuun.

TPS-luotsi Kai Suikkanen ei täysin allekirjoittanut Kaukokarin tuomiota.

− Sehän riippuu aina vähän, että minkäväristen lasien läpi niitä tilanteita katsoo, mutta TPS-lasien läpi katsottuna vitonen tuntuu kovalta tuomiolta. Mutta kun sitä videolta katsoi, niin jäähyn paikka siinä toki oli. Oliko se sitten vitonen vai 2+10 minuuttinen, niin se on tuomarin päätös, Suikkanen kommentoi.

Viiden minuutin alivoima lopulta kostautui, kun Linköping sai pidettyä pitkään paineen TPS:n aluella, eikä kotijoukkue päässyt vaihtamaan. TPS kesti reilut kolme minuuttia ennen kuin Sebastian Karlsson onnistui ohjaamaan Gustav Forslingin viivavedon ohi hölmistyneen TPS-vahti Kristian Järvisen.

Toisessa erässä TPS otti jälleen tahtipuikkoa itselleen. Linköpingin hädästä kertoo TPS:n melko helposti saadut kahdella yhtä vastaan –hyökkäykset, joissa vieraiden yksinäiset pakit kuitenkin tekivät ansiokkaasti TPS-hyökkääjien aikeet tyhjiksi.

Kotimaisen liigan puolella TPS:n kiekollinen peli on ollut todella keskeneräistä ja huonosti organisoitua, mutta Linköpingiä vastaan TPS:n pelaamisen rakenne oli paljon paremmin kuosissa, minkä takia TPS saikin otetta pelistä.

Linköpingillä onni myötä

Toisen erän lopussa ote kuitenkin lipesi TPS:n käsistä, kun syötöt alkoivat karkailla ja Linköping sai oman pelinsä juonesta kiinni. Linköping kipusi ennen erätaukoa vielä onnekkaasti tasoihin, kun kiekko pomppasi Chad Kolarikin ohivedosta päädyn kautta suoraan maalin eteen kuin tarjottimelle. Paikalla oli ensimmäisenä Jacob Micflikier, joka onnistui pienestä tilasta veivaamaan kiekon pussiin.

Linköping jatkoi kolmannessa erässä siitä mihin toisessa jäi. Linköpingillä oli jälleen hieman onnea heti ensimmäisessä vaihdossa, kun Broc Littlen heitto maalille ponnahti Simon Gysbersin luistimesta suoraan Mattias Sjögrenin lapaan. Sjögrenin kädet eivät jäätyneet yllättävässä tilanteessa, eikä hän jättänyt Järviselle mitään mahdollisuuksia.

TPS ei kauaa joutunut takaa-ajoaan käynnistelemään. Linköping joutui maksamaan kovan hinnan ylivoimalla möhlimästään pitkästä kiekosta, sillä TPS osoitti aloitusvoiton merkityksen varsin kouriintuntuvalla tavalla. Ilkka Pikkarainen pääsi niittaamaan tasoituksen Marko Virtalan tyylipuhtaasta aloitusvoitosta.

Kolmatta erää sävyttivät jäähyt. Kahden minuutin rangaistuksia puhallettiin peräti 8 kappaletta. Tämän lisäksi Daniel Rahimille tuomittiin selkääntaklauksen kylkiäisenä 10 minuutin käytösrangaistus ja uhrina ollut Gysbers kävi hänelle kostamassa pelirangaistuksen arvoisesti. Kumpikaan valmentaja ei ollut tyytyväinen omiensa kurinalaisuuteen.

− Peli alkoi ystävällisenä ja avoimena, mutta mitä pidemmälle mentiin, sitä kuumemmaksi peli kävi. Otimme toisessa ja kolmannessa erässä aivan liikaa jäähyjä voittaaksemme pelin. Taistelimme itsemme takaisin peliin ja tapoimme jäähyt. Olen erittäin tyytyväinen voitosta ja siitä, että varmistimme paikan pudotuspeleissä, Linköpingin päävalmentaja Roger Melin totesi.

Gysbersin kostosta tuomittu pelirangaistus vaikutti todella kovalta tuomiolta tekoon nähden, eikä Suikkanenkaan tuomiota purematta niellyt.

− Kollega sanoi, että he saivat liikaa jäähyjä ja tulihan niitä meillekin, kun kaksi miestä ajettiin ulos. En ymmärrä yhtään mistä se jälkimmäinen tuli, mutta tuomarit ovat tuomareita.

TPS hukkasi tilaisuutensa

TPS:lle tarjoutui silti paremmat mahdollisuudet hyödyntää jäähyt varsinaisella peliajalla. TPS:n murheenkryyninä on kuluvalla kaudella ollut erikoistilannepelaaminen, eikä riittävää malttia ja luovuutta löytynyt nytkään, kun otteluvoitto oli selvästi tarjolla. Suikkanen ei omiaan silitellyt taiston tauottua.

− Meillä oli tilaisuus ratkaista peli kolmannen erän lopussa kahden miehen ylivoimalla, mutta ylivoimamme oli aivan hirveää. Saimme pari paikkaa aikaiseksi sen puolentoista minuutin aikana, mutta homma ei toiminut.

Kun jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, mentiin voittolaukauskilpailuun, jossa Linköping oli selvästi edellä, sillä TPS ei onnistunut tekaisemaan ainuttakaan maalia.

Melin myönsi puutteet omiensa pelaamisessa.

− Hyökkäsimme hyvin siihen asti, kunnes piti mennä maalille. Meillä ei ollut sitä tappajan vaistoa, jolla kiekko pistetään sisään. TPS paransi ottelun kuluessa ja meidän pelimme oli ajoittain hyvää, ajoittain huolimatonta, joten olimme onnekkaita, että saimme voiton.

Suikkanen antoi myös osaltaan kunniaa vastustajalle.

− Pelasimme mielestäni hyvin, mutta tiesimme, että vastaan tulee hyvä joukkue ja sitä Linköping todella oli. Hävisimme pelin, mutta emme hävinneet huonolle joukkueelle.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle