TPS voitti Kallion lämärillä - Selin: "Rönnin mussukoilta ufosuoritus"

LIIGA / Raportti
Henrik Tallinderilta paloi käämi, kun ruotsalaispakille tuomittiin ulosajo.
Kuva © Timo Savela
TPS ja KooKoo pelasivat Turussa tasaisen ottelun. Voittolaukauksilla turkulaisten 3-2-voittoon päättyneessä pelissä puhutti erityisesti Henrik Tallinderin saama ulosajo.

Ottelu alkoi TPS:n kannalta erittäin vahvasti. Palloseura onnistui tekemään maalin ensimmäisellä ylivoimallaan, kun Oskari Siiki lapioi irtokiekon sisään seitsemän minuutin pelin jälkeen. Täten KooKoo-vahti Frederic Cloutierin TPS-nollaputki katkesi hieman yli 130 minuuttiin.

− Erittäin vahva alku. Joukkue oli hyvin valmistautunut. Hyvällä jalkatyöllä ja kamppailupelaamisella saimme otteen ja pääsimme 1−0-johtoon. Illastahan tuli taas mielenkiintoinen: kaikilla mausteilla nähtiin taas Tepsin peli. Onneksi päättyi tällä kertaa voittoon, analysoi TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin ottelun päätyttyä.

− Ylpeä pitää olla. Pitkästä aikaa pelasimme hyvän vieraspelin. Pysyimme kiekossa ja olimme rohkeita, ja pystyimme tekemään kiekon kanssa niitä asioita, joita alkusyksystä olemme parhaimmillamme hyvin tehneet, pohti puolestaan KooKoon käskijä Petri Mattila.

Avauserässä nähtiin KooKoon tasoitus, kun Petteri Nummelinin kiekonmenetyksen seurauksena kouvolalaiset pääsivät hyökkäämään kolmella yhtä vastaan. Jani Forsströmillä ja Oskari Setäsellä oli tekemätön paikka, kun KooKoon hyökkääjät Tuomas Huhtanen ja Aki Kangasmäki kiekottelivat pelivälineen näyttävästi Tomi Peltoselle.

Ensimmäinen erä oli suurimmalta osin TPS:n hallintaa, mutta KooKoo sai vielä vaarallisen paikan. Setänen tuli kauas kiekkoa vastaan ja ehti tilanteeseen ennen Anthony Guttigia. Tilanteessa oli KooKoo-maali hyvin lähellä.

"Ihan järkyttävää sekoilua"

Toinen erä jatkui samalla kaavalla kuin ensimmäinenkin. TPS hallitsi pelitapahtumia mielin määrin, mutta myös KooKoolla oli hetkensä. Erän puolivälissä siunaantuneella ylivoimalla ottelussa hyvin pelannut Jarkko Malinen löysi Juha-Pekka Haatajan takatolpalta, ja tämän onnistui lyödä joukkueensa 2−1-vierasjohtoon.

Erän lopulla nähtiin koko ottelun puhuttavin tilanne. TPS-puolustaja Henrik Tallinder sai 20 sekuntia ennen summeria pelirangaistuksen jalkapyyhkäisystä. Ruotsalainen kävi tilanteesta todella kuumana, eikä sulattanut tuomiota. Maila ja pelivarusteet saivat tämän seurauksena pukukoppikäytävällä melkoista kyytiä.

TPS-luotsi Selin kävi lehdistötilaisuudessa kierroksilla tuomaritoiminnan takia.

− Näille Jyri Rönnin mussukoille, niin jos Rönn on tuonut KHL:stä tämän viestin, mikä tänäänkin oli linja, niin sanon että huh huh. Tässä ei ollut välillä mitään tietoa, että mikä tämän pelin henki on. Ihan järkyttävää sekoilua.

− Totta kai täytyy pitää pää kylmänä ja olla ottamatta tyhmiä jäähyjä, mutta kyllä tänään oli sellainen ufosuoritus, että oli jatkumoa syksyn esityksille, jatkoi Selin puhinaansa.

Kumeliauskas tasoitti

Kolmas erä alkoi KooKoon viiden minuutin ylivoimalla, mutta TPS pääsi pälkähästä. KooKoo sai kiekon kerran maaliin TPS-vahti Setäsen suosiollisella avustuksella, kun purkukiekko osui KooKoo-hyökkääjään ja pomppi maaliin. Osuma kuitenkin hylättiin, koska tuomaristo katsoi sen olleen käsimaali.

Turkulaiset pääsivät lopulta tasoihin kuutisen minuuttia ennen loppua. KooKoon hyökkäystä seurasi mustavalkoisten vastahyökkäys, jossa Dave Spina pelasi kiekon keskelle Tadas Kumeliauskasille. Liettualainen laukoi ranteella TPS:n 2−2-tasoituksen ohi Cloutierin.

Jatkoajalla TPS sai pari mehukasta paikkaa, mutta esimerkiksi juuri mainitun kaksikon Spina-Kumeliauskas hyvä yritys ei tuottanut tulosta. TPS sai vielä minuutiksi ylivoiman, ja käytetyllä aikalisällä Eric Perrin piirsi ketjukavereilleen kuviot. Juonitukset eivät kuitenkaan tepsineet, vaan peli eteni voittolaukauskilpailuun.

Kallio ratkaisi lämärillä

Voittolaukauskisassa nähtiin hienoja suorituksia. Sekä Josh Green että Petteri Nummelin onnistuivat ensimmäisinä. Haatajan ja Juuso Rajalan epäonnistuneiden kokeilujen myötä voittomaaliksi jäi Tomi Kallion maali. TPS-kapteeni laukoi kaukaa kovalla lyöntilaukauksella joukkueelleen voiton.

TPS-valmentaja Selin ylisti syystäkin kapteeni Kalliota.

− Täytyy sanoa, että on meillä aikamoinen kapteeni tässä joukkueessa. Hän näyttää tietä vaikeillakin hetkillä, että olen kyllä ylpeä hänen tekemisestään, ja että on Liigassa ja johtaa tätä joukkuetta.

KooKoon Mattila ei painanut päätään pensaaseen. Syytäkään ei ollut, sillä vierailijat pelasivat hienon ottelun.

− Niin kuin sanoin, ylpeä olen jengistä ja siitä, mitä he tänään tekivät ja ovat tehneet koko syksyn. Paljon itsestään jättivät, ja mielestäni ansaitsivat yhden lisävapaapäivän tästä koko syksyn kuvasta. Otamme pisteen matkaan ja olemme ennen kaikkea tyytyväisiä, että saimme hyökkäyspelissä juonesta kiinni.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo